gym park for disabled

Ο κόσμος είναι μια παιδική χαρά και όλοι αξίζουν ένα χώρο σε αυτήν. Τα πάρκα αποτελούν τον χώρο ανάπαυλας της ανθρωπότητας εδώ και αιώνες. Προσφέρουν μια ανάσα από τη φασαρία της αστικής ζωής, μια ευκαιρία επανασύνδεσης με τη φύση και ευκαιρίες για σωματικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Τι γίνεται όμως με εκείνους για τους οποίους τα παραδοσιακά πάρκα μπορεί να αποτελούν πρόκληση;

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Κάτι που με εκπλήσει ολοένα και περισσότερο είναι που ο καταναλωτής δεν γνωρίζει είναι το δικαίωμα υπαναχώρησης/ακύρωσης. Εσύ το ήξερες οτι σύμφωνα με την Ευρωπαική Ένωση έχεισ δικαίωμα να επιστρέψεις το προιόν που παράγγειλες και δεν σου άρεσε εντός 14 ημερών ?  

GYM-PARK-FOR-DISABLE

Γυμναστήρια και υπαίθρια πάρκα γυμναστικής GYM PARK δεν είναι δημιουργημένα, ώστε να είναι φιλόξενα για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Πώς ιδιοκτήτες και Πολιτεία οφείλουν να προσφέρουν λύσεις και ποιος ο ρόλος του φιλικού προς ΑμεΑ εξοπλισμού γυμναστικής. Επειδή η αυτονόητη πρόσβαση των ΑμεΑ σε κάθε κομμάτι της ζωής πρέπει να πάψει να αποτελεί πλέον αντικείμενο συζήτησης και να γίνει πράξη.

πως ο καιροσ επηρεαζει τον πονο

Υγρασία, παγωνιά, αυξανόμενη ζέστη, ξηρασία. Τι συμβαίνει στην υγεία μας όταν αλλάζει ο καιρός; Και γιατί η βροχή φέρνει πόνο; Μήπως τελικά το σώμα μας είναι ο καλύτερος μετεωρολόγος; Με ποιον τρόπο αντιλαμβάνεται τις αλλαγές της θερμοκρασίας και ποιος ο κομβικός ρόλος αυτού που αποκαλούμε «ατμοσφαιρική πίεση»;

διαιτα και ασκηση

Η αναζήτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής οδηγεί πολλούς από εμάς να ψάχνουμε το καταλληλότερο πλάνο θρέψης για μείωση ή διατήρηση των κιλών μας. Οι περισσότεροι εστιάζουν στο διαιτητικό πλάνο που θα ακολουθήσουν και το είδος διατροφής π.χ κετογονική δίαιτα (KETO DIET ) , δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων κτλ. Κάποιοι αντί να δώσουν έμφαση στην διατροφή τους ,δίνουν έμφαση στην δαπάνη περισσοτέρων θερμίδων. Είναι λοιπόν μία λύση αυτό ή είναι άλλη μια παροδική μόδα;

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε άτομα της επαρχίας που ενώ καταναλώνουν τροφές πλούσιες θερμιδικά, λόγω καθημερινής χειρωνακτικής εργασίας διατηρούν υγιή σωματικό βάρος . Ουσιαστικά , η μεταβολή του σωματικού βάρους βασίζεται σε μια αντιστοιχία. Ας το φανταστούμε σαν τραμπάλα όπου, από την μία έχουμε την ποσότητα των θερμίδων που λαμβάνουμε από τις τροφές και από την άλλη την ποσότητα που καταναλώνουμε μέσω της καθημερινότητας μας. Οι θερμίδες που καταναλώνουμε ορίζονται από τις τροφές, και τις ποσότητες αυτών των τροφών, που καταναλώνουμε. Το πόσες θερμίδες ‘καίμε’ καθορίζεται από 3 βασικούς παράγοντες:

  • BMR: Το BMR ή βασικός μεταβολικός ρυθμός είναι στην ουσία ένας δείκτης που μας δείχνει το πόσες θερμίδες θα καίγαμε σε μία μέρα αν όλη μέρα κοιμόμασταν (αχ πόσο σημαντικό κομμάτι ο ύπνος στης μέρες μας). Αυτές τις θερμίδες ο οργανισμός μας τις χρειάζεται για την αναπνοή, παραγωγή ενζύμων, λειτουργία οργάνων κτλ. (αντιστοιχεί περίπου στο 60% με 75% της συνολικής κατανάλωσης)
  • Θερμογόνος δράσης της τροφής: Όταν τρώμε μια τροφή αυτή αρχίζει και διασπάται, από την στοματική κοιλότητα ακόμα. Για να γίνει αυτή η διάσπαση ο οργανισμός μας μπαίνει στη διαδικασία και καταναλώνει ενέργεια άρα θερμίδες.( Αντιστοιχεί περίπου στο 10% της συνολικής κατανάλωσης)
  • Φυσική δραστηριότητα - ΑΣΚΗΣΗ: Από το βήμα που θα κάνουμε με το που ξυπνήσουμε, μέχρι την αεροβική προπόνηση όλα περιλαμβάνονται στο κομμάτι της φυσικής δραστηριότητας. Αυτό είναι και το κομμάτι που μπορούμε πιο εύκολα να επηρεάσουμε και να αυξήσουμε τις καύσεις μας. (Αντιστοιχεί στο 15%-30%) της συνολικής κατανάλωσης.

ΥΨΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Στο τελευταίο κομμάτι λοιπόν επικεντρώνεται το μοτίβο της υψηλής ενεργειακής δαπάνης. Στην ουσία μιλάμε για μικρές αλλαγές που μπορούμε να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητα μας, οι οποίες αν γίνονται με συνέπεια έχουν επίδραση στην ζωή μας και μας βοηθούν όχι μόνο να γίνουμε αλλά και να παραμείνουμε νορμοβαρείς. Ποίες είναι όμως αυτές οι αλλαγές;

Βάζοντας καθημερινό στόχο να περπατάμε μία συγκεκριμένη απόσταση ή κάποιο αριθμό βημάτων. Υπάρχουν πλέον δωρεάν εφαρμογές για τα smartphones όπου μπορούμε να τις αποκτήσουμε και μέσω αυτών να μετράμε τα βήματα που κάνουμε καθημερινά (υπάρχουν και ρολόγια - smartwatch τα οποία μπορούν να κάνουν την ίδια ακριβώς εργασία). Έτσι κάποιος ο οποίος ξεκινάει τώρα θα μπορούσε να κάνει 6.000 βήματα ανά ημέρα και κάθε δύο εβδομάδες να τα αύξανε κατά 500. Γενικώς, πολλές έρευνες δείχνουν ότι τα άτομα που περπατούν καθημερινά 6.000 με 10.000 βήματα μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία. Τώρα κάποιος μπορεί να πει ‘εγώ κάνω 4.000 βήματα ανά ημέρα τι 4.000 τι 6.000’. Για κάθε 2.000 βήματα χρειαζόμαστε 60 με 120 θερμίδες, ανάλογα το ύψος μας το φύλο μας κτλ. Οι περισσότερες δίαιτες στοχεύουν σε 500 θερμίδες ως έλλειμμα. Οπότε καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικός παράγοντας είναι να αυξήσουμε την κίνηση μας.

Άλλος ένας τρόπος θα ήταν η ενασχόληση να βάλουμε την άσκηση στη ζωή μας με κάποιο άθλημα που μας ενδιαφέρει ή η γυμναστική με αντιστάσεις (ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣΒΑΡΑΚΙΑ ). Με τον κατάλληλο πρόγραμμα γυμναστικής ο καθένας θα μπορούσε να αθληθεί και να αποκομίσει και τα ευεργετικά οφέλη της αλλά και την δαπάνη των θερμίδων που αποζητούμε για απώλεια βάρους. Ο συνδυασμός δε, αυτών των δύο ( του περπατήματος και της γυμναστικής) είναι αυτός που θα μας φτάσει στο στόχο μας για μια πιο υγιή ζωή.

Βέβαια μην ξεχνάμε ότι εκτός από ένα καλό BMR και ένα υγιές το σωματικό βάρος έχει μεγάλη σημασία και η ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ  δηλαδή η λιπώδης μάζα , η μυϊκή μάζα η αναλογία τους κτλ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

Α) Η απώλεια βάρους εξαρτάται από τις θερμίδες που ‘παίρνουμε’ από την διατροφής μας και από αυτές που ‘καίμε’ μέσα στην καθημερινότητα μας.

Β) 3 παράγοντες καθορίζουν το πόσες θερμίδες χρειαζόμαστε 1) BMR 2) Θερμογόνος δράση της τροφής 3) Φυσική δραστηριότητα.

Γ) 2.000 βήματα ανά ημέρα είναι περίπου 60 με 120 θερμίδες!

Δ) Η φυσική δραστηριότητα μας βοηθά να διατηρήσουμε το βάρος μας μετά την αρχική απώλεια.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Η απώλεια βάρους και κυρίως λίπους είναι μια εξίσωση όπου οι θερμίδες που καταναλώνουμε είναι εξίσου σημαντικές με τις θερμίδες που δεχόμαστε από την διατροφή μας. Οπότε, αντί να εστιάζουμε μόνο στο διατροφικό πλάνο που θα ακολουθήσουμε, καλό είναι να προσπαθούμε να δίνουμε προσοχή και στην κίνηση μας. Άλλωστε τα άτομα που μαζί με πιο προσεκτική διατροφή ακολουθούν και κάποιο προπονητικό πρόγραμμα φαίνεται ότι και χάνουν περισσότερα κιλά αλλά και διατηρούν το βάρους τους μετά την αρχική απώλεια.

Γράφει για το physiomart.gr ο Γεροστέργιος Γεώργιος και κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος

αμινοξεα η πρωτεινη

Όποιος έχει περάσει κάποιες ώρες σε αποδυτήρια γυμναστηρίου σίγουρα θα έχει ακούσει για πληθώρα συμπληρωμάτων πχ ΚΡΕΑΤΙΝΗ , ΠΡΩΤΕΙΝΗ που υπόσχονται το τάδε ή το δείνα αποτέλεσμα. Έτσι και τα ΑΜΙΝΟΞΕΑ υπόσχονται γρηγορότερη μυϊκή αποκατάσταση και αύξηση μεγέθους, διατήρηση/μείωση του σωματικού βάρους και σωρό άλλες ευεργετικές λειτουργίες. Τι όμως ισχύει;

ΜΗΧΑΝΗΜΑ TECAR

Η θεραπεία Tecar ( TECAR THERAPY ), μερικές φορές γνωστή και ως capacitive and resistive electric transfer (χωρητική και ωμική ηλεκτρική μεταφορά) (CRET), είναι μια μορφή συνδυασμένης ηλεκτροθεραπείας με ΔΙΑΘΕΡΜΙΑ είναι μη επεμβατική και γίνεται με εξιδεικευμένα ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ή κάποια ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ τα λεγόμενα TECAR και εφαρμόζουν ουσιαστικά μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας για να προαχθεί η επούλωση των ιστών και  προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο.

ΙΣΟΚΙΝΗΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ

ΙΣΟΚΙΝΗΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ είναι μια εξειδικευμένη συσκευή που χρησιμοποιείται στη φυσιοθεραπεία και την αποκατάσταση για να παρέχει αντίσταση κατά τις κινήσεις των αρθρώσεων με σταθερή ταχύτητα. Έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται σε διαφορετικές μυϊκές ομάδες και επιτρέπει την ελεγχόμενη άσκηση συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων.

BOBATH ΤΕΧΝΙΚΗ

Η Τεχνική Bobath, γνωστή και ως Bobath Concept ή Νευροαναπτυξιακή Θεραπεία (NDT), είναι μια εξειδικευμένη προσέγγιση στη νευρολογική αποκατάσταση. Αναπτύχθηκε από τον Dr. Karel Bobath και τη σύζυγό του, Berta Bobath, τη δεκαετία του 1940.Η τεχνική βασίζεται στην κατανόηση ότι ο εγκέφαλος έχει τη δυνατότητα να αναδιοργανωθεί και να δημιουργήσει νέα νευρικά μονοπάτια (neuroplasticity) , μια έννοια γνωστή ως νευροπλαστικότητα

MAUTRTEN BICARB SYSTEM

Μήπως τελικά αξιοποιήθηκε η δύναμη της μαγειρικής σόδας χωρίς να χρειαστεί οι αθλητές να πληρώνουμε το γαστρεντερικό τίμημα? Σίγουρα πάντως , το τελευταίο «Tour de France» εκτός από ένταση, σούπερ επιδόσεις και μαγικές διαδρομές, άφησε πίσω του κάτι ακόμα που έγινε talk of the town. Μπορούσες να ακούσεις γι’ αυτό ακόμα και στο πιο μικρό ποδηλατάδικο του Παρισιού.

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ (AI)  μπορεί να γίνει ένα πολύτιμο εργαλείο στη Φυσικοθεραπεία με διάφορους τρόπους, βελτιώνοντας την αξιολόγηση (μέσω BIG DATA), βελτιστοποιώντας το πλάνο θεραπείας και βελτιώνοντας άρα τη συνολική αποτελεσματικότητα της διαδικασίας αποκατάστασης. Μπορεί στο μέλλον να αντικαταστήσει τον Φυσικοθεραπευτή?

ΜΑΣΑΖ ΣΙΑΤΣΟΥ

Η πανάρχαια, αλλά εκσυγχρονισμένη τεχνική ,το Shiatsu - ΣΙΑΤΣΟΥ , ανήκει στις ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ και υπόσχεται να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου, να διώξει το στρες και να συνεισφέρει στην ευρύτερα καλή  υγεία και ευεξία. Μάθε πώς θα μπορέσεις να εξισορροπήσεις και τις τέσσερις πτυχές της ευεξίας: σώμα, μυαλό, συναίσθημα και πνεύμα.

LASER ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Ενδιαφέρεσαι για την αγορά ενός laser ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ για να μπορέσεις να εξυπηρετήσεις καλύτερα τους ασθενείς σου? Σε μια απλή αναζήτηση μέσω ιντερνετ βλέπεις πολλές επιλογές και τιμές τα οποία σε μπερδεύουν, για αυτό σου ετοιμάσαμε έναν οδηγό αγοράς για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει.

ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ

Χειμερινός καιρός και ΤΡΕΞΙΜΟ? Ο χειμωνιάτικος καιρός δεν είναι απαγορευτικός για όσους έχουν μάθει να τρέχουν και γενικότερα να γυμνάζονται σε εξωτερικό χώρο. Αντίθετα είναι διασκεδαστικό.  Ωστόσο, θα πρέπει να ακολουθούνται ορισμένοι βασικοί κανόνες, ώστε η απόλαυση να μην μετατραπεί σε τραυματισμό. Τι πρέπει να προσέξουμε και πώς θα επιμεληθούμε την προπόνησή μας στο κρύο…

RIKSI-AXILIOU-TENONTA

Η πιο συχνή και δύσκολη περίπτωση ρήξης τένοντα στο ανθρώπινο σώμα, εμφανίζεται κυρίως σε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες αθλητές, χωρίς να αποκλείεται να συμβεί στον οποιονδήποτε. Το ερώτημα είναι εάν θα επιλεγεί εγχειρητική ή μη επεμβατική αποκατάσταση. Ας δούμε λοιπόν τι είναι η ρήξη Αχίλλειου τένοντα και ποια τα πρωτόκολλα θεραπείας.

weightlifting barefoot

Μία νέα μόδα μας προτρέπει να βγάλουμε τα παπούτσια μας και να σηκώσουμε βάρη ξυπόλυτοι. Θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε την απόδοσή μας ή μήπως αυτό έχει τελικά μειονεκτήματα και ελλοχεύει κινδύνους; Τι θα πρέπει να προσέξουμε και με ποιον τρόπο να ξεκινήσουμε, ώστε να αποφύγουμε τυχόν τραυματισμούς

BAREFOOT RUNNING

Το ξυπόλητο τρέξιμο (BAREFOOT RUNNING) έχει εμφανιστεί και πάλι στη ζωή των δρομέων και όχι μόνο. Πώς είναι να τρέχεις με γυμνά πόδια, ποια τα πολλαπλά οφέλη για το σώμα και ποιοι οι κίνδυνοι τραυματισμού. Πώς λειτουργεί η δομή του ποδιού, πώς να ξεκινήσετε στο νέο trend και τι να προσέξετε αφού βγάλετε τα παπούτσια σας.

τρεξιμο vs περπατημα

Ποιο είδος cardio είναι καλύτερο για να χάσετε πιο γρήγορα κάποια παραπανίσια κιλά. Τι παραπάνω προσφέρει το τρέξιμο σε σχέση με το περπάτημα και με ποιο ελλοχεύει σε μεγαλύτερο βαθμό κίνδυνος τραυματισμού και ευρύτερη μυοσκελετική καταπόνηση; Διαβάστε την ανάλυσή μας και επιλέξτε τι ταιριάζει στην περίπτωσή σας…

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΕ ΒΑΡΗ

Ήρθε η ώρα για την αλλαγή στη ζωή σας. Πώς όμως θα αρχίσετε να βάζετε την προπόνηση με βάρη στην καθημερινότητά σας, με ποιον τρόπο θα καταφέρετε να αποκομίσετε άμεσα τα μέγιστα οφέλη και την ίδια στιγμή θα προστατευτείτε από πιθανούς τραυματισμούς. Πόσο σημαντική είναι η βοήθεια ενός γυμναστή.

RUNNING

Που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος; Πόσο πιο γρήγορα μπορούμε να τρέξουμε στο μέλλον σε σχέση με το 9,58 στα 100 μέτρα του Γιουσέιν Μπολτ ; Και τι είναι αυτό που επηρεάζει το πόσο «γκάζι» έχουμε τη δυνατότητα να πατήσουμε; Υπάρχουν άραγε όρια στην ταχύτητα του ανθρώπινου είδους ή μήπως οι ικανότητές μας είναι απεριόριστες;

ΚΡΥΟ ΝΤΟΥΣ

Κρύο ντους , ένα ακόμα trend βλ. μέθοδο Wim Hof  ή είναι κάτι που αξίζει την προσοχή μας ? Πόσο μπορούμε να χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία και πόση μπορεί να είναι η διάρκεια ενός κρύου ντους, ώστε να αποκομίσουμε τα οφέλη του; Το κρύο νερό υπόσχεται ότι θα κάνει καλό σε διάφορους τομείς της υγείας μας, αλλά εγκυμονεί και κινδύνους. Ας δούμε τι ισχύει και τι πρέπει να προσέξουμε…

μαδεροθεραπεια τι ειναι

Γνώρισε τη Μαδεροθεραπεία, την ολιστική τεχνική μασάζ, που χρησιμοποιεί ειδικά ανατομικά σχεδιασμένα ΞΥΛΙΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΑΣΑΖ για τη βελτίωση της υγείας . Πώς όμως τα αυτά τα ξύλινα εργαλεία μασάζ επηρεάζουν θετικά και γιατί κάποια στιγμή πρέπει να το δοκιμάσεις.

καψιμο λιπους

Εκτός από τα γυμναστήρια και τα στούντιο γυμναστικής, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις καθημερινές δραστηριότητές σας. Τροποποιήστε τη ρουτίνα της ζωής σας στον εργασιακό χώρο, στο σπίτι, το ταξίδι. Μικρές αλλαγές θα επιφέρουν τεράστιο όφελος σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο και θα καίτε επιπλέον 100 θερμίδες σε διάφερες στιγμές της ημέρας σας.

ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Αν και οι περισσότεροι δυσκολεύονται να ενσωματώσουν έστω μία προπόνηση μέσα στην ημέρα τους, κάποιοι πιο προχωρημένοι αναζητούν χρόνο και τρόπο για διπλή προπόνηση. Αυτή έχει σημαντικά οφέλη, αλλά κρύβει και κινδύνους. Ας δούμε με ποιον τρόπο μπορεί κάποιος πρακτικά να προπονείται διπλά στην καθημερινότητά του.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Οι διακοπές δεν σημαίνουν απαραίτητα τεμπελιά και πλήρη αποχή από την προπόνηση. Μπορούμε με πολύ απλούς τρόπους και εύκολες ιδέες να παραμείνουμε χαλαρά δραστήριοι και να συνεχίσουμε την ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, την άμμο, ακόμα και στην ξαπλώστρα μας. Το μόνο που χρειαζόμαστε, είναι το βάρος του σώματός μας και την καλή καλοκαιρινή μας διάθεση.

ΚΟΤΣΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ

Ως «κοτσι ποδιου» - bunion συνηθίζουμε να λέμε το οστέινο εξόγκωμα στην εξωτερική πλευρά της βάσης του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Συνήθως αφορά κληρονομικότητα, ενώ τα σφικτά στενά παπούτσια και τα ψηλοτάκουνα, όπως και η πολύωρη ορθοστασία, παίζουν καταλυτικό ρόλο στην επιδείνωση του φαινομένου. Υπάρχουν χειρουργικές και μη χειρουργικές μέθοδοι αποκατάστασης του προβλήματος, κάτι που θα αποφασίσει ο γιατρός σας.

2022 FITNESS TRENDS

Τρέξιμο προς τα πίσω (backward running), το hula hoop , την απόλυτη υγιεινή στη γυμναστική και ένα σωρό ακόμα trends, η άθληση μετά την καραντίνα επιφέρει αλλαγές και νέες τάσεις. Αυτές ωφελούν ακόμα περισσότερα τα άτομα με αναπηρία και επιβεβαιώνουν τη ρήση πως… κάθε εμπόδιο είναι για καλό.

exercise and sex

Πόσο αλήθεια είναι ότι η γυμναστική αποτελεί το μυστικό για καλύτερο σεξ; Με ποιον τρόπο η ελαφριά ή έντονη προπόνηση βελτιώνει την ψυχολογία και ενισχύει την εγκεφαλική διέγερση; Ποια η σημασία της άσκησης αναφορικά με την αίσθηση του σώματος, τη σεξουαλική γήρανση, την εμμηνόπαυση και τη στυτική δυσλειτουργία;

FITNESS LIFESTYLE

Έφτασε η ώρα να πάρεις αποφάσεις, να αλλάξεις τη ζωή σου, να τραφείς πιο σωστά, να κάνεις προπόνηση, να φτιάξεις το σώμα που θες, να ζήσεις την πιο υγιεινή ζωή που πάντα ονειρευόσουν. Δεν θέλει όμως αυστηρές δίαιτες, υπερβολές στην άσκηση. Φτιάξε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο και υπηρέτησέ το χωρίς βιασύνες, αλλά με υπομονή και επιμονή.

αναλυση συστασησ σωματοσ

Τι είναι η ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΣΩΜΑΤΟΣ και γιατί είναι τόσο σημαντική για τη συνολική υγεία, για την αθλητική απόδοση και για την ευρύτερη αίσθηση ευεξίας? Πόσο επηρεάζει το ΠΟΣΟΣΤΟ ΛΙΠΟΥΣ τη ζωή μας. Πότε αυτό θεωρείται υψηλό, πότε χαμηλό και με ποιον τρόπο μπορούμε να το αλλάξουμε και να αλλάξουμε μαζί τη ζωή μας.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ

Ξεχάστε τις αμέτρητες ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ , τα ροκανίσματα και την επικέντρωση σε στενευμένες ασκήσεις που αφορούν μόνο τους κοιλιακούς. Το μέλλον στρέφεται στην ευρύτερη ενδυνάμωση του πυρήνα (core) μας και αυτό θα επιτευχθεί με πολυδιάστατη προπόνηση, αλλά και πιο λειτουργικές τεχνικές. Επειδή, το πραγματικό ζητούμενο δεν είναι ένα εμφανισιακά όμορφο six pack, αλλά ένα υγειές κορμί.

εγκαρσιοσ κοιλιακοσ μυς

Ο ΕΓΚΑΡΣΙΟΣ ΚΟΙΛΙΑΚΟΣ ΜΥΣ μπορεί να μην φαίνεται στον καθρέφτη και να είναι ένας παραμελημένος μυς, αλλά οφείλουμε να ασχοληθούμε μαζί του και μάλιστα πολύ. Εκείνος είναι που φροντίζει για τη στήριξη του πυρήνα, της σπονδυλικής στήλης και την ορθή στάση του σώματος - ΟΡΘΟΣΩΜΙΑ. Μας κάνει να νιώθουμε πιο συμπαγείς, δυνατοί και προσδίδει καλύτερη ισορροπία κι έλεγχο στις κινήσεις.

FOAM ROLLER

Το πιστολι μασαζ (massage gun) και τα foam roller προσφέρουν την ευχάριστη αίσθηση του αυτομασάζ / μυοπεριτονιακής απελευθέρωσης. Προλαμβάνουν και ανακουφίζουν τον πόνο των μυών, τη διάσπαση των trigger points και διώχνουν το στρες. Πότε και πώς όμως θα επιλέξετε κάθε μέθοδο, εξαρτάται από τις ανάγκες και τις δραστηριότητές του καθενός ξεχωριστά…

DOMS

Μία θετική αντίδραση του οργανισμού ή ένα σινιάλο ότι το παρακάνατε με την προπόνηση; Το φαινόμενο DOMS (DELAYED ONSET MUSCLE SORENESS) δεν πρέπει να μας ανησυχεί, αλλά ούτε να μας περνάει απαρατήρητο. Μάθετε πώς προκαλείται και με ποιον τρόπο θα αποτρέψετε και θα αποβάλετε άμεσα τον μυϊκό πόνο από το σώμα σας.

ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Βγήκα θετικός στον κορονοϊό. Πόσο καιρό πρέπει να περιμένω για να ξανακάνω γυμναστική; Μπορώ αμέσως μετά το αρνητικό τεστ ή θα χρειαστώ καιρό; Πόσο πρέπει να είναι το διάστημα της αποχής και με ποιον τρόπο θα ξαναμπώ στην προπόνηση; Γιατί δεν πρέπει να βιαστώ και πότε οφείλω να διακόψω;

ΑΣΚΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΠΗ

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά ανήκουν στο παρελθόν και καλούμαστε να επιστρέψουμε ομαλά στις προπονήσεις τις πρώτες μέρες του νέου έτους. Η επανεκκίνηση όμως πρέπει να γίνει με σύνεση, με πλάνο και χωρίς βιασύνη, ώστε να αποφευχθούν οι τραυματισμοί και να υπάρξει βελτιστοποίηση της απόδοσης. Ας δούμε πώς θα το πετύχουμε…

δυναμικεσ διατασεισ

Το κλειδί για μία υγιή φυσική στάση του σώματος είναι η ισορροπία μεταξύ δύναμης και ευλυγισίας-ελαστικότητας (flexibility vs mobility) των μυών. Μάθε πότε ακριβώς πρέπει να χρησιμοποιείς της δυναμικές – βαλλιστικές διατάσεις και πότε τις στατικές, ώστε να μην κάνεις τη λάθος διάταση στη λάθος ώρα, καθώς υπάρχει πιθανότητα να αποδειχθεί η χειρότερη κίνηση για το σώμα σου!

ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΩΜΟΣ

«Σύνδρομο Παγωμένου Ώμου» - Frozen shoulder ή πιο σωστά: συμφυτική θυλακίτιδα του ώμου. Πρόκειται για παθολογική κατάσταση, από τις πιο επίμονες του ώμου, η οποία χαρακτηρίζεται από δυσκαμψία και έντονο πόνο, κυρίως το βράδυ. Βασική αιτία του παγωμένου ώμου είναι η παρατεταμένη ακινησία. Μάθε από τι προκαλείται και πώς θα τη νικήσεις, για να επανέλθεις στη ρουτίνα σου…

τρεξιμο μαραθωνιοσ

Η ώρα να θέσεις νέα όρια στην ψυχή σου. Θα τρέξεις τα 42.195 μέτρα του Φειδιππίδη και ονειρεύεσαι ότι θα καταφέρεις να τερματίσεις. Ο Μαραθώνιος όμως δεν είναι μόνο η προπόνηση που έκανες όλον τον χρόνο. Απαιτεί το τέλειο πλάνο διατροφής, ενυδάτωσης, ένδυσης και φυσικά την τέλεια αποκατάσταση μετά το μεγάλο φινάλε.

ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο ύπνος και κυρίως στην αποκατάσταση των αθλητών; Πόσο πρέπει να κοιμούνται οι αθλητές και πότε; Ποιος είναι ο ρόλος του ύπνου στη μυϊκή ανάπτυξη και ποιες οι συνέπειες της έλλειψής του στην απόδοση των ασκούμενων; Η ξεκούραση και ο βαθύς ύπνος αποτελούν το πιο σημαντικό κομμάτι της προπόνησής μας…

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΛΑΓΟΚΝΗΜΙΑΙΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Πρόκειται για ένα συχνό και σημαντικό πρόβλημα που δημιουργείται σε όσους τρέχουν και ειδικά σε δρομείς μεγάλων αποστάσεων. Το Iliotibial Band Syndrom (IT band) ή αλλιώς, Σύνδρομο Λαγοκνημιαίας Ταινίας (πολλές φορές ονομάζεται και το «γόνατο του δρομέα»), προκαλεί πόνο και είναι ικανό να βάλει φρένο στο τρέξιμο και την προπόνηση σας. Πώς όμως αντιμετωπίζεται και πότε πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό υγείας;

ΠΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΛΑΓΟΝΟΨΟΙΤΗ

Δύσκολο να τον προφέρεις, δύσκολο και να τον εντοπίσεις. Ο λαγονοψοΐτης μυς μπορεί όμως να σε ενοχλήσει αρκετά και καλό είναι να μάθεις να εντοπίζεις νωρίς τα προβλήματα που σου δημιουργεί, ώστε να αναζητήσεις βοήθεια και να μην επιτρέψεις να εξελιχτεί σε «ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΛΑΓΟΝΟΨΟΙΤΗ», το οποίο θα σε επηρεάσει και θα σε ταλαιπωρήσει.

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Οι οκτώ βασικότεροι λόγοι για να δείτε έναν φυσικοθεραπευτή. Γιατί η πρόληψη παραμένει σημαντικότερη της αποκατάστασης. Εντάξτε τη φυσικοθεραπεία στις καλές συνήθειές σας, ακολουθήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής με γυμναστική και καλή διατροφή και προσθέστε ζωή στα χρόνια σας…

οφελη γυμναστικησ

Όταν ο Σωκράτης χρειάστηκε να καταπιαστεί με τη σημασία της άσκησης για τον άνθρωπο, η πρώτη σκέψη του ήταν να τη συνδέσει με την υγεία. Αρχικά εξέφρασε την άποψη πως: «Όταν τα σώματα γίνονται μαλθακά και οι ψυχές χάνουν την δύναμή τους» και στη συνέχεια εξήγησε πιο αναλυτικά ότι: «Η γυμναστική είναι ανώτερη από την ιατρική, διότι είναι προτιμότερο να έχει κανείς υγεία ,παρά να προσπαθεί να την ανακτήσει. Παράλληλα επιφέρει την αρμονία του φυσικού κάλλους, που δεν προέρχεται από επίπλαστες μεθόδους».

ω3 λιπαρα οξεα

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες διαφημίσεις εμφανίζονται και πλέκουν το εγκώμιο των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, δίνοντας την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα συμπλήρωμα το οποίο δεν πρέπει να λείπει από κανέναν. Στο παρακάτω άρθρο θα προσπαθήσουμε να διαχωρίσουμε τα πραγματικά οφέλη των ωμέγα-3 από την υπερβολή.

BCAA ΑΜΙΝΟΞΕΑ

Μετά από την ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΟΡΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (whey protein) και την μονοϋδρική ΚΡΕΑΤΙΝΗ (creatine) , ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ανάμεσα στους γυμναστηριακούς κύκλους είναι τα ΑΜΙΝΟΞΕΑ BCAA - EAA .Τι είναι όμως τα αμινοξέα? Είναι χρήσιμα ? και αν ναι είναι τελικά  ο τρόπος να πολεμήσουμε τον καταβολισμό κατά την διάρκεια της προπόνησης;

ΔΑΠΕΔΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

Ξύλινο, λαστιχένιο πάτωμα γυμναστηρίου, tatami και πολλές ακόμα επιλογές. Τα ΔΑΠΕΔΑ - ΠΑΤΩΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ αποτελούν την πρώτη δομική κίνηση στη δημιουργία του χώρου σας. Η επιλογή δεν είναι εύκολη. Συνυπολογίστε λοιπόν λειτουργικότητα, αισθητική, άνεση, υγιεινή και να γνωρίζετε ότι όσον αφορά τον χώρο και την επιχείρησή σας, το κάθε βήμα που θα κάνει ο πελάτης πάνω σε αυτό, μετράει...

τι ειναι η κρεατινη

Η κρεατίνη είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που χρησιμοποιείται από αθλητές εδώ και δεκαετίες για να αυξήσουν τις αθλητικές επιδόσεις τους κυρίως σε αναερoβικές ασκήσεις ( 1 rep max σε squats/ deadlift κτλ). Γιατί όμως είναι τόσο παρεξηγημένη και θεωρείτε από κάποιους επικίνδυνη ?

ΦΟΡΗΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣΑΖ

Κρεβάτι μασάζ - Με τόσο μεγάλη ποικιλία στα στυλ και την ποιότητα, μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε το καλύτερο κρεβάτι μασάζ. Ειδικά, αν λάβετε υπόψη εκτός τη μεγάλη ποικιλία που υπάρχει σε λειτουργίες και τιμές στα κρεβάτια μασάζ, και το πόσο σημαντικό εργαλείο είναι για κάποιον θεραπευτή . Είναι ένας εξοπλισμός βασικότατος για την θεραπεία αν όχι ο πιο βασικός.

ΟΡΓΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

Μετά από μήνες lockdown λόγω κορονοιού, το virtual online fitness training  και η γυμναστική στο σπίτι έγινε πραγματικότητα. Το ερώτημα που παραμένει για τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων και χώρων άθλησης είναι αν όλοι αυτοί οι ασκούμενοι θα γυρίσουν στα γυμναστήρια και πότε?

gua sha iastm

Χαλάρωση, αποκατάσταση, ευεξία, μείωση μυοσκελετικών πόνων. Η κινεζική τεχνική με το κεραμικό κουτάλι και τα υποπροϊόντα του Gua Sha, βελτιώνουν την καθημερινότητά μας. Το ίδιο και η σύγχρονη παραλλαγή του με τα εργαλεία κινητοποίησης και απελευθέρωσης μαλακών ιστών, IASTM, τα οποία συμβάλουν στην αποθεραπεία τραυματισμών.

GUA SHA JADE ROLLER

GUA SHA – JADE ROLLERS - Ανακαλύψτε το αρχαίο "botox της Ανατολής" στη σύγχρονη εκδοχή του. Οι ημιπολύτιμοι λίθοι και το μασάζ προσώπου με την τεχνική “gua sha” και τα jade rollers, που υπόσχονται να να διώξουν την ένταση, τις ρυτίδες, το οίδημα και τον πόνο από το πρόσωπο, προσφέροντας χαλάρωση, αποκατάσταση και ευρεία ανανέωση της επιδερμίδας.

ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ

Το λεμφοίδημα είναι μία περίεργη και δύσκολη νόσος, ένα οίδημα των άκρων, που μπορεί να οδηγήσει σε δυσμορφίες ή ακόμα και σε μορφές ελεφαντίασης. Τι πρέπει να κάνει κάποιος για να το προλάβει, πώς θα γίνει η διάγνωση και με ποιον τρόπο θα καταπολεμηθεί. Από έναν φυσικοθεραπευτή, έως και την πιθανότητα επέμβασης.

ΜΠΟΤΕΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ AERIFY

Η θεραπεία συμπίεσης - ΛΕΜΦΙΚΟ ΜΑΣΑΖ (με ΜΠΟΤΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ) ως μέθοδος λεμφικής παροχέτευσης, συμπιέζει και αποσυμπιέζει και ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος, συμβάλει στην αποθεραπεία σε μετατραυματικό ή μετεγχειρητικό στάδιο, ενώ αποστραγγίζει τις τοξίνες και τα μεταβολικά απόβλητα του οργανισμού. Με ποιον τρόπο βελτιώνει την ποιότητα ζωής?

MANUAL THERAPY

Αφήνοντας στην άκρη την παραδοσιακή εικόνα που έχουμε για τη φυσικοθεραπεία, το Manual Therapy μέσω εξειδικευμένων και εντοπισμένων τεχνικών με τα χέρια, αλλά και θεραπευτικές ασκήσεις, προσφέρει μία εξελιγμένη λύση για τις νευρο-μυοσκελετικές διαταραχές. Μάλιστα, με την επίδραση του εξειδικευμένου Manual Therapist, οι θετικές επιπτώσεις εμφανίζοντας από το πρώτο κιόλας ραντεβού.

ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ

Κατά πόσο ωφελεί στον διαβήτη η σωματική δραστηριότητα; Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα και πώς θα γίνει η καταλληλότερη επιλογή άσκησης; Ποιοι παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψη και κάθε πότε είναι σωστό για την υγεία ενός ασθενούς με διαβήτη να ασκείται; Μήπως ο συνδυασμός αντιστάσεων και αεροβικής είναι ο καλύτερος δυνατός;

pilates vs yoga

Ανακούφιση από το άγχος, ανάπτυξη ευελιξίας, δύναμης, ελέγχου και αντοχής. Ασκήσεις με την αντίσταση του σώματος και πρακτικές που προσφέρουν σημαντικά οφέλη για την υγεία και το wellbeing. Πόσο μοιάζουν και πόσο διαφέρουν η Yoga και το Pilates; Και όσα πρέπει να λάβεις υπόψη, πριν αποφασίσεις ποιο σου ταιριάζει καλύτερα.

ΑΕΡΟΒΙΑ VS ΑΝΑΕΡΟΒΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΨΙΜΟ ΛΙΠΟΥΣ

Υπάρχει πολλή συζήτηση γύρω από το είδος της άσκησης που είναι καλύτερη για ΚΑΨΙΜΟ ΛΙΠΟΥΣ : ΑΕΡΟΒΙΑ Ή ΑΝΑΕΡΟΒΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ? Ενώ και τα 2 είδη είναι ωφέλιμα και έχουν τη θέση τους σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής , όσον αφορά το κάψιμο λίπους και την απώλεια βάρους , ένας είναι ο νικητής σύμφωνα με τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα.

ΜΠΑΡΕΣ ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ

Εύχρηστες, πρακτικές, μπορείς να τις έχει παντού και πάντα μαζί σου. Πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την προπόνηση, οι ΜΠΑΡΕΣ ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ (protein bars) έχουν εξελιχτεί στον τέλειο διατροφικό σύμμαχο. Ωστόσο, πρέπει να είσαι προσεκτικός κατά την επιλογή τους και να μην πέσεις στην παγίδα του να αντικαθιστάς το «πραγματικό» φαγητό, βασιζόμενος μόνο σε σνακ και μπάρες.

ΙΜΑΝΤΕΣ TRX

Είναι δυνατόν κάψετε λίπος, να ασκήσετε όλους τους μυς στο σώμα σας και να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση σε μόλις 30 λεπτά; Ναι είναι , με ένα από τα πιο απλά και ταυτόχρονα πιο αποτελεσματικά ΟΡΓΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ … τους ΙΜΑΝΤΕΣ TRX

ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΕΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΣΩ ΛΙΠΟΣ - Βιάζεσαι να κάψεις λίπος και να απαλλαγείς από περιττά κιλά; Το ιδανικό είναι να συνδυάσεις -υπομονετικά- εξατομικευμένη προπόνηση με υγιεινή διατροφή. Μπορείς όμως πάντα να λάβεις μία έξτρα βοήθεια και αυτή θα σου την προσφέρουν οι ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΕΣ. Ωστόσο, πρέπει να ενημερωθείς σωστά και να προσέξεις τι συμπλήρωμα θα επιλέξεις και γιατί.

ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ - ΟΡΓΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ - Αποφασίζετε να αγοράσετε έναν , αλλά αναρωτιέστε τι είδους διάδρομο γυμναστικής πρέπει να αγοράσετε – ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ (ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ) ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ  ή ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ. Το τρέξιμο είναι ένα μεγάλο πάθος και οι πιο επίμονοι δρομείς επιλέγουν κυρίως τον χειμώνα που ο καιρός δεν ευνοεί για να αγοράσουν έναν ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ .

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΑΣΑΖ

Ανακούφιση πόνου ή βαθιά χαλάρωση. Το ΜΑΣΑΖ - MASSAGE είναι ένας γενικός όρος για την πίεση, το τρίψιμο και τον χειρισμό του δέρματος, των μυών, των τενόντων και των συνδέσμων. Το εύρος εφαρμογής του μπορεί να κυμαίνεται από την ελαφριά χαλάρωση, έως τη βαθιά πίεση. Ανακαλύψτε τα μεγάλα πλεονεκτήματά του και ανακαλύψτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς.

ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΣ ΟΣΦΥΙΚΟΣ ΜΥΣ

ΠΟΝΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ και χαμηλά στην ράχη ?  Ίσως οφείλεται στο ότι δεν έχεις φερθεί σωστά στον Τετράγωνο Οσφυϊκό Μυ. Ναι, ο Quadratus Lumborum ( ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΣ ΟΣΦΥΙΚΟΣ ΜΥΣ )υποφέρει από λάθος στάση του σώματος,  ακαμψία,  απουσία γυμναστικής, ακόμα και από το κακό στρώμα σου. Μάθε τι σου προσφέρει αυτός ο μυς και πώς θα εξαλείψεις την ενόχληση.

Γνωρίζεις τι είναι το SUP; Μήπως ήρθε η ώρα να ενημερωθείς για το Stand Up Paddle Boarding; Μάθε ποιο να διαλέξεις, για τα οφέλη του να κωπηλατείς όρθιος σε μια σανίδα, βελτίωσε την ψυχική και σωματική υγεία σου, τη στάση του σώματος και γίνε ένα με το περιβάλλον και το νερό. Ξεκίνα το ταξίδι...

ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ - ΟΡΓΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

Τα κλειστά γυμναστήρια και οι χώροι άσκησης οδήγησαν την πλειονότητα των ασκούμενων στο να στραφεί σε λύσεις που θα επέτρεπαν την προπόνηση στο σπίτι. Το #menoumespiti έγινε όχι μόνο ένα αναγκαστικό trend, αλλά και ένας ευχάριστος-υγιεινός τρόπος να περάσουμε την τόσο δύσκολη περίοδο της καραντίνας του κορονοϊού. Ενας από τους πλέον λειτουργικούς τρόπους για όσους ήθελαν να εντάξουν περισσότερο αερόβιο πρόγραμμα στην καθημερινότητά τους, ήταν η αγορά  σε ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ (TREADMILL).

ΠΟΣΗ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΑΝΑ ΚΙΛΟ

Πόση ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΟΡΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ έχουμε ανάγκη σε καθημερινή βάση και πώς μπορούμε να την υπολογίσουμε ανάλογα με τα κιλά, την ηλικία και τη δραστηριότητά μας. Τι ισχύει για παιδιά, αθλητές, εγκύους και ηλικιωμένους. Σε ποιες περιπτώσεις οφείλουμε να αυξήσουμε την πρόσληψή της, σε ποιο επίπεδο και πότε κρίνεται απαραίτητη η πρόσληψη ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ .

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ - Από απλές ασκήσεις που μπορούμε να εκτελέσουμε μόνοι μας με το βάρος του σώματος μας έως το ONLINE personal training  και virtual coaching, στην επιλογή εξοπλισμού (ακριβός ή φθηνός). Ασκήσεις που θα κάνουμε μόνοι μας, με τα παιδιά, αλλά και αποφυγή τραυματισμών και βαρεμάρας.

Tο Pilates είναι ένα σύστημα γυμναστικής εμπνευσμένο απο τον Ιδρυτή του, Joseph Pilates. Μέσω της τεχνικής αυτής , διατείνουμε και γυμνάζουμε όλες τις μυϊκές ομάδες. Έτσι βελτιώνεται η φυσική μας κατάσταση, η δύναμη, η ευλυγισία, η ισορροπία, η ιδιοδεκτικότητα αλλά και η ψυχική μας διάθεση μέσω της σύνδεσης σώματος και πνεύματος . Το Pilates Μπορεί να γίνει μόνο με το βάρος του σώματος ή με μικροεξοπλισμό Pilates Mat αλλά και σε ειδικό Pilates Reformer δηλ. ΚΡΕΒΑΤΙ ΠΙΛΑΤΕΣ

Εκπαίδευση και γνώση μέσα από τα οπτικά ερεθίσματα που προσφέρουν τα προπλασματα. Αυτή η διεργασία καθιστά τα προπλάσματα μία απαραίτητη προσθήκη σε κάθε μάθημα ανατομίας και σε κάθε χώρο υγείας. Πώς οι επαγγελματίες υγείας μέσω των προπλασμάτων οπτικοποιούν την εξήγηση, αναδεικνύουν τη σχέση με τον ασθενή και βελτιστοποιούν τη θεραπευτική διαδικασία.

Από το πρώτο ιατρικό βιβλίο του κόσμου (“Papyrus Ebers” 1.550 π.Χ.), έως και τον 21ο αιώνα, οι ΒΕΝΤΟΥΖΕΣ – cupping προσφέρουν ανακούφιση και θεραπεία. Υπάρχει βέβαια έντονη αμφισβήτηση και ελάχιστες έρευνες, αλλά η ιστορία της ανθρωπότητας που τις εφαρμόζει διαχρονικά, αποδεικνύει ότι ίσως η χρήση τους δεν είναι απλά ένα φαινόμενο Placebo.

Ακόμα ένα lockdown. Ακόμα μία ευκαιρία επαγγελματικής εξέλιξης για κατόχους γυμναστηρίων και personal trainers. Σας παρουσιάζουμε έναν πλήρη και απόλυτα λειτουργικό οδηγό για το πώς θα επεκταθείτε διαδικτυακά, πώς θα στήσετε μία ξεχωριστή-ποιοτική online επιχείρηση, ώστε όχι απλά να επιβιώσετε, αλλά να κερδίσετε νέους πελάτες και να μετατρέψετε την κρίση σε ένα θετικό μέλλον...

Τι είναι η ΡΗΞΗ ΠΡΟΣΘΙΟΥ ΧΙΑΣΤΟΥ (ACL) συνδέσμου στο γόνατο; Πώς θα καταλάβουμε ότι μας συνέβη και με ποιον τρόπο θα πρέπει να γίνει η αποκατάσταση του προβλήματος; Σε ποιες περιπτώσεις οι ειδικοί συνιστούν συντηρητική αντιμετώπιση και πότε είναι απαραίτητη η χειρουργική επέμβαση, η οποία θα ακολουθηθεί από 9 μηνών αποκατάσταση.

Τρία εκπληκτικά ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ - CARDIO. Ποιο από τα τρία όμως θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου και ποιο θα επιβαρύνει λιγότερο τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις; Μάθε ακριβώς τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους και ανέβα σε έναν ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ, ένα Ελλειπτικό ή ένα Ποδήλατο Γυμναστικής. Για απόλαυση και υγεία.

Τα ΒΑΡΑΚΙΑ , ΟΙ ΜΠΑΡΕΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ και τα KETTLEBELL είναι ΟΡΓΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ που τα χρησιμοποιούμε καθημερινά όσοι αθλούμαστε είτε στο σπίτι είτε στο γυμναστήριο ή κάνουμε αποκατάσταση (στη φυσικοθεραπεία χρησιμοποιούμε περισσότερο ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ) .Όμως γιατί ένα τόσο ευρείας χρήσης απλό εργαλείο κοστίζει ακριβά?

Η επίπονη περίοδος της αποκατάστασης από τον τραυματισμό σου, ξεκίνησε. Μάθε πώς θα το διαχειριστείς συναισθηματικά και ψυχικά, πώς θα οργανώσεις τις σκέψεις σου, ώστε να βρεις το σθένος και να επιστρέψεις ακόμα πιο γρήγορα και ακόμα πιο δυναμικά στις προπονήσεις σου. Πώς να να βγεις νικητής και πιο ισχυρός από τη δοκιμασία.

Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΕ ΒΑΡΗ  δεν ωφελεί μόνο το κορμί και την επιθυμία μας να αρέσουμε. Πρόσφατες μελέτες αποδεικνύουν ότι όταν σηκώνουμε βάρη, κατεβάζουμε τα επίπεδο άγχους και μειώνουμε τις ανησυχίες της ζωής, σε βαθμό ακόμα και μεγαλύτερο από την ΑΕΡΟΒΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ. Πάρτε ΒΑΡΑΚΙΑ, KETTLEBELL πιάστε τη ΜΠΑΡΑ ΓΙΑ ΒΑΡΗ και αποκτήστε αυτοπεποίθηση και βελτιωμένη διάθεση.

ΜΠΑΡΕΣ ΓΙΑ ΒΑΡΗ

ΜΠΑΡΑ ΓΙΑ ΒΑΡΗ ! Ίσια, στραβή, με περίεργες λαβές και φινιρίσματα. ΤΙ ΜΠΑΡΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΝΑ ΠΑΡΩ? Καθώς κυκλοφορούν πάρα πολλές επιλογές για όσους αναζητούν το κατάλληλο barbell, καλό θα ήταν πρώτα να ξέρουν ακριβώς τη χρήση που θέλουν να κάνουν. Στη συνέχεια να μελετήσουν τις σημαντικές ιδιαιτερότητες που εμφανίζονται στις ΜΠΑΡΕΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ και να συμβουλευτούν κάποιον ειδικό.  

Ο εφησυχασμός και η μονότονη επανάληψη ενός σταθερού μοτίβο, αποτελούν τους εχθρούς της προόδου. Επειδή πάντοτε έρχεται η στιγμή που όλοι αισθανόμαστε την ανάγκη μίας αλλαγής στη γυμναστική μας, σας προτείνουμε επτά επιλογές που μπορούν να σας βγάλουν από τη ρουτίνα και να δώσουν πραγματική ώθηση στην προπόνησή σας.

Έχω αιμορροΐδες. Και πονάω. Να κάνω προπόνηση ή όχι; Τι θα με βοηθήσει περισσότερο και με ποιον τρόπο θα απαλύνω τον πόνο; Πώς η εν λόγω πάθηση επηρεάζει τους αθλητές; Λειτουργεί  προληπτικά η άσκηση; Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται και πότε καλό θα είναι να αποφεύγεται;

Η γέννηση, η απογείωση και το μέλλον της πλέον αμφιλεγόμενης μόδας. Οι φόρμες και τα αθλητικά βγήκαν από το γυμναστήριο, κυκλοφόρησαν στους δρόμους, στις βόλτες και στον χώρο εργασίας, αντικαθιστώντας ακόμα και το κοστούμι. Πώς η βιομηχανία δισεκατομμυρίων του  “Athleisure” ταίριαξε το σπορ ντύσιμο σε  οποιαδήποτε εμφάνιση και οποιοδήποτε event.

Τι είναι το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα;Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι μια πολύ συχνή πάθηση που προκαλείται από την πίεση του μέσου νεύρου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του καρπού. Πρόκειται για την πιο συχνή περιφερική νευροπάθεια, η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, προσβάλλει κυρίως τις γυναίκες (η επίσημη αναλογία είναι 5 γυναίκες για 1 άνδρα).

Πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε ποιοτικά και ουσιαστικά τον χρόνο που θα έχουμε στο σπίτι με τα παιδιά μας τις μέρες της καραντίνας. Γινόμαστε δημιουργικοί, ανακαλύπτουμε ξεχασμένα παιχνίδια και κάνουμε μαζί προπόνηση. Online γυμναστική, κάποιο πρόγραμμα του προπονητή μας και γινόμαστε αυτομάτως το πιο σπουδαίο αθλητικό πρότυπο για τα παιδιά, ενισχύοντας τους οικογενειακούς δεσμούς.

Ενσυνειδητότητα (Mindfullness), διαλογισμός και Οραματισμός (visualization). Πνευματικές-ψυχολογικές δεξιότητες που πλαισιώνουν τις σωματικές και δημιουργούν εσωτερική... ευδαιμονία ώστε να περάσει κάποιος τη γραμμή τερματισμού σε χρόνο ρεκόρ. Με ποιον τρόπο η νοητική προετοιμασία βοηθάει στην αποφυγή άγχους, προσφέρει μία αυξημένη αίσθηση ευεξίας και αυτοπεποίθησης, ικανή να οδηγήσει τον αθλητή στο να φτάσει στο απόγειο των δυνατοτήτων του.

παχυσαρκια

Η παχυσαρκία αποτελεί πλέον χρόνια νόσο και ένα πρόβλημα που διαρκώς αυξάνεται, με περίπου δύο δισεκατομμύρια άτομα στον κόσμο να είναι υπέρβαρα. Πόσο επιβαρύνει την υγεία, ποιοι τρόποι υπάρχουν για να την αφήσει κανείς πίσω του και ποιες διαδικασίες οφείλει να ακολουθήσει όποιος επιθυμεί να μεταμορφώσει το σώμα του και να βιώσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής?

ΟΡΓΑΝΑ-ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν αλλάζουμε προπόνηση ή ασκησεολόγιο και γιατί καλό είναι να το κάνουμε συχνά; Πόσος καιρός απαιτείται για την προσαρμογή του στις νέες ασκήσεις και με ποιον τρόπο αυτή η διαδικασία λειτουργεί ευεργετικά ως προς τη σωματική και ψυχική υγεία?

Όσοι αναζητούν το σθένος για να ξεπεράσουν τα όριά τους, μαζί με τη σωματική προπόνηση, οφείλουν να εξασκήσουν και την πνευματική δύναμη και αντοχή. Μέσα από την επιμονή, την υπομονή, την ικανότητα να μαθαίνει κανείς από τα λάθη του και πάνω απ' όλα την αποφασιστικότητα να σηκώνεται, θα καταφέρει να νικάει πάντα τον εαυτό του.

Νέο Πρόγραμμα ανακοινώθηκε για την Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της Πανδημίας COVID-19 . Μέσα φυσικοθεραπευτές και γυμναστές! Ελέγξτε τους αριθμούς ΚΑΔ σας και τις προυποθέσεις για να μπέιτε στο πρόγραμμα με μη επιστρέψιμη προκαταβολή έως 50.000 ευρώ για επιδότηση εξόδων!

ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Δύναμη, ομορφιά, ευελιξία, αντοχή, ισορροπία, διαρκής εξέλιξη. Με ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα, η Καλλισθενική Γυμναστική (calisthenics) εξελίσσεται στην έκπληξη του 21ου αιώνα και κερδίζει διαρκώς φανατικούς υποστηρικτές. Επειδή όσοι τη δοκιμάζουν, αντιλαμβάνονται ότι η ενασχόληση μαζί της κάνει τον ασκούμενο να ξεπερνάει αδιάκοπα τα όρια της φαντασίας και μαζί εκείνα της αυτοπεποίθησής του και των δυνατοτήτων του. 

FAST VS SLOW REPS

Το τεράστιο δίλημμα στους προχωρημένους αθλητές παραμένει αιώνια αναπάντητο. Που βοηθούν οι αργές και που οι γρήγορες επαναλήψεις στην προπόνηση; Ωστόσο, πριν από αυτό, καλό είναι να ξέρει ο καθένας ποιος είναι ο στόχος- αποτέλεσμά του. Ας δούμε όμως τι δείχνουν οι έρευνες και τι συνιστούν οι ειδικοί και έπειτα επιλέγουμε...

Martial arts (ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ) και προβλήματα τραυματισμών. Πώς η σωματική έκθεση στα μαχητικά αθλήματα επηρεάζει την υγεία των αθλητών. Ποια αθλήματα εμπεριέχουν τους μεγαλύτερους κινδύνους και γιατί αυτοί αυξάνονται με την εμπειρία και το πέρασμα των χρόνων. Τι δείχνουν οι έρευνες…

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Ηξερες ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα κρούσματα Covid-19 στα γυμναστήρια; Φοβάσαι να πας για προπόνηση; Αμφιβάλεις για την τήρηση κανόνων υγιεινής; Οι έρευνες επιβεβαιώνουν ότι τα γυμναστήρια παραμένουν ασφαλείς χώροι άθλησης, καθώς οι υπεύθυνοι, αλλά και οι ασκούμενοι εμφανίζονται άκρως τυπικοί με τα πρωτόκολλα, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους συναθλητές τους.

covid and exercise

Το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο coronavirus 19 (ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ) είναι ένας σύγχρονος και εξαιρετικά μεταδοτικός ιός που ανήκει στην κατηγορία των κορονοϊών που μαζί με τους ρινοϊούς αποτελούν το κοινό σε όλους κρυολόγημα, με την διαφορά ότι ο νέος κορονοϊος εμπεριέχει και άλλες κρίσιμες επιπλοκές. Ποιός είναι όμως ο ρόλος της άσκησης στην πρόληψη ?

ONLINE ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Η πανδημία και το lockdown έφεραν το ONLINE personal training  και το virtual coaching. Οι προπονητές-γυμναστές όμως πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχει δίλλημα μεταξύ κανονικής face to face και ONLINE προπόνησης. Οφείλουν να κάνουν και τα δύο και να ακολουθήσουν τα μονοπάτια της εξέλιξης, βρίσκοντας τρόπους να ξεχωρίσουν και μέσα από τον νέο-υπό διαμόρφωση- εικονικό κόσμο της άσκησης.

κρακ στον ωμο

Τρίζει, κάνει κρακ ο ώμος σας; Γιατί συμβαίνει ο θόρυβος αυτός; Το φαινόμενο του  Shoulder Clicking (κρακ στον ώμο) απασχολεί το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά οι περισσότεροι επιλέγουν να το αγνοήσουν, αφήνοντας το πρόβλημα να διογκώνεται. Μάθετε τι ακριβώς είναι, τις αιτίες του ήχου-προβλήματος και τους τρόπους αντιμετώπισής του. Ξεκίνησε με ένα τηλεφώνημα στον φυσιοθεραπευτή σου, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να το αξιολογήσει και αν χρειάζεται να το θεραπεύσει.

EXERCISE IS MEDICINE

Ενα χάπι, μία πρωτεΐνη από το συκώτι μας, σύντομα θα είναι αρκετά, ώστε να γίνουμε πιο ενεργοποιημένοι σωματικά, θα κρατούν πιο νέο τον εγκέφαλό μας και θα βοηθούν άτομα με κινητικά-νοητικά προβλήματα. Πραγματικότητα ή επιστημονική φαντασία; Προς το παρόν κάτι ενδιάμεσο, που ακόμα όμως δεν αρκεί, ώστε να αντικαταστήσει την αληθινή άσκηση.

neuroplasticity and exercise

Νευροπλαστικότητα, η πλαστικότητα του εγκεφάλου είναι η δυνατότητά του να αναδιοργανώνεται μέσω του περιβάλλοντος, της συμπεριφοράς, της άσκησης, της σκέψης και των συναισθημάτων. Γιατί είναι σημαντική, πώς ακριβώς λειτουργεί, κρατώντας το μυαλό ενεργό; Με ποιον τρόπο θεραπεύει και ποια η συμβολή της στην εξάλειψη του πόνου, αλλά και στην καθυστέρηση του γήρατος.

ΒΕΛΟΝΕΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕΓΕΘΟΙ

ΒΕΛΟΝΕΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ !Θεέ μου πόσα πολλά διαφορετικά μεγέθη , μάρκες και υλικά κατασκευής?  Όταν είσαι μαθητής ή μόλις κάνεις τα πρώτα σου βήματα στον βελονισμό αναρωτιέσαι ποιες βελόνες να διαλέξω για τη θεραπεία των ασθενών μου ? Σε αυτό άρθρο θα πάρεις μια κατεύθυνση, μια ιδέα, ωστόσο ένα εξειδικευμένο σεμινάριο θα σου λύσει κάθε απορία!

πωσ η ασκηση βοηθα τις κρισεισ πανικου

Τι είναι οι αγχώδεις διαταραχές, τι προκαλούν και πώς αντιμετωπίζονται ριζικά; Με ποιον τρόπο η τακτική σωματική άσκηση και η γυμναστική μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης και αυξάνουν τις πιθανότητες εξάλειψής τους; Ποια είναι η αλλαγή που η άθληση φέρνει στις ζωές όσων υποφέρουν από κρίσεις πανικού, κοινωνική φοβία, γενικευμένο άγχος και αγοραφοβία;

Αρχικά θα πρέπει να απαντήσουμε τί δεν είναι το strength and conditioning. S&C δεν είναι η άρση βαρών ή το το Crossfit ή διαλλειματική προπόνηση ή τα kettlebells και τα βαράκια. Αυτά είναι απλά εργαλεία , όργανα γυμναστικής , αντικείμενα.Μια προπόνηση, μια άσκηση χρειάζεται ΣΚΟΠΌ !! Αλλιώς  είναι χαμένη ώρα , χαμένη ενέργεια! Άρα τι ακριβώς είναι το strength and conditioning ?

Σελίδα 1 από 2