τι ειναι μαδεροθεραπεια

Γνώρισε τη Μαδεροθεραπεία, την ολιστική τεχνική μασάζ, που χρησιμοποιεί ειδικά ανατομικά σχεδιασμένα ΞΥΛΙΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΑΣΑΖ για τη βελτίωση της υγείας . Πώς όμως τα αυτά τα ξύλινα εργαλεία μασάζ επηρεάζουν θετικά και γιατί κάποια στιγμή πρέπει να το δοκιμάσεις.

Η ισπανική λέξη «madera» σημαίνει «ξύλο, ξυλεία, ξύλινο. Από εκεί δανείστηκε και η ελληνική γλώσσα το «μαδέρι». Κάπως έτσι λοιπόν, η προγονική τεχνική μασάζ που βασίζεται σε ξύλινο αντικείμενο, πήρε συνδυαστικά το όνομά της από αυτή και τη θεραπεία. Αυτό είναι λογικό, μιας και πρόκειται για κάτι που χάνεται ιστορικά στους αιώνες, έχοντας τις ρίζες της στην περιοχή που βρίσκεται η σημερινή Κολομβία. Το λεγόμενο « maderotherapy », δηλαδή η απλουστευμένα μεταφρασμένη « ΜΑΔΕΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ », επανήλθε στο προσκήνιο τη δεκαετία του ’90 και γνωρίζει μία συνεχή άνθηση ειδικότερα τα τελευταία χρόνια. 

Ουσιαστικά, ανήκει στις ενναλακτικες θεραπειεσ  και πρόκειται για ολιστικη θεραπεια που σε συνδυασμό με μια τεχνική μασάζ, χρησιμοποιεί ανατομικά σχεδιασμένα ξύλινα εργαλεία για τη βελτίωση του μεγέθους και των αναλογιών του σώματος, βοηθώντας όμως τη συνολικότερα την υγεία. Αυτά τα ΞΥΛΙΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΑΣΑΖ που είναι 100% φυσικά , και άρα δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα, είναι φιλικά προς το περιβάλλον , επιτρέπουν την εφαρμογή υψηλής στοχευμένης πίεσης σε συγκεκριμένες περιοχές (όπως οι μηροί, οι γλουτοί, τα χέρια, η κοιλιά ακόμα και το πρόσωπο) χωρίς να είναι επεμβατική μέθοδος. Στόχος είναι η βελτίωση της λεμφικής κυκλοφορίας. Η πίεση εντείνει τη διάσπαση των αποθέσεων λίπους και της κυτταρίτιδας, ώστε αυτή να μπορεί να εξαλειφθεί φυσικά. Εκτός φυσικά από τη ΜΑΔΕΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ , μπορείς να συνδυάσεις και ΒΕΝΤΟΥΖΕΣ – CUPPING .

 

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΜΑΔΕΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η πλειονότητα των γυναικών (σ.σ.: υπολογίζεται ότι ένα  ποσοστό της τάξης του 80-90% θα έρθει αντιμέτωπο ) ανά τον κόσμο εμφανίζει  ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ και αναζητά λύσεις για την εξάλειψή της. Το ΜΑΣΑΖ των περιοχών με κυτταρίτιδα με ΚΡΕΜΕΣ και ΛΑΔΙΑ ΜΑΣΑΖ θεωρείται ότι αποτελεί σημαντικά αποτελεσματική λύση. Ωστόσο, συνδυαστικά, η μαδεροθεραπεία έρχεται και απογειώνει τα αποτελέσματα. Μιλώντας γι’ αυτό, τα προσεκτικά κατασκευασμένα ξύλινα εργαλεία μαδεροθεραπείας μπορούν να ασκήσουν πίεση στις προβληματικές περιοχές. Η εν λόγω τεχνική βασίζεται κυρίως σε επαναλαμβανόμενες κινήσεις που εκτελούνται με αυτά τα ξυλινα εργαλεια μασαζ.

maderi masaz

Ουσιαστικά,  τα ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΜΑΔΕΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν στην καταπολέμηση της ανεπιθύμητης κατακράτησης λίπους και νερού, που προκαλούν την εμφάνιση κυτταρίτιδας. Η μηχανική δράση που επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας τον τα εργαλεία αυτά , βοηθούν τη λεμφική κυκλοφορία ( λεμφική παροχέτευση) για την αποβολή των τοξινών και του λίπους. Γι' αυτό τα εργαλεια μαδεροθεραπειασ χρησιμοποιούνται παραδοσιακά , διεγείροντας τη λεμφική παροχέτευση και κατά συνέπεια βοηθώντας στη μείωση της κυτταρίτιδας. Ταυτόχρονα, καταστρέφει τα λιποκύτταρα, βελτιώνοντας έτσι τη ροή του αίματος και λέμφου σε όλο το σώμα. Άρα θεωρείτε ιδανική και για ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΛΙΠΟΥΣ . Ως αποτέλεσμα, το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό και λείο χωρίς ΟΨΗ ΦΛΟΙΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ. Η ίδια η διαδικασία διαρκεί περίπου μισή ώρα ενώ χρειάζονται 3 συνεδρίες την εβδομάδα για διάστημα 4 περίπου εβδομάδων (12-15 συνεδρίες). Η μαδεροθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί ταυτόχρονα με μεσοθεραπεία, μποτες πρεσσοθεραπειασ , κτλ

Σε πολλές περιπτώσεις μπορείτε να την εφαρμόσετε και μόνοι σας στην άνεση του σπιτιού σας . Αν ωστόσ θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς να εφαρμόσετε την τεχνική θα μπορούσατε στον  European Madero Association

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ  ΜΑΔΕΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ :

  • Διεγείρει τη μικροκυκλοφορία και τη ροή του αίματος
  • Αποτελεί φυσική θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας και της μείωσης λίπους και όψης  φλοιού πορτοκαλιού
  • Είναι μια Βαθύτερη μορφή μασάζ
  • Κατάλληλη τόσο για κέντρα αισθητικής/ μασάζ, όσο και για οικιακή χρήση
  • Ενεργοποιεί το λεμφικό σύστημα που βοηθά στην απομάκρυνση του υπερβολικού νερού / εξαλείφει την κατακράτηση νερού
  • Είναι μια χαλαρωτική διαδικασία που σας βοηθάει να διώξετε τις τοξίνες αλλά και το άγχος
  • Συμβάλλει στην γενικότερη ευξία και well being

 "Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της μαδεροθεραπειασ  είναι ακριβώς αυτά τα ξύλινα εργαλεία, τα οποία είναι ειδικά κατασκευασμένα για να φτάνουν βαθιά στο μυϊκό ιστό και στα υποδόριο στρώματα του δέρματος, καθιστώντας τα εξαιρετικά για τη μείωση της κυτταρίτιδας, των ρυτίδων και του στρες χωρίς να προκαλούνται αλλεργίες."

maderotherapeia proswpou

ΜΑΔΕΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Η Μαδεροθεραπεία προσώπου αποτελεί φυσική μέθοδο αντιγήρανσης ιδανική για την αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου και τη φροντίδα του. Το μόνο που χρειάζεσαι? Ένα σετ απο  ΞΥΛΙΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΑΣΑΖ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟ . Το μασαζ θα σε κάνει να νιώθεις πιο ξεκούραστα και πιο ανάλαφρα. Σε συνδυασμό με καλό υπνο ετοιμάσου να δείχνει πιο νενανική η επιδερμίδα σου. Μπορείς να το συνδυάσεις και με jade roller και ειδικές κρέμες αναζωογόνησης για καλύτερα αποτελέσματα! Και φυσικά μην ξεχνάς ν απίνεισ νερό μιας και η ενυδάτωση είναι ότι καλύτερο για το σώμα και το πνεύμα! 

ΜΑΔΕΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Η μαδεροθεραπεία μνα αποφεύγεται να γίνεται σε άτομα με κιρσούς , ευρυαγγίες καθώς και σε έγκυες γυναίκες.

KSULINA ERGALEIA MASSAGE SET6
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΞΩ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Η μαδεροθεραπεία μπορεί να θεωρηθεί ως μία από τις θεραπείες που μπορείτε να ακολουθήσετε και μόνοι σας στο σπίτι. Σε αντίθεση με τις άλλες γνωστές υπηρεσίες φροντίδας, όπως το λέιζερ,  αφαίρεση κυτταρίτιδας με υπερήχους ή η λιποαναρρόφηση, λειτουργεί με μεγαλύτερο ρυθμό ως προς το να διεγείρει την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου του σώματός σας. Κατά συνέπεια, αυτή η τεχνική θεωρητικά μπορεί να εξαλείψει την κυτταρίτιδα από τις ρίζες της. Ενώ  λόγω της 100% φυσικής, μη επεμβατικής και χωρίς σοβαρές αντενδείξεις φύσης της, όποιος θέλει να την ακολουθήσει για να ξεκινήσει την ψυχική και σωματική του βελτίωση, μπορεί να το επιλέξει χωρίς να έχει δεύτερες σκέψεις.Σίγουρα δεν πρόκειται για θεραπεία εφάπαξ και πανάκια. Τα κατεξοχήν αποτελέσματα χρειάζονται χρόνο  επομένως, μην πέσετε σε απάτες που ορκίζονται ότι θα απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα σας σε μια μέρα. Το ιδανικό είναι να επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο κέντρο, που θα έχει ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό για την εκτέλεση των μασάζ, χαρίζοντάς σας μία χαλαρωτική και γόνιμη συνεδρία.
Γενικότερα, δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε κάτι σε αυτή την τεχνική. Τα πάντα γίνονται και 100% μη επεμβατικά. Ξεκινήστε αποφασιστικά και απαλλαγείτε από την αίσθηση του φλοιού πορτοκαλιού που τόσο θέλετε να διώξετε…


Από τη συντακτική ομάδα του Physiomart.gr
Επιμέλεια κειμένου, Γιώργος Καραμάνος

Σχετικα Προϊοντα