ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ - Από απλές ασκήσεις που μπορούμε να εκτελέσουμε μόνοι μας με το βάρος του σώματος μας έως το ONLINE personal training  και virtual coaching, στην επιλογή εξοπλισμού (ακριβός ή φθηνός). Ασκήσεις που θα κάνουμε μόνοι μας, με τα παιδιά, αλλά και αποφυγή τραυματισμών και βαρεμάρας.

Σκληρότερο lockdown, ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και  διάθεσή για προπόνηση. Δεν τα παρατάμε, βρίσκουμε όλες τις εναλλακτικές για ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ . Από το ONLINE personal training  και virtual coaching, στην επιλογή εξοπλισμού (ακριβός ή φθηνός). Ασκήσεις που θα κάνουμε μόνοι μας, με τα παιδιά, αλλά και αποφυγή τραυματισμών, βαρεμάρας. Ποιο το τρίπτυχο για να νικήσουμε την ανία και τον κορονοϊό.
Είναι λες και παλεύουμε μαζί με τον Κίανου Ριοβς κόντρα στους αλγόριθμους του “Matrix”. Ή αφού πιάσαμε τις ταινίες, λες και βιώνουμε ό,τι και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο “Inception”. Ουσιαστικά αυτό δεν συμβαίνει; Μπήκαμε σε πολύ σκληρό lockdown, ενώ ήμασταν σε αυστηρό lockdown και ενώ είχαμε ξεκινήσει με ένα πιο χαλαρό lockdown. Οποιος έχει δει την εκπληκτική sci fi ταινία, θα αναρωτηθεί εύλογα: “Μήπως έχουμε για πρωθυπουργό τον Κρίστοφερ Νόλαν;” (σ.σ.: ο σκηνοθέτης της). Είτε λοιπόν όσα βιώνουμε είναι αληθινά, είτε απλά ζούμε σε μία εικονική πραγματικότητα επιστημονικής φαντασίας, ένα είναι το σίγουρο: ότι δεν σταματάει η ανάγκη και η τρέλα μας να κάνουμε γυμναστική. Σκεφτόμαστε να αρχίσουμε τη ΓΥΜΝΑΣΤΚΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ από … Δευτέρα. Να πάρουμε τα κατάλληλα ρούχα, τα κατάλληλα ΟΡΓΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ κτλ. Ωστόσο, πάντα έχουμε την επιλογή να προπονηθούμε εντός της οικείας μας εδώ και τώρα. Και εννοείται ότι δεν θα καθίσουμε στον καναπέ με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας την όποια Δευτέρα…. Αντιθέτως, τώρα που είναι που θα πεισμώσουμε ακόμα περισσότερο. Και εμείς θα το βάλουμε πείσμα. Ας δούμε μαζί ορισμένες πρακτικές εφαρμογές, ώστε να μην μείνουμε μόνο στα ευχολόγια, αλλά να περάσουμε στη δράση. Ας εξετάσουμε- εξερευνήσουμε όλες τις πτυχές  του ζητήματος και όλες τις διαθέσιμες επιλογές σε προπόνηση, προπονητές, ασκήσεις και εξοπλισμό..

4 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΡΘΟΣΩΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

Ο τρόπος που καθόμαστε, στεκόμαστε και περπατάμε έχει μακροχρόνια επίδραση στο μυοσκελετικό μας σύστημα, ενώ ακόμα σε κάποιες περιπτώσεις, εκ γενετής μυοσκελετικών δυσλειτουργιών είναι πιο δύσκολη η επίτευξη της ορθοσωμίας. Για να μπορέσουμε, να διατηρήσουμε μια ορθή στάση σώματος , είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τους πυλώνες- μύες μας με ασκήσεις ενδυνάμωσης και σταθεροποιήσης. Ως ορθοσωμία ορίζουμε την ικανότητα του σώματος να μπορεί να διατηρεί την ορθή στάση, χωρίς την ύπαρξη κάποιας ενόχλησης ή πόνου, είτε βρίσκεται σε όρθια είτε σε καθιστή είτε σε ξαπλωτή θέση. (ύπτια και πρηνή κατάκλιση).Όλοι όσοι έχουμε δουλέψει αρκετές ώρες καθήμενοι ,έχουμε νιώσει πόνο στην μέση μας, χαμηλά στην οσφυϊκή μοίρα ή όταν οδηγάμε για αρκετές ώρες έχουμε την τάση να ”βουλιάζουμε” μέσα στο κάθισμα προσπαθώντας να ανακουφίσουμε την πλάτη και την μέση μας (μύες του αυχένα και της πλάτης καθώς και τους ραχιαίους μύες) ή όταν στεκόμαστε όρθιοι νιώθουμε την μέση μας ”βαριά” , τους ώμους μας να γέρνουν μπροστά και κάπως νιώθουμε πιο καλά και βολικά όταν αποκτάμε την στάση ”πάπιας” με τους ώμους κυρτούς και τον κορμό να έχει βουλιάξει σαν ένα πολυόροφο κτίσμα που θέλει να καταρρεύσει. Όλα αυτά υποδηλώνουν ένα σώμα αδύναμο να αντεπελξέθει στην απαιτητική καθημερινότητα που του επιβάλουμε. Για να μπορέσουμε να πετύχουμε την ορθοσωμία του σώματος μας και να έχουμε ενα υγιές και δυνατό σώμα τόσο για την υγεία μας, όσο και για την εξωτερική μας εμφάνιση, είναι σημαντικό να ενδυναμώσουμε στη σωστή θέση τους εν τω βάθει μύες του κορμού μας (κοιλιακοί και ραχιαίοι), τους εν τω βάθει μύες της άνω πλάτης και του θώρακα καθώς και τους γλουτιαίους μύς. Παρακάτω σας παραθέτω ένα βίντεο με 4 ασκήσεις χωρίς εξοπλισμό και όργανα γυμναστικής ,που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε οποιοδήποτε χώρο. Μπορείτε να ξεκινήσετε κάνοντας 2 σετ των 10 επαναλήψεων για κάθε άσκηση ενώ μετά από μια βδομάδα να αυξήσετε τα σετ. Σε επόμενο βίντεο θα σας παραθέσω ακόμα 4 ασκήσεις με σκοπό την ορθοσωμία του σώματος σας.


ONLINE PERSONAL TRAINING / VIRTUAL COACHING ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η πανδημία και το lockdown μας έφεραν και νέες ορολογίες. Βασικά προϋπήρχαν, αλλά πλέον ήρθαν για να μείνουν, ίσως και για πάντα. Πρόκειται για το ONLINE personal training  και το virtual coaching. Οι προπονητές-γυμναστές όμως πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ κανονικής face to face και ONLINE προπόνησης. Οφείλουν να κάνουν και τα δύο και να ακολουθήσουν τα μονοπάτια της εξέλιξης, βρίσκοντας τρόπους να ξεχωρίσουν και μέσα από τον νέο-υπό διαμόρφωση- εικονικό κόσμο της άσκησης.  Μπορείτε λοιπόν να μάθετε περισσότερα για το πώς λειτουργούν αυτές οι δύο διεργασίες και να επιλέξετε την πιο κατάλληλη για τη δική σας περίπτωση.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ, ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ MHXANHMA  Ή ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Από τη στιγμή που θα μείνουμε μέσα, το πιο τέλειο είναι να υπάρχει και το πλέον ιδανικό εργαλείο αεροβικής προπόνησης και ενεργητικής εκτόνωσης. Από ποιο όμως να αρχίσεις; Και σε ποιο να ολοκληρώσεις την προπόνησή σου; Ποιο από τα τρία θα πάρεις; Και με ποια κριτήρια θα κάνεις την επιλογή; Πρόκειται για τα πιο δημοφιλή μηχανήματα cardio. Όλα τους έχουν κάτι διαφορετικό να προσφέρουν στον χρήστη, αλλά μόνο ένα μπορεί να είναι το πιο κατάλληλο για κάθε ειδική περίπτωση και αθλούμενο. Ας δούμε στο παρακάτω λινκ μία συνοπτική σύγκριση των τριών μηχανημάτων, καθώς ο ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ, το ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ, και το ΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, δίνουν τη... μάχη τους για να κερδίσουν την προτίμησή σου.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΠΑΡΕΣ ΓΙΑ ΒΑΡΗ! ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΩ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ;

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ λοιπόν, τον κήπο, την ταράτσα, στο πεζοδρόμιο. Χρειαζόμαστε όμως και έστω τον minimum απαραίτητο εξοπλισμό. Σίγουρα κάποια λάστιχα, ένα στρώμα, κάποιους ΑΛΤΗΡΕΣ, ιμάντες TRX και για τους πιο προχωρημένους ΜΠΑΡΕΣ ΓΙΑ ΒΑΡΗ. Εδώ όμως έρχεται το μεγάλο ερώτημα σε όσους δεν είναι γνώστες. Τι ακριβώς πρέπει να ψωνίσουμε από το διαδίκτυο και με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να κάνουμε τις επιλογές μας, αναφορικά πάντα με τις ανάγκες και τους στόχους που έχουμε θέσει. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να ξετυλίξουμε αυτό το περίπλοκο κουβάρι για τις ΜΠΑΡΕΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ. Επειδή η λάθος αγορά μπορεί να σημαίνει σπατάλη χρόνου, προπόνησης και φυσικά χρημάτων. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα βαράκια – αλτήρες και τα ketllebell, για τα οποία υπάρχει βέβαια και κάποια εξήγηση γιατί είναι τόσο ακριβά.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΦΘΗΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

Με βάση τα παραπάνω, κάποιος που αναζητά δικαιολογία, θα σκεφτεί ίσως ότι πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. ΟΧΙ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ! Πλέον, στο εμπόριο, στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις εύκολα και πολύ οικονομικά τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να κάνεις πάρα πολύ ωραίες και αποτελεσματικές προπονήσεις. Άλλωστε ,οι μύες και ο εγκέφαλος δεν αντιλαμβάνονται διαφορά ανάμεσα στα παραδοσιακά βάρη ή στην άσκηση μέσω πιο απλών οργάνων. Σε άρθρο που είχε ανέβει στο gazzetta.gr, οι fitness coaches Γιώργος Μπαλωμένος και Σοφία Γκότζη, είχαν φροντίσει να παρουσιάσουν πέντε εναλλακτικές και πάνω απ’ όλα φθηνές και πρακτικές επιλογές απο όργανα γυμναστικής, ώστε να μπορέσετε να κάνετε όσα θέλετε με τη γυμναστική στο σπίτι.

Μην ξεχνάμε ότι μπορoύμε να κάνουμε ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ με λάστιχα , μπάλες , tonic balls. Δείτε  ΑΠΛΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΓΥΜΝΑΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ(ΒΙΝΤΕΟ) 

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΥΝΜΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΠΟΔΙΩΝ THERABAND 
1)ΣΑΝΙΔΑ ΜΕ ΑΡΣΗ ΠΟΔΙΩΝ
2)ΣΑΝΙΔΑ ΜΕ ΚΑΜΨΗ ΙΣΧΥΟΥ ΚΑΙ ΓΟΝΑΤΟΥ
3)ΕΚΤΑΣΗ ΙΣΧΥΟΥ ΑΠΟ ΟΡΘΙΑ ΘΕΣΗ
4)ΚΑΜΨΗ ΙΣΧΥΟΥ ΑΠΟ ΟΡΘΙΑ ΘΕΣΗ

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ THERABAND 

1)ΑΡΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥ
2)ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΗ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΛΑΒΗ
3)ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗΘΟΥΣ ΑΠΟ ΟΡΘΙΑ ΘΕΣΗ
4)ΚΑΜΨΗ-ΕΚΤΑΣΗ ΙΣΧΥΟΥ
5)ΚΑΜΨΗ-ΕΚΤΑΣΗ ΓΟΝΑΤΟΥ
6)ΕΚΤΑΣΗ ΙΣΧΥΟΥ ΑΠΟ 4ΠΟΔΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ
7)ΕΚΤΑΣΗ ΙΣΧΥΩΝ ΜΕ ΑΡΣΗ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ TONIC BALLS THERABAND 

1)ΚΑΘΙΣΜΑ ΣΟΥΜΟ ΜΕ ΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΧΕΡΙΩΝ
2)ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΜΕ ΑΠΑΓΩΓΗ ΩΜΩΝ
3)ΠΙΕΣΕΙΣ ΩΜΩΝ ΜΕ ΠΟΔΙΑ ΣΕ ΑΝΑΤΑΣΗ
4)ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΡΙΚΕΦΑΛΩΝ
5)ΚΑΜΨΕΙΣ ΔΙΚΕΦΑΛΩΝ
6)ΚΑΜΩΗ ΓΟΝΑΤΩΝ ΜΕ ΙΣΟΜΕΤΡΙΚΗ ΚΑΜΨΗ ΩΜΩΝ

 



PILATES ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΓΙΝΕΤΑΙ!

Ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας Η ΜΕΘΟΔΟΣ PILATES ΚΑΙ 7 ΕΥΚΟΛΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΝΟΣ THERABAND ΛΑΣΤΙΧΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ και δείτε πώς. Μπορείτε να κάνετε Pilates με μια πετσέτα ή ένα μπουκάλι νερό ή ένα μαξιλάρι ή ακομα και ένα κονταρι σκούπας.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ

Εφόσον κάποιος είχε αποχή και αποφασίσει να μπει γερά στις προπονήσεις, είναι πολύ σημαντικό να προσέξει κάποια πράγματα σε αυτή την επιστροφή στις αθλητικές δραστηριότητες. Καλό θα ήταν λοιπόν αυτό να συμβεί με συγκεκριμένο πρόγραμμα και χωρίς βιασύνες. Οι περισσότεροι έχουν τρομερή όρεξη και επιθυμία να επανέλθουν στην κατάσταση που ήταν πριν και ειδικά τώρα που μπαίνει και η άνοιξη. Ωστόσο, η ξαφνική, βίαιη αύξηση της προπόνησης, είναι αντιστρόφως ανάλογη με τη μείωση της κινητικότητας των μυϊκών ινών. Την ίδια στιγμή μειώνεται η κυκλοφορία του αίματος και αυξάνονται οι τοξίνες στους μύες. Κατά συνέπεια, μπορούμε με απλά λόγια να πούμε ότι η δυνατότητα των μυϊκών ιστών να απορροφήσουν το ξαφνικά αυξανόμενο φορτίο, μειώνεται από τη μεγαλύτερη ένταση, διάρκεια και συχνότητα των ασκήσεων. Το σωστό είναι να υπάρξει ένα μεταβατικό διάστημα, κάποιες βδομάδες ως προετοιμασία, για να βρεθεί κάποιος στην πρότερη κατάσταση. Ας δούμε πιο αναλυτικά, πώς, τι και γιατί πρέπει να προσέξει...

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ

Σε όλα τα παραπάνω, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα. Να εκμεταλλευτούμε δηλαδή ποιοτικά και ουσιαστικά τον χρόνο που θα έχουμε στο σπίτι με τα παιδιά μας τις μέρες της καραντίνας. Γινόμαστε δημιουργικοί, ανακαλύπτουμε ξεχασμένα παιχνίδια και κάνουμε μαζί προπόνηση. Online γυμναστική, κάποιο πρόγραμμα του προπονητή μας και γινόμαστε αυτομάτως το πιο σπουδαίο αθλητικό πρότυπο για τα παιδιά, ενισχύοντας τους οικογενειακούς δεσμούς. Η οικογενειακή ζωή έχει αλλάξει δραματικά, ως αποτέλεσμα των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού, αλλά εμείς μπορούμε να κάνουμε τα πάντα λίγο πιο διασκεδαστικά.


ΑΝΑΝΕΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ

Ο εφησυχασμός και η μονότονη επανάληψη ενός σταθερού μοτίβο, αποτελούν τους εχθρούς της προόδου. Επειδή πάντοτε έρχεται η στιγμή που όλοι αισθανόμαστε την ανάγκη μίας αλλαγής στη γυμναστική μας, σας προτείνουμε επτά επιλογές που μπορούν να σας βγάλουν από τη ρουτίνα και να δώσουν πραγματική ώθηση στην προπόνησή σας. Η αλήθεια είναι ότι στην εποχή του κορονοϊού, δεν ισχύει σε τόσο μεγάλο βαθμό το αξίωμα της “βαρεμάρας” και “στασιμότητας” αναφορικά με τον τρόπο προπόνησης. Το να πηγαίναμε σήμερα, αύριο στο γυμναστήριο, θα ήταν ουτοπικά ευτυχές. Ας μιλήσουμε όμως για το πώς θα χειριζόμασταν το ζήτημα αυτού του άρθρου στην κανονική ζωή ή έστω στις ημέρες τις καραντίνας όπου γυμναζόμαστε ακόμα και στο σπίτι με τα παιδιά μας και στην περίπτωση και έχουμε νιώσει ότι η προπόνησή μας έπιασε... ταβάνι.



ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΑΣΚΗΣΗ, ΣΩΣΤΟΣ ΥΠΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΟΥ

Εντάξει λοιπόν, ο κορονοϊός θα μας ταλαιπωρήσει για κάμποσο καιρό σύμφωνα με τους ειδικούς και υποχρεωτικά θα μείνουμε μέσα. Το καταλάβαμε για τα καλά πλέον και στο επόμενο διάστημα είναι βέβαιο ότι θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο η κατάσταση. Ωστόσο, είπαμε, δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω. Δεν θα μας καταβάλει ούτε ο φόβος, ούτε η καραντίνα του Covid-19. Θα βαρεθούμε κάποιες στιγμές, είναι σίγουρο αυτό. Είναι όμως και ευκαιρία να απολαύσουμε το σπίτι μας, τα παιδιά μας, να ζήσουμε μαζί στιγμές. Να ξεσκονίσουμε την ξεχασμένη βιβλιοθήκη και να διαβάσουμε αγαπημένα βιβλία που δεν ανοίξαμε ποτέ. Να λιώσουμε στο Netflix και στο play station, να χαζολογήσουμε χωρίς όριο στο internet.

Μόνο που αφού τα κάνουμε όλ’ αυτά, κάποια στιγμή θα καταλάβουμε ότι δεν γίνεται μόνο με καθισιό να περάσει τούτη η δύσκολη περίοδος. Θα χρειαστεί ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων. Η σωματική άσκηση είναι το σημαντικότερο όπλο. Και όχι μόνο αναφορικά με το να κρατηθούμε σε καλή φυσική κατάσταση, αλλά και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας, που στην κρίσιμη αυτή εποχή της πανδημίας, είναι η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας. Και ποιο είναι το τρίπτυχο για να τα καταφέρουμε; Ο συνδυασμός διατροφής, άσκησης, σωστού ύπνου. Αυτά τα τρία είναι που θα μας κρατήσουν αισιόδοξους και θα βοηθήσουν να μην χάσουμε το ηθικό μας.

 

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε και να σας εμπνέυσαμε να ξεκινήσετε άμεσα τη γυμναστικη στο σπιτι !
Γενικότερα, το ζητούμενο είναι να αδειάσει το κεφάλι μας. Αυτές οι δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, μπορούν να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα, να μας κάνουν να τα βρούμε με τον εαυτό μας, τους πολύ κοντινούς μας ανθρώπους, ακόμα και να μας βγάλουν πιο προπονημένους, fit και σε μεγαλύτερη αρμονία με το μέσα μας. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι να κρατάμε ψηλά την ψυχολογία μας και να βρίσκουμε τους πιο όμορφους λόγους για να σηκωνόμαστε από το κρεβάτι και εννοείται για να νικήσουμε τον κορονοϊό

Απο την ομάδα της Physiomart.gr

 

Σχετικα Προϊοντα