Ποια η διαφορά Pilates και Clinical Pilates?

Αρχικά ας ξεκαθαρίσουμε τί είναι το πιλάτες? Όπως είπε και ο επινοητής του είδους αυτού εκγύμνασης, ο ίδιος ο Joseph Pilates, είναι η «τεχνική του ελέγχου του σώματος».

Μέσω της τεχνικής αυτής , διατείνουμε και γυμνάζουμε όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες. Έτσι βελτιώνεται η φυσική μας κατάσταση, η δύναμη, η ευλυγισία, η ισορροπία, η ιδιοδεκτικότητα αλλά και η ψυχική μας διάθεση μέσω της σύνδεσης σώματος και πνεύματος .

Ποιες είναι όμως οι διαφορές Clinical και Regular Pilates?

Εν συντομία … η βασική διαφορά είναι το επίπεδο γνώσεων του ίδιου του εκπαιδευτή ! Αυτό γιατί μπορεί ο εκπαιδευτής να προσαρμόσει το πρόγραμμα Clinical Pilates σύμφωνα όχι μόνο με την ευεξία και το επίπεδο του ασκούμενου αλλά και με την κλινική του αξιολόγηση/εικόνα (πχ οστεοπόρωση) .

Ποιο αναλυτικά… Κρίνεται απαραίτητη η γνώση του εκπαιδευτή στην εμβιομηχανική και την παθολογία των αρθρώσεων και της σπονδυλικής στήλης.

Το Clinical Pilates εφαρμόζεται στο αυχενικό σύνδρομο, στην οστεοπόρωση, σε αθλητικές κακώσεις , σε σκολίωση ή κύφωση, σε μετεγχειρητικές αποκαταστάσεις , σε γυναίκες πριν μετά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κτλ.

Για οποιασδήποτε μορφής Pilates μπορούμε να δουλέψουμε τον ασκούμενο είτε σε ειδικό κρεβάτι Reformer είτε να εφαρμόσουμε Mat Pilates  με στρώματα γυμναστικής, μπάλες γυμναστικής, λάστιχα γυμναστικής , δακτυλίδια πιλάτες, μαλακά βάρη κτλ.

Σχετικα Προϊοντα

Σχετικα Αρθρα

Η μέθοδος Pilates και 7 εύκολες ασκήσεις να δοκιμάσεις μόνος με τη χρήση ενός TheraBand Λάστιχο Γυμναστικής
Η μέθοδος Pilates και 7 εύκολες ασκήσεις να δοκιμάσεις μόνος με τη χρήση ενός TheraBand Λάστιχο Γυμναστικής

«Σε 10 μαθήματα νιώθεις την διαφορά στο σώμα σου, σε 20 μαθήματα την βλέπεις,σε 30 μαθήματα έχεις ένα διαφορετικό σώμα.»  Αυτή τη φράση συνίθιζε να λέει ο εμπνευστης της μαθόδου Joseph Huberus Pilates ο οποίος ήταν Γερμανός ελληνικής καταγωγής.

Δωρεάν Live Pilates Session Κάθε Δευτέρα στις 19:00 και για όσο #μενουμεσπιτι
Δωρεάν Live Pilates Session Κάθε Δευτέρα στις 19:00 και για όσο #μενουμεσπιτι

Στα πλαίσια της κοινωνικής μας ευθύνης η εταιρία μας προσφέρει Δωρεάν Live Pilates Session Κάθε Δευτέρα στις 19:00 και για όσο #μενουμεσπιτι με την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Σοφία Γκότζη  και με άλλους καλεσμένους! Είναι σημαντικό να παραμείνουμε δραστήριοι αυτές τις δύσκολες μέρες που βρισκόμαστε σε καραντίνα λόγω κορονοϊού. Η άσκηση θα μας βοηθήσει όχι μόνο σωματικά αλλά πνευματικά και ψυχικά.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Αν δεν έχεις χρόνο ή δεν σε ελκύει η ιδέα να πας γυμναστήριο τότε σου έχουμε το ιδανικό πρόγραμμα με λάστιχα γυμναστικής για όλο το σώμα. Πού μπορείς να κάνεις το πρόγραμμα? Στο σπίτι , στο γραφείο , σε ένα πάρκο , οπουδήποτε! Μια λύση εύκολη, οικονομική και μπορείς να την κάνεις παντού και πάντα και να παραμείνεις δυνατός/ή , fit και υγιής.

4 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΡΘΟΣΩΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ
4 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΡΘΟΣΩΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

Ο τρόπος που καθόμαστε, στεκόμαστε και περπατάμε έχει μακροχρόνια επίδραση στο μυοσκελετικό μας σύστημα, ενώ ακόμα σε κάποιες περιπτώσεις, εκ γενετής μυοσκελετικών δυσλειτουργιών είναι πιο δύσκολη η επίτευξη της ορθοσωμίας. Για να μπορέσουμε, να διατηρήσουμε μια ορθή στάση σώματος , είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τους πυλώνες- μύες μας με ασκήσεις ενδυνάμωσης και σταθεροποιήσης.