Αρχικά ας ξεκαθαρίσουμε τί είναι το πιλάτες? Όπως είπε και ο επινοητής του είδους αυτού εκγύμνασης, ο ίδιος ο Joseph Pilates, είναι η «τεχνική του ελέγχου του σώματος».

Μέσω της τεχνικής αυτής , διατείνουμε και γυμνάζουμε όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες. Έτσι βελτιώνεται η φυσική μας κατάσταση, η δύναμη, η ευλυγισία, η ισορροπία, η ιδιοδεκτικότητα αλλά και η ψυχική μας διάθεση μέσω της σύνδεσης σώματος και πνεύματος .

Ποιες είναι όμως οι διαφορές Clinical και Regular Pilates?

Εν συντομία … η βασική διαφορά είναι το επίπεδο γνώσεων του ίδιου του εκπαιδευτή ! Αυτό γιατί μπορεί ο εκπαιδευτής να προσαρμόσει το πρόγραμμα Clinical Pilates σύμφωνα όχι μόνο με την ευεξία και το επίπεδο του ασκούμενου αλλά και με την κλινική του αξιολόγηση/εικόνα (πχ οστεοπόρωση) .

Ποιο αναλυτικά… Κρίνεται απαραίτητη η γνώση του εκπαιδευτή στην εμβιομηχανική και την παθολογία των αρθρώσεων και της σπονδυλικής στήλης.

Το Clinical Pilates εφαρμόζεται στο αυχενικό σύνδρομο, στην οστεοπόρωση, σε αθλητικές κακώσεις , σε σκολίωση ή κύφωση, σε μετεγχειρητικές αποκαταστάσεις , σε γυναίκες πριν μετά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κτλ.

Για οποιασδήποτε μορφής Pilates μπορούμε να δουλέψουμε τον ασκούμενο είτε σε ειδικό κρεβάτι Reformer είτε να εφαρμόσουμε Mat Pilates  με στρώματα γυμναστικής, μπάλες γυμναστικής, λάστιχα γυμναστικής , δακτυλίδια πιλάτες, μαλακά βάρη κτλ.

Σχετικα Προϊοντα