THERABAND GYM TUBE ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ 7,5Μ

17,00 €
SKU: THPRORT75
instock-amesi-paralabi.jpg
Σωληνωτά Λάστιχα αντίστασης άσκησης και αποκατάστασης / Thera-Band Resistance Tubing

Προϊόντα παρόμοια με τους ελαστικούς ιμάντες αλλά με την μορφή σωλήνων. Τα σωληνωτά λάστιχα γυμναστικής της Thera-Band, από φυσικό Latex, είναι προϊόντα οικονομικά, εύκολα μεταφερόμενα, ευέλικτα, με σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες χρήσεως με σκοπό την αύξηση της δύναμης, της κινητικότητας και της λειτουργικότητας σας. Η άσκηση με λάστιχα/ιμάντες παρέχει τόσο ομόκεντρη όσο και έκκεντρη δύναμη στους μύες. Διατίθενται σε 7 κατηγορίες αντίστασης (σκληρότητας) με αντίστοιχη χρωματική διάκριση. Για περισσότερες ασκήσεις και βίντεο, επισκεφτείτε τη διεύθυνση: www.Thera-BandAcademy.com

GYM TUBES ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ THERABAND 7.5m

Τα αυθεντικά σωληνωτά ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ THERABAND της Αμερικάνικης εταιρίας Thera-Band, είναι προϊόντα που αποτελούν μια πανίσχυρη λύση στα χέρια γυμναστών και φυσικοθεραπευτών παγκοσμίως από το 1975, καθώς έχουν απεριόριστες δυνατότητες χρήσεως ενώ παράλληλα μεταφέρονται εύκολα παντού και πάντα καθώς είναι ελαφριά και μικρά.  Οικονομικά και ευέλικτα σκοπεύουν στην αύξηση της δύναμης, της αντοχής, της κινητικότητας ,της λειτουργικότητας , της υγείας και της ευεξίας. Ένα άλλο πολύ σημαντικό πλεονέκτημα στα τα λάστιχα γυμναστικής, είναι ότι μπορούν να γυμνάζουν τους μύες από διαφορετικές γωνίες και ταυτόχρονα προσφέρουν ποικιλία μεγάλων και μικρών εκτάσεων για πολυμορφικές ασκήσεις (Δες σχετικό άρθρο Πώς λειτουργεί και ποια τα οφέλη της προπόνησης με ελαστική αντίσταση ? ). Για αυτόν το λόγο το χρησιμοποιούν αναγνωρισμένοι αθλητές σε όλα τα αθλήματα πχ τένις , μπάσκετ , ποδόσφαιρο , τρίαθλο , κολύμβηση , στίβο σε όλον τον κόσμο αλλά και ασθενείς με μυοσκελετικά προβλήματα.

Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα οφέλη της χρήσης ελαστικών ιμάντων αντίστασης τόσο σε νέα όσο και σε ηλικιωμένα άτομα και παιδιά αλλά και μια από τις πιο ασφαλείς μεθόδους για γυμναστική για εγκύους. Παράλληλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους ελαστικούς ιμάντες  σε συνδυασμό με άλλα όργανα γυμναστικής όπως βαράκια , στρώμα γυμναστικής , μπάλα γυμναστικής , δαχτυλίδι πιλάτες , foam roller κτλ

Η άσκηση με τα λάστιχα γυμναστικής παρέχει τόσο ομόκεντρη όσο και έκκεντρη δύναμη στους μύες. Αποτελούν τη Νο1 λύση στους επαγγελματικούς χώρους Fitness / γυμναστήρια , τα φυσικοθεραπευτήρια αλλά ταυτόχρονα επιλέγονται και από ασκούμενους/αθλητές/ασθενείς για  γυμναστική στο σπίτι.  

Είναι εγκεκριμένα από τον Αμερικάνικο Σύλλογο Φυσικοθεραπείας – APTA-(American Physical Therapy Association ) και χρησιμοποιούνται κατά κόρων και από τα μέλη στου ΠΣΦ Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπείας για θεραπευτική άσκηση και κινησιοθεραπεία.

Διατίθενται σε 7 κατηγορίες αντίστασης (σκληρότητας) με αντίστοιχη χρωματική διάκριση που αναγνωρίζονται εύκολα από το εμπορικό σήμα χρωμάτων της THERABAND Tan - Κίτρινο - Κόκκινο - Πράσινο - Μπλε - Μαύρο - Ασημένιο .

*σημείωση : Τα 7.5 μέτρα σωληνωτά λάστιχα γυμναστικής Gym Tubes μπορεί να έρθουν σε max 2 κομμάτια μέσα στη συσκευασία (αλλά πάντα κομμάτια μεγαλύτερα των 2.4 μέτρων) και όχι ολοκληρη κουλούρα συνεχόμενη 7.5 μέτρα

Μπορείτε να δείτε στον πίνακα τη δύναμη (σε κιλά) του κάθε σωληνωτού λάστιχου γυμναστικής σε σχέση με τη διάταση του αλλά και το χρώμα του.

Πιο γενικά 

Συμβουλευτείτε τον γιατρό /νοσηλευτή /γυμναστή /φυσικοθεραπευτή σας πότε θα είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο αντίστασης της Thera-Band.

Χρήσεις στα resistance tubes:

  1. Ενδυνάμωση μυών άκρων και κορμού
  2. Stretching και αύξηση εύρους κίνησης
  3. Θεραπευτική άσκηση (Αυχενικό , Ρήξη Χιαστού , Θλάση , Οσφυαλγία , Δισκοκήλη κτλ ) 
  4. Pilates
  5. Λειτουργική Προπόνηση
  6. Προθέρμανση πριν την άσκηση

Γιατί Theraband resistance tubes - σωληνωτά λάστιχα αντίστασης?

Σε αντίθεση με τα άλλα λάστιχα γυμναστικής , τα theraband έχουν μια πιο γραμμική σχέση μεταξύ διάτασης και δύναμης όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα

Αν θέλετε να μάθετε γιατί να επιλέξετε Theraband μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο μας πατώντας εδώ  ενώ αν θέλετε να μάθετε πως να τα διατηρήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και σε καλύτερη κατάσταση διαβάστε σχετικά εδώ 

Για περισσότερες ασκήσεις με λάστιχα γυμναστικής και βίντεο, δείτε το pdf ή επισκεφτείτε τη διεύθυνση: www.Thera-BandAcademy.com   ή το κανάλι μας στο Youtube .

Μπορείτε να προμηθευτείτε το συγκεκριμένο προϊόν καθώς και λοιπά αναλώσιμα φυσικοθεραπείας, sports medicine και όργανα γυμναστικής απευθείας από εμάς ή από το δίκτυο συνεργατών μας σε όλη την Ελλάδα και τις μεγάλες πόλεις  ( Αθήνα , Θεσσαλονίκη , Πάτρα , Βόλο , Λάρισα , Κρήτη ( Ηράκλειο , Χανιά κτλ) , Ιωάννινα , Τρίκαλα , Τρίπολη , Χαλκίδα , Αλεξανδρούπολη , Αγρίνιο , Καλαμάτα , κτλ)

 

Ένα όργανο γυμναστικής ... άπειρες χρήσεις !Product Tags
Τεμάχια ανά συσκευασία:2

Η Physiomart δεν ευθύνεται για τυχόν λάθη στα χαρακτηριστικά του προϊόντος καθώς αντιγράφονται από τη βάση δεδομένων του προμηθευτή.
Ο κατασκευαστής ενδέχεται να τροποποιήσει τα χαρακτηριστικά του προϊόντος χωρίς ειδοποίηση.
Τα προϊόντα παραδίδονται στην εργοστασιακή τους συσκευασία και όχι συναρμολογημένα εκτός αν έχει προηγηθεί συννενόηση . Επιπλέον, προσπαθούμε να δείξουμε όσο το δυνατόν ακριβέστερα το χρώμα των προϊόντων μας, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ποιότητα, η διαμόρφωση και η ανάλυση της οθόνης της συσκευής , που ενδέχεται να αλλάξουν την αντίληψή τους. Για αυτόν τον λόγο, ενδέχεται να υπάρχει κάποια διαφορά χρώματος μεταξύ του πραγματικού προϊόντος και του προϊόντος στην οθόνη. Τέλος,
Στα προϊόντα οικιακής χρήσης η εγγύηση δεν ισχύει εφόσον χρησιμοποιηθούν για επαγγελματική χρήση πχ Studio γυμναστικής, Φυσικοθεραπευτήριο, Γυμναστήριο Κτλ . Εάν δεν είστε σίγουροι επικοινωνήστε μαζί μας και ένας έμπειρος συνεργάτης μας θα σας βοηθήσει .