Ασκήσεις δύναμης για δρομείς με λάστιχα γυμναστικής Theraband Vol 01

Σας καλωσορίζουμε στη νέα μας ενότητα ασκήσεις ενδυνάμωσης για δρομείς με λάστιχα γυμναστικής Theraband. Ο σκοπός της ενότητας αυτής είναι να γυμνάσει τους λάτρεις του τρεξίματος ώστε να αποκτήσουν δύναμη, αντοχή και ευελιξία, να διορθώσουν τυχόν ανισορροπίες στο σώμα τους και να προλάβουν τραυματισμούς.
Εδώ θα μπορούμε να βλέπουμε βίντεο και οδηγίες γραμμένα από αθλητές, δρομείς και γυμναστές.

Το συγκεκριμένο set είναι ιδανικό για δρομείς, συνεισφέρει στη Βελτίωση της  τοποθέτησης και ευθυγράμμισης του σώματος όσον αφορά το πέλμα, τον αστράγαλο, το ισχίο και τη λεκάνη κατά τη διάρκεια του τρεξίματος.
Πιο συγκεκριμένα ωφελεί στην ενδυνάμωση μυών κυρίως των ποδιών( τετρακέφαλοι, οπίσθιοι μηριαίοι,  γλουτοιαίοι, απαγωγοί -  προσαγωγοί ισχίου) αλλά και των κοιλιακών και του πυρήνα,ενώ ταυτόχρονα συμβάλει στη σταθεροποίηση των αρθρώσεων του αστράγαλου , του γονάτου και του ισχίου.

Περιγραφή:

  • Προβολές: τοποθετήστε τις 2 κεντρικές θηλιές του λάστιχου γυμναστικής Theraband CLX στα πέλματα με μια θηλιά κενό ή (10 εκατοστά κενό), πιάστε το CLX από τις ακριανές θηλιές κ τοποθετήστε τα χέρια στη μέση. Κάντε ένα βήμα πίσω με το ένα πόδι όπως στο βίντεο. Λυγίστε τα γόνατα και χαμηλώστε το κέντρο βάρους σας. Τεντώστε ελαφρώς τα γόνατα και επιστρέψτε στην προηγούμενη θέση. Εκτελέστε 3 set των 12 με 15 επαναλήψεων στο κάθε πόδι.
  • Άρσεις θανάτου με κάμψη στα γόνατα: κρατήστε το λάστιχο με τα 2 χέρια τεντωμένα μπροστά από τα ισχία, διατηρώντας ίσια πλάτη, λυγίστε τα γόνατα κ κάντε κάμψη στα ισχία ώστε να έρθει ο κορμός προς τα μπροστά ενώ ταυτόχρονα σπρώχνετε την ουρά ψηλά προς το ταβάνι. Κρατώντας ίσια την πλάτη και το κοιλιακό τοίχωμα κοντά στη σπονδυλική στήλη τεντώστε γόνατα και επαναφέρετε τον κορμό. Εκτελέστε 3 set των 12 με 15 επαναλήψεων.
  • Απαγωγοί: τοποθετήστε τις 2 κεντρικές θηλιές στα πέλματα με μια θηλιά κενό ενδιάμεσα (10 εκατοστά κενό), πιάστε το λάστιχο γυμναστικής από τις ακριανές θηλιές χιαστί μπροστά από τα πόδια και τοποθετήστετα χέρια στη μέση. Μεταφέρετε το βάρος σας στο ένα πόδι και σηκώστε το άλλο ελαφρός από το έδαφος ώστε να έχει τάση το λάστιχο. Σηκώστε το πόδι σας στο πλάι μέχρι εκεί που μπορείτε να διατηρήσετε την ισορροπία σας και επαναφέρετε στην προηγούμενη θέση. Εκτελέστε  3 set των 12 με 15 επαναλήψεων

 

 

Την συγγραφή και την επίδειξη των βίντεο επιμελήθηκαν  η γυμνάστρια Σουζάνα Κορδόση,  η Personal Trainer Κάτια Στρατουδάκη και ο αθλητής Γρηγόρης Σκουλαρίκης

 

Σχετικα Προϊοντα

Σχετικα Αρθρα

Ασκήσεις δύναμης για δρομείς με λάστιχα γυμναστικής Theraband Vol 02
Ασκήσεις δύναμης για δρομείς με λάστιχα γυμναστικής Theraband Vol 02

Για να βρίσκεσαι εδώ και να μας διαβάζεις αυτή τη στιγμή το πιο πιθανό είναι πως τρέχεις! Είτε είσαι δρομέας αγώνων, είτε τρέχεις για αναψυχή και για να γυμναστείς, πρέπει να υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής στην άσκηση – η ασφάλεια!
Πέρα από τις δρομικές προπονήσεις, ο καλύτερος τρόπος να θωρακίσεις το σώμα σου και να βελτιωθείς, είναι να κάνεις ασκήσεις ενδυνάμωσης! Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης έχουν πολλαπλά οφέλη, διότι θωρακίζουν τους μυς και τις αρθρώσεις μας, έχουν αναβολική δράση και βελτιώνουν την απόδοσή μας ανεξαρτήτως αθλήματος.

Ασκήσεις δύναμης για δρομείς με λάστιχα γυμναστικής Theraband, Vol 3: ασκήσεις κορμού και άνω μέρος του σώματος
Ασκήσεις δύναμης για δρομείς με λάστιχα γυμναστικής Theraband, Vol 3: ασκήσεις κορμού και άνω μέρος του σώματος

Το παρακάτω σετ ιδανικό για δρομείς, συνεισφέρει στην ενδυνάμωση και σταθεροποίηση των μυών του κορμού και του άνω μέρους του σώματος καθώς και στη βελτίωση της συνεργασίας των μυών που σταθεροποιούν τη σπονδυλική στήλη με σκοπό την αύξηση της απόδοσης κατά το τρέξιμο.

Ασκήσεις δύναμης για δρομείς με λάστιχα, Vol 5: ασκήσεις κορμού
Ασκήσεις δύναμης για δρομείς με λάστιχα, Vol 5: ασκήσεις κορμού

Αν είσαι δρομέας μικρών ή μεγάλων αποστάσεων και χρειάζεσαι κάτι παραπάνω για να βελτιώσεις ή να τελειοποιήσεις την τεχνική σου, πάρε το στρώμα γυμναστικής σου και έναν λάστιχο γυμναστικής Theraband CLX και εκτέλεσε μαζί μας τις τρείς παραπάνω ιδανικές ασκήσεις που εστιάζουν στην ενδυνάμωση και σταθεροποίηση των μυών του πυρήνα (core).

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Αν δεν έχεις χρόνο ή δεν σε ελκύει η ιδέα να πας γυμναστήριο τότε σου έχουμε το ιδανικό πρόγραμμα με λάστιχα γυμναστικής για όλο το σώμα. Πού μπορείς να κάνεις το πρόγραμμα? Στο σπίτι , στο γραφείο , σε ένα πάρκο , οπουδήποτε! Μια λύση εύκολη, οικονομική και μπορείς να την κάνεις παντού και πάντα και να παραμείνεις δυνατός/ή , fit και υγιής.