Thera-Band Κινησιοταινία (Kinesiology Tape, KTape) 31.5m

59,95 €
0,00 €
SKU: THKT314
instock-amesi-paralabi.jpg
Thera-Band Κινησιοταινία (Kinesiology Tape, KTape)

Τί είναι οι κινησιοταινίες (ktape, kinesiotape, kt tape) και ποια τα οφέλη?

Ποια η διαφορά του Thera-Band Ktape με τα υπόλοιπα sports tape (αθλητικά tape)?

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι αθλητές, ασθενείς και φυσικοθεραπευτές χρησιμοποιούν ταινίες που μοιάζουν με πολύχρωμα αυτοκόλλητα στο σώμα τους (κυρίως σε ώμους, γόνατα, μέση, πήχεις , γάμπες κτλ).

Οι ταινίες αυτές ονομάζονται κινησιοταινίες (Kinesiolοgy tapes, kinesio tape, KTape , kt tape κτλ) και εφαρμόζουν πάνω στο δέρμα με διάφορα οφέλη για ασθενείς και ανθρώπους που ασχολούνται με το fitness, μερικά απ’ τα οποία, σύμφωνα με τη βιβλιογραφία θα αναφέρουμε παρακάτω:

α) Ελαφρά στήριξη και υποστήριξη των τραυματισμένων μυών και των τενόντων χωρίς όμως να περιορίζεται το εύρος κίνησης (όπως π.χ.  γίνεται με έναν νάρθηκα που περιορίζεται εντελώς το εύρος κίνησης (ROM)).

β) Μείωση του πόνου (και του χρόνιου) , αφού κατά την εφαρμογή της κινησιοταινίας ανασηκώνεται ελαφρά το δέρμα πάνω απ’ το σημείο του πόνου, με αποτέλεσμα την μείωση της πίεσης που δέχονται οι νεύρο-υποδοχείς κάτω απ’ το δέρμα στο συγκεκριμένο σημείο.

γ) Μείωση του οιδήματος και της φλεγμονής , αφού με τη μείωση της πίεσης στο σημείο, το λεμφικό υγρό διοχετεύεται καλύτερα.

δ) Γρηγορότερη αποθεραπεία των υπερ-προπονημένων μυών , αφού μέσω της καλύτερης κυκλοφορίας που επιτυγχάνεται με την χρήση της κινησιοταινίας, αποβάλλονται ευκολότερα και γρηγορότερα τα υποπροϊόντα προπόνησης όπως π.χ. το γαλακτικό οξύ ,που υπάρχουν στους κουρασμένους αυτούς  μύες, επιτρέποντας περισσότερο οξυγονωμένο αίμα να περάσει με αποτέλεσμα την  αναζωογόνησή τους.

ε) Καλύτερη αιμάτωση τοπικά και άρα  αποτροπή των μυϊκών σπασμών  και κραμπών.

Την ώρα που ο αθλητής φοράει τις κινησιοταινίες μπορεί να εκτελέσει κανονικά το ασκησεολόγιο του με λαστιχα γυμναστικης , βάρη, βαράκια , μπορεί να κολυμπήσει κτλ.

Ποια είναι η διαφορά των Thera-Band κινησιοταινιών (Theraband katping)?

  • Η Πατενταρισμένη τεχνολογία XACTSTRECH.
    Πάνω και κατά μήκος της κινησιοτανίας υπάρχουν μικρές και μεγάλες εξάπλευρες κυψέλες-δείκτες που μας δείχνουν το ποσοστό διάτασης της ταινίας. Αυτό είναι σημαντικό γιατί ανάλογα με την διάταση πετυχαίνουμε και το αντίστοιχο αποτέλεσμα που θέλουμε (άλλη διάταση χρησιμοποιούμε για μείωση πρηξίματος και άλλη διάταση για στήριξη ενός τένοντα) . Με την τεχνολογία XACTSTRECTH ΔΕΝ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ να μαντεύουμε πλέον το ποσοστό αυτό. Πώς λειτουργεί? Κατά την διάταση της κινησιοταινίας οι κυψέλες-δείκτες αρχίζουν να  αποσυμπιέζονται. Κατά την αποσυμπίεση πρώτα η μικρή κυψέλη-δείκτης αποκτά σχήμα κανονικού εξάγωνου (όλες οι πλευρές και όλες οι γωνίες ίσες) και τότε έχουμε τάση 25% γύρω από το σημείο. Αν συνεχίσουμε να ασκούμε τάση και να διατείνουμε την κινησιοταινία τότε θα παρατηρήσουμε ότι και η μεγάλη κυψέλη-δείκτης αποκτά σχήμα κανονικού εξάπλευρου με αποτέλεσμα να έχουμε ποσοστό διάτασης στο 50%. Ακολουθώντας το πρωτόκολλο της Thera-Band γνωρίζοντας την τάση μπορούμε να πετύχουμε τα ανάλογα αποτελέσματα.
  • Βίντεο εφαρμογών και επεξήγηση/καθοδήγηση για να γίνεται η εφαρμογή πιο εύκολη από ποτέ για αρχάριους και μη! Τα βίντεο θα τα βρείτε στο http://www.therabandktape.com/videos/applications.html
  • Οι κινησιοταινίες της Thera-Band είναι υδατο-ανθεκτικές και ιδανικές για αθλητές νερού.
  • Εφαρμογή έως και 5 μέρες
  • Είναι υπο-αλλεργικές και δεν περιέχουν λάτεξ. Η σύσταση τους είναι 97,4% βαμβάκι και 2,6% spandex
  • Έρευνες για τη χρήση της κινησιοταινίας
  • 7 χρώματα και 2 μεγέθη (5μ και 31μ.) για διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει
  • Εγγύηση Thera-Band τη νούμερα 1 εταιρία παγκοσμίως σε λαστιχα γυμναστικης και προιόντα ελαστικής αντίστασης.

 theraband kinesio tape

ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΟ TAPE ΑΘΛΗΤΩΝ Η’ KINESIO TAPE? ΠΟΙΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΩ?

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη διεύθυνση

http://www.therabandktape.com/

 Product Tags
Τεμάχια ανά συσκευασία:1

Η Physiomart δεν ευθύνεται για τυχόν λάθη στα χαρακτηριστικά του προϊόντος καθώς αντιγράφονται από τη βάση δεδομένων του προμηθευτή.
Ο κατασκευαστής ενδέχεται να τροποποιήσει τα χαρακτηριστικά του προϊόντος χωρίς ειδοποίηση.
Τα προϊόντα παραδίδονται στην εργοστασιακή τους συσκευασία και όχι συναρμολογημένα εκτός αν έχει προηγηθεί συννενόηση . Επιπλέον, προσπαθούμε να δείξουμε όσο το δυνατόν ακριβέστερα το χρώμα των προϊόντων μας, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ποιότητα, η διαμόρφωση και η ανάλυση της οθόνης της συσκευής , που ενδέχεται να αλλάξουν την αντίληψή τους. Για αυτόν τον λόγο, ενδέχεται να υπάρχει κάποια διαφορά χρώματος μεταξύ του πραγματικού προϊόντος και του προϊόντος στην οθόνη. Τέλος,
Στα προϊόντα οικιακής χρήσης η εγγύηση δεν ισχύει εφόσον χρησιμοποιηθούν για επαγγελματική χρήση πχ Studio γυμναστικής, Φυσικοθεραπευτήριο, Γυμναστήριο Κτλ . Εάν δεν είστε σίγουροι επικοινωνήστε μαζί μας και ένας έμπειρος συνεργάτης μας θα σας βοηθήσει .