Όσον αφορά τους δρομείς, συχνό φαινόμενο είναι να παραμελούν την ενδυνάμωση των μυών του κορμού και των άνω άκρων.

Όμως η αλήθεια είναι πως σε κάθε μας βήμα, δεν χρησιμοποιούνται μόνο τα πόδια, αλλά όλο το άνω μέρος του σώματός μας,με το στήθος, τα χέρια, τη πλάτη και τον κορμό να συμμετέχουν ενεργά. Δεν πρέπει να υποτιμάται ο ρόλος που παίζει ένα ολοκληρωμένα δυνατό σώμα όταν πρόκειται για την απόδοσή μας στο τρέξιμο.

Η καλή νευρομυική προσαρμογή και στα άνω άκρα θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε σωστή τεχνική στο τρέξιμο για περισσότερη ώρα, δαπανώντας λιγότερη ενέργεια και να τρέξουμε γρηγορότερα. Επιπλέον προλαμβάνουμε τους τραυματισμούς που πιθανόν να προκύψουν σε αυχένα και ωμική ζώνη λόγω της τεχνικής που μπορεί να χαλάει καθώς επέρχεται η κόπωση κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Στο παρακάτω βιντεάκι σας δείχνουμε δύο ασκήσεις με λάστιχα γυμναστικής για την πλάτη και μια για τους δικέφαλους που μπορούν να προστεθούν στο τέλος της προπόνησής σας για να ενδυναμώσετε αποτελεσματικά την πλάτη και τα χέρια σας.

 

Με την κλειστή και την ανοιχτή κωπηλατική δυναμώνουμε τους μυς της πλάτης και των ώμων. Ισομετρικά δυναμώνει και ο κορμός που θα πρέπει να διατηρείται σε ευθεία κατά την εκτέλεση των ασκήσεων. Το λάστιχο γυμναστικής καθώς είναι ελαφρύ και φορητό σας επιτρέπει να τις κάνετε σε εξωτερικό αλλά και εσωτερικό χώρο, σύμφωνα με το πρόγραμμά σας. 

Προτεινόμενες επαναλήψεις για αρχή είναι 3 σετ των 12 επαναλήψεων ενώ με την πάροδο του χρόνου μπορείτε να προσθέσετε επαναλήψεις, σετ, και να αυξήσετε την αντίσταση στο λάστιχο.

 

Την επιμέλεια και την επίδειξη των βίντεο επιμελήθηκαν η γυμνάστρια Κορδώση Σουζάνα, η personal trainer Κάτια Στρατουδάκη και ο αθλητής Γρηγόρης Σκουλαρίκης.