Για να βρίσκεσαι εδώ και να μας διαβάζεις αυτή τη στιγμή το πιο πιθανό είναι πως τρέχεις! Είτε είσαι δρομέας αγώνων, είτε τρέχεις για αναψυχή και για να γυμναστείς, πρέπει να υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής στην άσκηση – η ασφάλεια!
Πέρα από τις δρομικές προπονήσεις, ο καλύτερος τρόπος να θωρακίσεις το σώμα σου και να βελτιωθείς, είναι να κάνεις ασκήσεις ενδυνάμωσης! Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης έχουν πολλαπλά οφέλη, διότι θωρακίζουν τους μυς και τις αρθρώσεις μας, έχουν αναβολική δράση και βελτιώνουν την απόδοσή μας ανεξαρτήτως αθλήματος.

Για τους δρομείς, οι ασκήσεις ενδυνάμωσης θα πρέπει μεταξύ άλλων να πληρούν 2 βασικά χαρακτηριστικά:

      1. Να προλαμβάνουν τους τραυματισμούς που σχετίζονται με το τρέξιμο, επικεντρωνόμενες στις βασικές ανάγκες των δρομέων, δηλαδή στην ενδυνάμωση των ποδιών, των γλουτών και των ισχύων.
      2.Να είναι πολυαρθρικές ασκήσεις, τις οποίες μπορούν όλοι ανεξαρτήτως επιπέδου να κάνουν.

       Ακόμη και μια συμπληρωματική ενδυνάμωση 20 λεπτών 3 φορές τη βδομάδα μπορεί να προσφέρει πολλά αποτελέσματα. Άλλωστε δεν ξεχνάμε πως η προπόνηση ενδυνάμωσης θα πρέπει να δρα συμπληρωματικά στις δρομικές προπονήσεις και όχι εις βάρος τους.
       Επιπλέον επειδή ο χρόνος όλων μας είναι περιορισμένος, και ίσως να μην έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε και το γυμναστήριο για να το κάνουμε αυτό, σας προτείνουμε τη χρήση ενός λάστιχου γυμναστικής Theraband  CLX το οποίο μας προσφέρει πολλαπλά οφέλη, καθώς είναι φορητό, ελαφρύ, προσφέρει ποικιλία αντιστάσεων και μπορεί ο καθένας να το έχει στην τσέπη του ώστε μετά την δρομική του προπόνηση να κάνει την ενδυνάμωσή του!

Στο παραπάνω βίντεο σας προτείνουμε

  1. Σκουότ : για ενδυνάμωση ποδιών με έμφαση στους τετρακέφαλους και τους γλουτούς. (προτεινόμενα σετ: 3 σετ 10 - 12 επαναλήψεων)
  2. Άρσεις ποδιών μονοποδικές: για ενδυνάμωση ποδιών με έμφαση στους δικέφαλους μηριαίους και τους γλουτούς (προτεινόμενα σετ: 3 σετ 10 - 12 επαναλήψεων στο κάθε πόδι)
  3. Τετραποδικές εκτάσεις: για επιπλέων ενδυνάμωση των γλουτών (προτεινόμενα σετ: 3 σετ 15-20 επαναλήψεων στο κάθε πόδι)

Επιλέξτε την αντίσταση που σας ταιριάζει και καλές προπονήσεις!

Τα αυθεντικά λάστιχα γυμναστικής Theraband μπορείτε να τα βρείτε στο www.physiomart.gr

 

Την συγγραφή και την επίδειξη των βίντεο επιμελήθηκαν  η γυμνάστρια Σουζάνα Κορδόση,  η Personal Trainer Κάτια Στρατουδάκη και ο αθλητής Γρηγόρης Σκουλαρίκης

 

Σχετικα Προϊοντα