Σας καλωσορίζουμε στη νέα μας ενότητα ασκήσεις ενδυνάμωσης για δρομείς με λάστιχα γυμναστικής Theraband. Ο σκοπός της ενότητας αυτής είναι να γυμνάσει τους λάτρεις του τρεξίματος ώστε να αποκτήσουν δύναμη, αντοχή και ευελιξία, να διορθώσουν τυχόν ανισορροπίες στο σώμα τους και να προλάβουν τραυματισμούς.

Πάμε λοιπόν να δούμε το πρώτο βίντεοΤο συγκεκριμένο set είναι ιδανικό για δρομείς, συνεισφέρει στη Βελτίωση της  τοποθέτησης και ευθυγράμμισης του σώματος όσον αφορά το πέλμα, τον αστράγαλο, το ισχίο και τη λεκάνη κατά τη διάρκεια του τρεξίματος.

Πιο συγκεκριμένα ωφελεί στην ενδυνάμωση μυών κυρίως των ποδιών ( τετρακέφαλοι, οπίσθιοι μηριαίοι,  γλουτοιαίοι, απαγωγοί -  προσαγωγοί ισχίου) αλλά και των κοιλιακών και του πυρήνα,ενώ ταυτόχρονα συμβάλει στη σταθεροποίηση των αρθρώσεων του αστράγαλου , του γονάτου και του ισχίου.

Περιγραφή:

  • Προβολές: τοποθετήστε τις 2 κεντρικές θηλιές του λάστιχου γυμναστικής Theraband CLX στα πέλματα με μια θηλιά κενό ή (10 εκατοστά κενό), πιάστε το CLX από τις ακριανές θηλιές κ τοποθετήστε τα χέρια στη μέση. Κάντε ένα βήμα πίσω με το ένα πόδι όπως στο βίντεο. Λυγίστε τα γόνατα και χαμηλώστε το κέντρο βάρους σας. Τεντώστε ελαφρώς τα γόνατα και επιστρέψτε στην προηγούμενη θέση. Εκτελέστε 3 set των 12 με 15 επαναλήψεων στο κάθε πόδι.
  • Άρσεις θανάτου με κάμψη στα γόνατα: κρατήστε το λάστιχο με τα 2 χέρια τεντωμένα μπροστά από τα ισχία, διατηρώντας ίσια πλάτη, λυγίστε τα γόνατα κ κάντε κάμψη στα ισχία ώστε να έρθει ο κορμός προς τα μπροστά ενώ ταυτόχρονα σπρώχνετε την ουρά ψηλά προς το ταβάνι. Κρατώντας ίσια την πλάτη και το κοιλιακό τοίχωμα κοντά στη σπονδυλική στήλη τεντώστε γόνατα και επαναφέρετε τον κορμό. Εκτελέστε 3 set των 12 με 15 επαναλήψεων.
  • Απαγωγοί: τοποθετήστε τις 2 κεντρικές θηλιές στα πέλματα με μια θηλιά κενό ενδιάμεσα (10 εκατοστά κενό), πιάστε το λάστιχο γυμναστικής από τις ακριανές θηλιές χιαστί μπροστά από τα πόδια και τοποθετήστετα χέρια στη μέση. Μεταφέρετε το βάρος σας στο ένα πόδι και σηκώστε το άλλο ελαφρός από το έδαφος ώστε να έχει τάση το λάστιχο. Σηκώστε το πόδι σας στο πλάι μέχρι εκεί που μπορείτε να διατηρήσετε την ισορροπία σας και επαναφέρετε στην προηγούμενη θέση. Εκτελέστε  3 set των 12 με 15 επαναλήψεων
 
 
 

 

 

Την συγγραφή και την επίδειξη των βίντεο επιμελήθηκαν  η γυμνάστρια Σουζάνα Κορδόση,  η Personal Trainer Κάτια Στρατουδάκη και ο αθλητής Γρηγόρης Σκουλαρίκης

 

Σχετικα Προϊοντα