ΒΑΡΑΚΙΑ VS ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

Πιθανώς να τα έχετε προσέξει σε αρκετά γυμναστήρια και να θεωρείτε ότι απευθύνονται μόνο σε γυναίκες και σε όσους βρίσκονται σε φάση αποκατάστασης από κάποιον τραυματισμό. Αναθεωρείστε άμεσα. Τα ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ είναι μικρά αλλά πανίσχυρα ΟΡΓΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ για όλους.

Τα λάστιχα γυμναστικής βάσει ερευνών μπορούν συμβάλλουν τα μέγιστα στην αύξηση δύναμης, μυϊκής μάζας και στο κάψιμο λίπους – αρκεί να τα εντάξετε στην καθημερινή σας προπόνηση. Τα λάστιχα και τα ελεύθερα βάρη (μπάρες, αλτήρες) έχουν αρκετές ομοιότητες. Αποτελούν και τα δύο μεθόδους προπόνησης με αντίσταση και επιτρέπουν μεγάλο εύρος κίνησης στις ασκήσεις. Όμως τα λάστιχα γυμναστικής  παρέχουν προοδευτική αντίσταση. Ιδιότητες, οι οποίες αποτελούν το άλφα και το ωμέγα σε μια αποτελεσματική προπόνηση αντιστάσεων. Μπορεί να μην μας γεμίζουν το μάτι λόγω εμφάνισης, αλλά σύμφωνα με έρευνες δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα ελεύθερα βάρη όσον αφορά την αύξηση δύναμης, μυϊκής μάζας, αλλά και το κάψιμο λίπους.

 Για την ακρίβεια, σε αρκετά σημεία υπερτερούν αυτών (θα το αναλύσουμε σε άλλο άρθρο). Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι οτι λόγω της προοδευτικής αντίστασης , δεν επιβαρύνουν καθόλου τηις αρθρώσεις μας και αυτός είναι ο λόγως που πρώτα χρησιμοποιήθηκαν απο τους φυσικοθεραπευτές ! Έχουν δηλαδή όλα τα πλεονεκτήματα που έχουν τα βάρη και τα ΒΑΡΑΚΙΑ αλλά με λίγότερη επιβάρυνση! Επιπλέον, λόγω του οτι η αντίσταση τους δεν έχει να κάνει με τη βαρύτητα, δεν μπορούμε να "κλέψουμε" με χρησιμοποιώντας άλλουσ μυς , αλλά και οτι μας δύνουν αντίσταση σε όλο τοεύρος της κίνησης μας.φυσικά μην ξεχνάμε οτι τα ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ είναι αρκετά οικονομηκότερα απο τα βάρη αλλά και εύκολα μεταφερώμενα αφου μπορούμε να τα έχουμε παντού μαζί (γραφείο, σπίτι ) και πάντα! Συμβουλευτείτε τους ειδικούς για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής με ΛΑΣΤΙΧΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ !!!

Μπορείτε να δείτε και στο κανάνλι μας στο youtube ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ που μπορείτε να εκτελέσετε μόνοι σας!

 

Ευχαριστούμε για την παραχώρηση του άρθρου την Μελίνα Χατζηαντωνίου .

insta: @meli_chatzi