ΒΕΛΟΝΕΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕΓΕΘΟΙ

ΒΕΛΟΝΕΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ !Θεέ μου πόσα πολλά διαφορετικά μεγέθη , μάρκες και υλικά κατασκευής?  Όταν είσαι μαθητής ή μόλις κάνεις τα πρώτα σου βήματα στον βελονισμό αναρωτιέσαι ποιες βελόνες να διαλέξω για τη θεραπεία των ασθενών μου ? Σε αυτό άρθρο θα πάρεις μια κατεύθυνση, μια ιδέα, ωστόσο ένα εξειδικευμένο σεμινάριο θα σου λύσει κάθε απορία!

Γενικά οι βελόνες βελονισμού ποικίλουν στο μέγεθος , στη διάμετρο , το στυλ της λαβής , το υλικό κατασκευής , αν διαθέτουν ή όχι οδηγό. Σίγουρα όμως δεν είναι one size fit for all ! Δείτε λοιπόν τον παρακάτω οδηγό για το τί να επιλέξετε για τα οφέλη του βελονισμού.

ΒΕΛΟΝΕΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ – ΜΕΓΕΘΟΙ

Για να αποφασίσετε το ιδανικό μέγεθος της βελόνας θα πρέπει να αναρωτηθείτε σε ποιο σημείο του σώματος του ασθενούς στοχεύετε να την εισάγετε? Στο πρόσωπο , στα άκρα στον κορμό? Ο ασθενής είναι μικροκαμωμένος ή μεγαλόσωμος? Τί είδους τεχνικής βελονισμού θα ακολουθήσουμε? κλασσικό κινέζικο βελονισμό, ξηρά βελόνα ή intramuscular stimulation.

To μέγεθος στις ΒΕΛΟΝΕΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ είθισται να μετριέται σε millimeter (mm) Έτσι λοιπόν, για το πρόσωπο, την άκρα χείρα, τα αυτιά θα επιλέξουμε ένα μέγεθος βελόνας (3mm-7mm), δηλαδή ένα μικρό μέγεθος.

Οι βελόνες μεταξύ 13mm-40mm είναι το πιο σύνηθες μέγεθος βελόνας βελονισμού , μιας και έχει μια πολύ ευρεία χρήση από το πρόσωπο μέχρι τα άκρα και τον κορμό). Συνηθέστερα ακόμα ένα μέγεθος κοντά στα 20mm είναι και πρώτα σε πωλήσεις στην Ελλάδα.

Οι ΒΕΛΟΝΕΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ με μέγεθος μεγαλύτερο από 50mm χρησιμοποιούνται είτε σε περιοχές με συσσωρευμένο λίπος είτε σε μεγάλες μυϊκές ομάδες που θέλουμε μεγαλύτερη διείσδυση όπως οι γλουτοί.

ΒΕΛΟΝΕΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ – ΠΑΧΟΣ

Το πάχος της βελόνας έχει να κάνει με την προτίμηση του ασθενούς. Είτε μερικοί ασθενείς έχουν ευαισθησία είτε φοβούνται τις βελόνες, έτσι ο θεραπευτής επιλέγει όσο το δυνατόν πιο λεπτές ΒΕΛΟΝΕΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ. Επιπλέον έχει να κάνει με το αν ακολουθούμε τον γιαπωνέζικο βελονισμό (λεπτότερες βελόνες) ή τον Κινέζικο βελονισμό (πιο χοντρές βελόνες που θεωρητικά ενεργοποιούν περισσότερο το Qi)

Οι βελόνες μεταξύ 0.12-0.18mm πάχος είναι κατάλληλες για περιοχές του σώματος όπως το πρόσωπο , τα αυτιά ή την άκρα χείρα, ενώ οι βελόνες μεταξύ 0.20-0.25mm (αποτελούν και αυτές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ) χρησιμοποιούνται πιο γενικά. Όπως και με το μήκος τις βελόνας έτσι και στο πάχος οι πιο χοντρές βελόνες 0.30 και πάνω χρησιμοποιούνται σε περιοχές μεγαλύτερες περιοχές του σώματος του ασθενούς όπως οι γλουτοί κτλ. 

 

 

 

 

ΒΕΛΟΝΕΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ – ΥΛΙΚΟ

Οι βελόνες βελονισμού κατασκευάζονται είτε από ασήμι είτε από χαλκό. Εδώ κυρίως ρόλο παίζει το είδος του βελονισμού , αφού στον ηλεκτροβελονισμό χρησιμοποιείται κυρίως το ασήμι λόγω αγωγιμότητας

ΒΕΛΟΝΕΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ – ΛΑΒΗ

Υπάρχουν βελόνες με στρογγυλεμένη, με επίπεδη, με χοντρή ή με λεπτή λαβή. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που έχει να κάνει και πάλι με την τεχνική  αλλά και υποκειμενικά τι βολεύει περισσότερο τον θεραπευτή.

ΒΕΛΟΝΕΣ ΒΕΛΟΝΙΜΣΟΥ - ΜΕ ΟΔΗΓΟ ή ΧΩΡΙΣ

Κυρίως οι πιο αρχάριοι στον βελονισμό χρησιμοποιούν βελόνες με οδηγό για περισσότερη ευκολία.

ACUPUNCTURE NEEDLES SIZE

 

ΒΕΛΟΝΕΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ – ΓΕΝΙΚΑ

Πριν αγοράσουμε βελόνες βελονισμού θα πρέπει να ελέγχουμε την ημερομηνία λήξης τους , το αν διαθέτουν CE Certificate , το αν είναι καλά αποστειρωμένες και γενικά αν είναι αξιόπιστη η μάρκα (DONGBANG , EAKU , SEIRIN , ORCA κτλ.) αλλά και οι εταιρία που σας προμηθεύει. Θα πρέπει επίσης να είναι αρκετά αιχμηρές ώστε να γίνεται απρόσκοπτα και με ευκολία η εισαγωγή τους στο δέρμα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον βελονισμό και τα είδη του διαβάστε το άρθρο μας 

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΕΛΟΝΕΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ: ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να ξεδιαλύνεται κάποια πράγματα, ωστόσο ένα καλό σεμινάριο και η εμπειρία θα σας βοηθήσει να γίνεται καλύτεροι και να βοηθήσετε στο μέγιστο τους ασθενείς σας.

 

Μπορείτε να βρείτε σε εμάς τισ ΒΕΛΟΝΕΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ που ταιριάζουν στις ανάγκες σας πατώντας ΕΔΩ

Η ομάδα της Physiomart