ΦΟΡΗΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣΑΖ

Κρεβάτι μασάζ - Με τόσο μεγάλη ποικιλία στα στυλ και την ποιότητα, μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε το καλύτερο κρεβάτι μασάζ. Ειδικά, αν λάβετε υπόψη εκτός τη μεγάλη ποικιλία που υπάρχει σε λειτουργίες και τιμές στα κρεβάτια μασάζ, και το πόσο σημαντικό εργαλείο είναι για κάποιον θεραπευτή . Είναι ένας εξοπλισμός βασικότατος για την θεραπεία αν όχι ο πιο βασικός.

TOP 8 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣΑΖ

  • Βάρος κρεβατιού μασάζ
  • Ποιότητα -  Υλικά κατασκευής
  • Μέγιστο βάρος υποστήριξης
  • Πλάτος κρεβατιού
  • Ύψος  κρεβατιού μασάζ
  • Πάχος στρώματος
  • Τιμή
  • Εγγύηση 

ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣΑΖ - ΒΑΡΟΣ

Το πιο αξιοσημείωτο, «ο παράγοντας βάρος κρεβατιού» είναι ένα βασικό μέλημα για τον θεραπευτή που εργάζεται κατ’ οικον (on the go) ή τον αθλητικό φυσικοθεραπευτή που εργάζεται σε κάποια αθλητική ομάδα και ταξιδεύει συχνά και πρέπει να το μεταφέρει συνέχεια μαζί του . Τα ξύλινα φορητά κρεβάτια μασάζ , ζυγίζουν περισσότερο και απαιτούν περισσότερη δύναμη για να κινηθούν. Εν αντιθέσει, τα  φορητά κρεβάτια αλουμινίου είναι πιο ελαφριά. Και τα ξύλινα και τα αλουμινένια κρεβάτια μασάζ δεν μπορούν να ρυθμιστούν εύκολα στο ύψος ενώ ο πελάτης βρίσκεται πάνω σε αυτό. Το σταθερό ηλεκτρικό κρεβάτι φυσικοθεραπείας είναι τα πιο βαριά του είδους και δεν μεταφέρονται αλλά έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι πολύ-αρθρικά και σπαστά σε πολλά σημεία , ενώ ταυτόχρονα όλες οι προσαρμογές πχ ύψους,  γίνονται αυτόματα με το πάτημα ενός κουμπιού ενώ ο ασθενής βρίσκεται πάνω στο κρεβάτι φυσικοθεραπείας.

Το ιδανικότερο βάρος στο οποίο συμφωνούν οι περισσότεροι θεραπευτές για ένα φορητό κρεβάτι μασάζ είναι μεταξύ 11-15 κιλά ενώ για ένα σταθερό ηλεκτρικό κρεβάτι φυσικοθεραπείας είναι μεταξύ 46 και 70 κιλών. Το συνολικό βάρος εξαρτάται από το μέγεθος του κρεβατιού το υλικό που είναι φτιαγμένο, τις διαστάσεις και το πάχος του στρώματος, οπότε πρέπει να επιλέξετε με σύνεση. Και φυσικά, πρέπει να επιλέξετε με το ελαφρύτερο βάρος που μπορείτε να διαχειριστείτε σε καθημερινή βάση αν είστε on the go.

Θυμηθείτε ότι αν κάνετε κατ οίκον θεραπείες, η λέξη-κλειδί εδώ είναι η «φορητότητα» και το τελευταίο πράγμα που θέλετε κατά τη μεταφορά του κρεβατιού σας από πελάτη σε πελάτη, είναι να αισθάνεστε σαν να κάνετε προπόνηση γυμναστικής .

κρεβατι φυσικοθεραπειασ

ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣΑΖ  - ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Το δέρμα θεωρείται ως το πιο αξιόπιστο υλικό για τα κρεβάτια μασάζ. Δεν είναι μόνο ανθεκτικό, αλλά και πολύ εύκολο να καθαριστεί. Κατά συνέπεια, τα περισσότερα κρεβάτια περιλαμβάνουν τώρα κάποιο είδος συνθετικού δέρματος. Πρέπει να ερευνήσετε πριν αγοράσετε τον συγκεκριμένο τύπο δέρματος ή υποκατάστατου δέρματος του κρεβατιού σας ώστε να είναι ταυτόχρονα ανθεκτικό και value for money. Καλό θα ήταν να δείτε κάποιες κριτικές ή να ρωτήσετε κάποιο συνάδελφο σας που έχει ένα παρόμοιο κρεβάτι.

Ομοίως, το υλικό PVC είναι ένας πολύ δημοφιλής τύπος υλικού που χρησιμοποιείται στα κρεβάτια μασάζ. Αυτός ο τύπος είναι ανθεκτικός, αλλά δεν είναι απαλός στο δέρμα του ασθενούς. Έτσι, δεν θα προσφέρει τόσο άνεση στον πελάτη σας. Αντίθετα, ο τύπος συνθετικού δέρματος PU είναι αρκετά μαλακό στο δέρμα και παρέχει μια πολυτελή αίσθηση πραγματικού δέρματος. Είναι πιο ανθεκτικό από το PVC και επίσης πιο εύκολο να καθαριστεί αλλά και πιο ακριβό.

Επιπλέον, το υλικό κατασκευής του σκελετού είναι άλλος ένας καθοριστικός παράγοντας για το τελικό βάρος του τραπεζιού αλλά και την ανθεκτικότητα και την αισθητική του.

Αν σκέφτεστε ένα ξύλινο τραπέζι, την ποιότητα του ξύλου ώστε να μην κάνει κόμπους και ρωγμές. Αν πάλι σκέφτεστε για ηλεκτρικό κρεβάτι το ιδανικότερο υλικό είναι το ατσάλι που ενώ είναι βαρύ είναι πολύ ανθεκτικό. Αυτό που επίσης παίζει ρόλο είναι ο τρόπος βαφής του ατσαλιού ώστε να μην ξεκολλάει με τις γρατζουνιές.

Συνήθως σαν φορητή επιλογή το ξύλινο επιλέγεται για αισθητικούς λόγους, ενώ το αλουμινένιο γιατί είναι πιο ελαφρύ. Στο αλουμίνιο η καλύτερη ποιότητα είναι το αλουμίνιο aircraft grade

Επίσης  λάβετε υπόψιν ότι τα φορητά κρεβάτια μασάζ χρησιμοποιούν ένα σύστημα καλωδίων γνωστό ως σύστημα στήριξης. Αυτό παρέχει στα φορητά κρεβάτια μεγαλύτερη σταθερότητα και δύναμη και αποτρέπει την κατάρρευση .

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, θα αποτρέψει το κρεβάτι από το να ταλαντεύεται ή να κινείται, κάνοντας την εμπειρία για τους πελάτες σας ακόμα καλύτερη .

ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣΑΖ - ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΡΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Το μέγιστο βάρος χρήσης ενός κρεβατιού μασάζ, είναι το συνολικό βάρος που μπορεί να κρατήσει ένα κρεβάτι εύκολα και με ασφάλεια. Μπορείτε να πείτε ότι είναι το συνολικό βάρος του πελάτη σας μαζί με την πίεση που θα ασκήσετε πάνω του ενώ εργάζεστε. Δεν θα θέλατε σε καμία περίπτωση να πέσει ο ασθενής και να τραυματιστεί την ώρα της θεραπείας

Ωστόσο, το μέγιστο βάρος χρήσης δεν είναι πρόβλημα, καθώς τα περισσότερα κρεβάτια μασάζ συγκρατούν πάνω από 150-200 κιλά.

φορητο κρεβατι μασαζ

ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣΑΖ - ΠΛΑΤΟΣ

Πάνω απ 'όλα, το πλάτος του κρεβατιού μασάζ είναι επίσης πολύ σημαντικό. Θα χρειαστείτε ένα κρεβάτι που θα ταιριάζει σχεδόν σε κάθε τύπο σώματος. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την άνεση των πελατών σας ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, ώστε να μπορείτε να χειριστείτε οποιοδήποτε σχήμα πελάτη-ασθενή.

Επιπλέον, το προσωπικό σας ύψος θα είναι επίσης ένας παράγοντας για την επιλογή ενός σωστού πλάτους. Εάν το ύψος σας είναι μικρό, πηγαίνετε για το στενότερο τραπέζι όπως 70 cm. Για τους ψηλότερους θεραπευτές, θα πρέπει να επιλεχτεί ένα πιο φαρδύ κρεβάτι το οποίο θα προσθέσει και άνεση στους πελάτες σας. Κατά συνέπεια, επιλέξτε ένα κρεβάτι γύρω στα 80 cm.

ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣΑΖ ΥΨΟΣ 

Όταν μιλάμε για ύψος, πρέπει να λάβετε υπόψη το ύψος του κρεβατιού και το δικό σας ύψος. Διαφορετικά κρεβάτια έρχονται σε διαφορετικά ύψη, και ως εκ τούτου, πρέπει να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει ώστε να είναι αρκετά άνετο για να εργαστείτε με τους πελάτες σας. Εάν το κρεβάτι είναι πολύ κοντό, ή πολύ ψηλό, τότε μάλλον μετά από λίγο καιρό θα χρειαστείτε εσείς θεραπεία.

Βέβαια τα περισσότερα κρεβάτια είτε φορητά είτε σταθερά έχουν ρυθμιζόμενο ύψος ώστε να λύσετε αυτό το πρόβλημα!

ΠΑΧΟΣ ΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ ΜΑΣΑΖ

Καθώς η άνεση του πελάτη σας είναι η πρώτη προτεραιότητά σας, το πάχος του στρώματος παίζει καθοριστικό ρόλο. Το αφρώδες υλικό του στρώματος πρέπει να είναι καλής ποιότητας και παχύ για επαρκή υποστήριξη και άνεση. Το συνηθισμένο πάχος του στρώματος είναι μεταξύ 5cm και 8 cm . Όσο πιο παχύ τόσο πιο άνετο για τον πελάτη αλλά τόσο πιο βαρύ, μεγάλο για τη μεταφορά και ακριβό.

κρεβατι μασαζ

ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣΑΖ - ΤΙΜΗ

Εξαρτάται από εσάς εάν επιλέγετε ποιότητα ή ποσότητα. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να ακολουθήσετε την ποιότητα ανεξάρτητα από την τιμή. Η ασφάλεια και η άνεση η δική σας και του πελάτη σας θα πρέπει να είναι αυτό που έρχεται πρώτο στο μυαλό σας. Ένα καλό ξύλινο ή αλουμινένιο φορητό κρεβάτι μασάζ κυμαίνεται από 200-500 ευρώ . Ενώ ένα σταθερό κρεβάτι από 1200-4000 ευρώ ώστε να περιλαμβάνει και όλα τα αξεσουάρ οπως προσκέφαλο και βραχίονες χεριών , πολλά σπαστά τμήματα αλλά και αξιόπιστα μοτέρ.

ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣΑΖ – ΕΓΓΥΗΣΗ

Η εγγύηση είναι μια καλή ένδειξη ποιότητας του κρεβατιού. Όσα περισσότερα χρόνια , τόσο καλύτερη η ποιότητα. Τα «καλά» κρεβάτια δίνουν 2 χρόνια εγγύηση ενώ οι πιο οικονομικές επιλογές 1 χρόνο

 Εν κατακλείδι, σκεφτείτε το καλά πριν αγοράσετε ένα κρεβάτι μασάζ και επιλέξτε ένα που θα αντιπροσωπεύει όχι μόνο τις ανάγκες των πελατών σας αλλά και το προφίλ σας

 

 

 

 

 

Σχετικα Προϊοντα