ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ - ΟΡΓΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ - Αποφασίζετε να αγοράσετε έναν , αλλά αναρωτιέστε τι είδους διάδρομο γυμναστικής πρέπει να αγοράσετε – ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ (ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ) ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ  ή ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ. Το τρέξιμο είναι ένα μεγάλο πάθος και οι πιο επίμονοι δρομείς επιλέγουν κυρίως τον χειμώνα που ο καιρός δεν ευνοεί για να αγοράσουν έναν ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ .

Η προπόνηση πάνω σε διάδρομο γυμναστικής είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο του τζόκινγκ εξωτερικά και τα οφέλη του είναι τεράστια είτε για ΚΑΨΙΜΟ ΛΙΠΟΥΣ είτε για γενικότερη ευεξία και fitness. Και οι δύο διάδρομοι τρεξίματος (μαγνητικός ή ηλεκτρικός) έχουν κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τα οποία αξίζει να λάβετε υπόψη πριν την αγορά σας

ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ

Τίθεται πιο δύσκολα σε κίνηση
Η έλλειψη παροχής ηλεκτρικής ενέργειας είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ενός μαγνητικού διαδρόμου. Αυτό σημαίνει ότι ο μαγνητικός διάδρομος χρειάζεται μόνο τη δύναμη των μυών μας για να τεθεί σε κίνηση. Έτσι, πρέπει να παρέχουμε περισσότερη ενέργεια στον κινούμενο ιμάντα ώστε να τον  διατηρούμε σε λειτουργία. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα για τους αρχάριους, και γι 'αυτό συνιστάται αυτός ο διάδρομος στους πιο  προχωρημένους δρομείς. Σε αντίθεση με τον ηλεκτρικό διάδρομο γυμναστικής, ο ιμάντας του μαγνητικού διαδρόμου δεν εκκινείται αυτόματα. Αρχικά, πρέπει να βαδίσετε αργά πάνω του μέχρι να επιτυγχάνετε σε έναν καλό ρυθμό. Τον ρυθμό ωστόσο πρέπει να τον συντηρείτε εσείς. Εάν η προπόνησή σας είναι μια απλή άσκηση όπως απλό περπάτημα ή τρέξιμο τότε είναι ιδανική επιλογή για εσάς. Ο μαγνητικός διάδρομος γυμναστικής θα βάλει στις αρθρώσεις στα γόνατα και το ισχίο σε κάποια επιπλέον δυσκολία. Επιπλέον είναι αρκετά δυσκολότερο να κινηθείτε με κλίση.

Έχει περιορισμένες δυνατότητες feedback και περιορισμένες λειτουργίες
Συνήθως είναι πολύ απλοί και διαθέτουν μόνο χρόνο και απόσταση. Τα πιο ακριβά μοντέλα Καθ 'όλη τη διάρκεια της άσκησης, το σύστημα προβολής του δείχνει ταχύτητα κίνησης, χρόνο προπόνησης, απόσταση που διανύθηκε και καμένες θερμίδες. Επιπλέον την κλίση θα πρέπει να την ορίσετε χειροκίνητα πριν ανεβείτε στον μαγνητικό διάδρομο γυμναστικής καθώς δεν θα μπορείτε κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Επιπλέον , δεν μπορείτε να βάλετε διαφορετικά προγράμματα αυτόματα τα οποία αλλάζουν αυτόματα ταχύτητα ή κλίση εν μέσω της προπόνησης. Άλλο ένα μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείτε να συνδέσετε Bluetooth ώστε να ακούσετε τη μουσική σας ή να παρακολουθήσετε κάποιο βίντεο εάν θέλετε κάτι για να μην βαριέστε.

Σημαντικά χαμηλότερο κόστος
Εάν δεν μας ενδιαφέρει να ξοδέψουμε ένα σημαντικό ποσό σε ΟΡΓΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ τότε ένας μαγνητικός διάδρομος θα είναι η τέλεια λύση για εσάς μιας και είναι φθηνότεροι από τους ηλεκτρικούς διαδρόμους τρεξίματος. Ωστόσο, συνήθως έχουν μικρότερη εγγύηση (1 χρόνο) και είναι κατασκευασμένοι από λιγότερο ανθεκτικά υλικά.

Σημαντικά χαμηλότερος θόρυβος
Οι μαγνητικοί διάδρομοι γυμναστικής δεν κάνουν θόρυβο μιας και δεν έχουν μοτέρ, κάτι που είναι καλό για πιο ηλικιωμένους που συνήθως ο θόρυβος τους ενοχλεί.

Εξοικονόμηση Χώρου
Πολλά μοντέλα μαγνητικών διαδρόμων είναι πολύ μικρά (walking pads), διπλώνουν και χωράνε ακόμα και κάτω από το κρεβάτι σας.

Εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας
Θα εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια από τον μαγνητικό διάδρομο μιας και δεν χρειάζεται ρεύμα για να λειτουργήσει.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ

Τίθεται εύκολα σε κίνηση
Όπως υποδηλώνει και το όνομα οι ηλεκτρικοί διάδρομοι γυμναστικής κινούνται με ρεύμα στο μοτερ. Αυτό σημαίνει ότι ιμάντας κινείται όπως εσείς θέλετε , πιο αργά ή πιο γρήγορα, γεγονός που το καθιστά τη σωστή επιλογή για τους δρομείς και τους αρχάριους. Η ταχύτητα του ιμάντα εξαρτάται από τον τύπο του κινητήρα ( ίπποι- hp ) που χρησιμοποιεί. Αυτός ο διάδρομος γυμναστικής διευκολύνει σημαντικά τον αρχάριο που δεν έχει τη δύναμη ή την ικανότητα να βάλει την κίνηση του διαδρόμου με τη δύναμη των μυών του(βλέπε μαγνητικός διάδρομος). Ένας ηλεκτρονικός διάδρομος θα σας προσφέρει μια πραγματική και σταθερή ταχύτητα καθ 'όλη τη διάρκεια που κάνετε ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Με μια ευρύτερη έννοια, μπορούμε να ελέγξουμε καλύτερα τις προπονήσεις μας και να παρακολουθούμε την πρόοδό μας. Επιπλέον μπορείτε άνετα να εκτελέσετε HIIT (HIGH INTERVAL INTENSIVE TRAINING) ΔΙΑΛΛΕΙΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ 

Απεριόριστες δυνατότητες feedback και λειτουργίες
Σε έναν ηλεκτρικό διάδρομο, μπορείτε να επιλέξετε τον σωστό ρυθμό τρεξίματος ή τζόκινγκ και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη σταθερή ταχύτητα. Μπορείτε ακόμα να αλλάξετε το πρόγραμμα και την κλίση την ώρα της προπόνησης. Ο ηλεκτρικός διάδρομος είναι επίσης εξοπλισμένος με ορισμένες πρόσθετες λειτουργίες, για παράδειγμα, παλμό, απόσταση, ταχύτητα, χρόνος προπόνησης και θερμίδες. Έχουμε την ευκαιρία να επιλέξουμε διαφορετικές ταχύτητες, προγράμματα και να ενεργοποιήσουμε τη μουσική ή να δούμε μια ταινία. Αυτός ο διάδρομος είναι εξοπλισμένος με ακουστικά ή ηχεία και μπορεί να συνδεθεί με Bluetooth. Ακόμα μπορεί να συνδεθεί με fitness trackers συσκευές όπως ρολόγια ή παλμογράφους.

Σημαντικά υψηλότερο κόστος
Για όλες αυτές τις δυνατότητες θα ξοδέψουμε σίγουρα κάτι παραπάνω. Ωστόσο θα αποζημιωθούμε σε βάθος χρόνου μιας και είναι πιο ανθεκτικοί και με περισσότερα χρόνια εγγύησης (εως 7 χρόνια). Επιπλέον δεν θα βαρεθούμε εύκολα με τόσες λειτουργίες και δυνατότητες. Οπότε δεν θα έχετε άλλη μια κρεμάστρα ρούχων για το σπίτι.

Υψηλότερος θόρυβος
Το μόνο πράγμα απογοήτευσης στον ηλεκτρικό διάδρομο είναι ότι είναι μάλλον κάνει πιο δυνατά τη  δουλειά του λόγω του μοτέρ, γεγονός που μπορεί να διαταράξει την ηρεμία σας. Οι μεγαλύτεροι ενήλικες, τα παιδιά ή τα ζώα μπορεί να φοβούνται αυτόν τον θόρυβο.

 ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ

Ποιος ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ είναι για μένα;

Κάθε ασκούμενος έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και θα πρέπει να διαλέξει έναν διάδρομο με βάση τις ανάγκες του και το ποσό που είναι διατεθειμένος να ξοδέψει. Όσο μεγαλύτερο είναι το κόστος αγοράς του διαδρόμου, τόσο πιο εξελιγμένος είναι και απευθύνεται σε πιο έμπειρους αθλητές που θα κάνουν εντατική χρήση και θα εκμεταλλευτούν τα εξειδικευμένα χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ Ως 500 ευρώ

Οι διάδρομοι αυτής της κατηγορίας απευθύνονται σε αρχάριους ασκούμενους και είναι κυρίως για περπάτημα. Λέγονται και walking pads. Η ισχύς του κινητήρα είναι μέχρι 1,5 hp ενώ η εγγύησή τους είναι περίπου ενός έτους, καθώς είναι κατασκευασμένοι από χαμηλότερης ποιότητας υλικά.

ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ Μεταξύ 500 και 700 ευρώ

Είναι η κατηγορία με τα περισσότερα μοντέλα και απευθύνεται στη μεγαλύτερη μερίδα των αγοραστών. Το κόστος αυτό είναι το χαμηλότερο δυνατό προκειμένου να αποκτήσεις έναν ποιοτικό διάδρομο με μέγιστη ταχύτητα (ενδεικτικά) τα 12 χλμ./ώρα και κλίση μέχρι 10%. Οι διάδρομοι αυτοί είναι για έντονο περπάτημα και τζόγκινγκ, αλλά τα πιο καλά μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προπονήσεις τρεξίματος.

ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ Από 700 ως 1.000 ευρώ

Η κατηγορία αυτή συνιστάται για τζόκινγκ και περιστασιακό τρέξιμο με ταχύτητες ως και 16 χλμ./ώρα σε κλίση μέχρι και 10%. Αν χρησιμοποιηθούν για εντατικό και συχνό τρέξιμο μπορεί να μην αντέξουν το ίδιο χρονικό διάστημα ή να χρειαστούν πιο συχνή συντήρηση.

ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ Μεταξύ 1.000 και 1.500 ευρώ

Η κατηγορία αυτή απευθύνεται σε καταναλωτές με διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας, αλλά που θέλουν να αθληθούν συστηματικά και με πρόγραμμα. Με την επιλογή ενός μοντέλου αυτής της κλίμακας, οι δρομείς θα απολαύσουν πληθώρα διαφορετικών προγραμμάτων και υψηλή ποιότητα λειτουργίας του μηχανήματος.

ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ Πάνω από 1.500 ευρώ

Σε αυτή την οικονομική κλίμακα έχουμε τους επαγγελματικούς διαδρόμους οι οποίοι υπερβαίνουν σε κλίση το 15% και τα 16 χλμ./ώρα σε ταχύτητα. Απευθύνονται σε πολύ έμπειρους ή και επαγγελματίες αθλητές που θα αξιοποιήσουν κάθε διαθέσιμο χαρακτηριστικό και απαιτούν υψηλή ποιότητα λειτουργίας.

ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ Πάνω από 2.500 ευρώ

Είναι οι διάδρομοι που βλέπουμε στα γυμναστήρια και έχουν προδιαγραφές πολύ εντατικής χρήσης με εξειδικευμένα προγράμματα, υψηλή ποιότητα κύλισης, αθόρυβη λειτουργία και το μεγαλύτερο δυνατό εύρος ταχύτητας και κλίσης.

ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ

Τι να προσέξω κατά την αγορά ενός διαδρόμου

Τα χαρακτηριστικά που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις και θα αναλυθούν παρακάτω είναι:

  • το μήκος του διαδρόμου
  • το πλάτος της ταινίας
  • η μέγιστη ταχύτητα του διαδρόμου
  • η μέγιστη κλίση του διαδρόμου
  • η απορρόφηση κραδασμών
  • η σταθερότητα του σκελετού
  • το μέγιστο βάρος
  • η ισχύς του μοτέρ
  • Τα χαρακτηριστικά της ταινίας

Το μήκος, το πλάτος και το πάχος της ταινίας καθορίζουν την κίνηση πάνω στο διάδρομο και πρέπει να εξεταστούν ξεχωριστά κατά την αγορά.

Μήκος: Το μήκος της ταινίας κυμαίνεται από 110 ως 160 εκατοστά. Οι διάδρομοι με μικρό μήκος είναι καταλληλότεροι για περπάτημα ή για χαλαρό τρέξιμο με μικρούς διασκελισμούς. Αντίθετα όσο μεγαλύτερο διασκελισμό έχει ο δρομέας τόσο μεγαλύτερο μήκος διαδρόμου χρειάζεται.

Πλάτος: Το πλάτος της ταινίας του διαδρόμου κυμαίνεται από 40 ως 60 εκατοστά. Ένας πιο σωματώδης δρομέας θα προτιμήσει το μεγαλύτερο πλάτος ταινίας και αντίστροφα.

Πάχος: Όσο μεγαλύτερο είναι το πάχος της ταινίας, τόσο καλύτερα απορροφά τους κραδασμούς και προσφέρει άνεση κατά τη διάρκεια της άσκησης. Εξυπηρετώντας αυτόν το σκοπό, κάποιες ταινίες έχουν εσωτερική επένδυση, ενώ κάποιοι διάδρομοι διαθέτουν ειδικό αντικραδασμικό δάπεδο.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕ " ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ – ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΟΡΓΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ: ΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ"

Τι συντήρηση χρειάζονται οι διάδρομοι τρεξίματος;

Ακόμα και οι καλύτεροι διάδρομοι χρειάζονται τακτική συντήρηση. Πρέπει να καθαρίζεις την ταινία μία φορά τον μήνα με ένα βρεγμένο πανί ή σφουγγάρι και το μοτέρ τουλάχιστον τρεις φορές κάθε χρόνο. Οι διάδρομοι χρειάζονται λίπανση κάθε 40 ώρες χρήσης ή περίπου μία φορά κάθε τρίμηνο. Για τη λίπανση ακολούθησε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Συμπέρασμα

Η επιλογή, λοιπόν, διαδρόμου γυμναστικής γίνεται κυρίως με βάση την τιμή και τη χρήση που θες να κάνεις. Τα οικονομικότερα μοντέλα απευθύνονται σε αρχάριους και διαθέτουν τις βασικές λειτουργίες. Στον αντίποδα, τα πιο ακριβά απευθύνονται σε πολύ έμπειρους δρομείς ή γυμναστήρια. Οι περισσότεροι, πάντως, θα καλυφθούν από έναν μηχανικό διάδρομο με ιπποδύναμη 3 hp, μέγιστη ταχύτητα 16 χλμ./ώρα και μέγιστη κλίση 15%. Τα μοντέλα αυτά διαθέτουν και όλες τις εξελιγμένες λειτουργίες όπως προγράμματα άσκησης και προφίλ διαδρομών. Με βάση τα παραπάνω διάλεξε το διάδρομο που ταιριάζει στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σου και απόλαυσε το τρέξιμο και το περπάτημα χωρίς να χρειαστεί να βγεις από το σπίτι.

 

 

 

Σχετικα Προϊοντα