Τα ΒΑΡΑΚΙΑ , ΟΙ ΜΠΑΡΕΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ και τα KETTLEBELL είναι ΟΡΓΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ που τα χρησιμοποιούμε καθημερινά όσοι αθλούμαστε είτε στο σπίτι είτε στο γυμναστήριο ή κάνουμε αποκατάσταση (στη φυσικοθεραπεία χρησιμοποιούμε περισσότερο ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ) .Όμως γιατί ένα τόσο ευρείας χρήσης απλό εργαλείο κοστίζει ακριβά?

Στην πλειοψηφία τους όλα τα όργανα γυμναστικής  κατασκευάζονται  συνήθως στο εξωτερικό (Ταιβάν και Κίνα κατά κύριο λόγο). Έτσι το μεγάλο βάρος τους, και ο όγκος τους είναι ο λόγος που έχουν αρκετά μεγάλα (δυσανάλογα) μεταφορικά για τους εισαγωγείς. Προσθέστε τους φόρους και έχετε μια καλή εικόνα

Επιπλέον, το υλικό τους , ατσάλι , ανοξείδωτο ατσάλι , σίδηρος είναι αρκετά πιο ακριβό από άλλα υλικά όπως πχ το πλαστικό.

Τα ΒΑΡΑΚΙΑ-ΑΛΤΗΡΕΣ, ΜΠΑΡΑ ΓΙΑ ΒΑΡΗ και τα KETTLEBELL, πρέπει να είναι ανθεκτικά (σκεφτείτε πόσες φορές απλά τα πετάμε βίαια κάτω μετά από ένα εξαντλητικό workout ) και να αντέχουν στον χρόνο. Πολλοί από εμάς τα έχουμε αρκετά χρόνια ή και δεκαετίες πριν φθαρούν και χρειαστεί να τα αλλάξουμε. Αυτό σημαίνει , ότι χρειάζονται ειδικές προδιαγραφές και ειδική σύνθεση και επεξεργασία ώστε να παραμένουν όσο το δυνατόν άφθαρτα και αναλλοίωτα .

Πολλές φορές έχουν είτε ειδικές επιστρώσεις για να αντέχουν στην οξείδωση (σκουριά) όπως το χρώμιο ή κεραμική επίστρωση, είτε στις άκρες τους έχουν ειδικά πλαστικά – λάστιχα.

Στην εποχή του ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ (covid-19 ειδικά το κόστος έχει εκτοξευτεί μιας και τα περισσότερα ΒΑΡΑΚΙΑ-ΑΛΤΗΡΕΣ (από 3-12 κιλά) βρίσκονται σε έλλειψη. Η παγκόσμια ζήτηση έχει ανέβει πάνω από 75% (λόγω των mini γυμναστηρίων στο σπίτι) ενώ ταυτόχρονα τα εργοστάσια είτε είναι κλειστά είτε υπολειτουργούν , το ίδιο και οι μεταφορικές!!

 

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ?

Αρχικά , και όσο τα γυμναστήρια είναι κλειστά , μπορείτε να σκεφτείτε να κάνετε ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ με το βάρος του σώματος σας , χωρίς κάποιο κόστος για εσάς.

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να αγοράσετε ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ τα οποία είναι σαφώς οικονομικότερα, και μεταφέρονται και πιο εύκολα, ενώ μπορείτε να κάνετε μια μεγάλη γκάμα ασκήσεων. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα λάστιχα αντίστασης, ΛΑΣΤΙΧΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΠΟΔΙΩΝ , ΛΑΣΤΙΧΑ CROSSFIT  SUPERBAND LOOPS κτλ. σε διάφορες αντιστάσεις και διάφορα μεγέθη.

Θα μπορούσατε να αγοράσετε κάποια μεταχειρισμένα ΟΡΓΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ αν και αυτή την εποχή είναι δύσκολο να βρεθούν!

Αν είστε τεχνίτης και πιάνουν τα χέρια σας θα μπορούσατε να φτιάξετε τα δικά σας βαράκια.

Χρησιμοποιείστε μπουκάλια νερού ή αλλά βαριά αντικείμενα.

Μπορείτε να αγοράσετε ΒΑΡΑΚΙΑ με ρυθμιζόμενο βάρος που τα αγοράζετε μια και έξω και έχετε διάφορες αντιστάσεις. Συνίσταται για γυμναστική στο σπίτι.

 

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε με αυτό το άρθρο! Ό,τι και να επιλέξετε…Καλή γυμναστική

Σχετικα Προϊοντα