ΟΚ, είμαστε φρόνιμοι, δεν κυκλοφορούμε άσκοπα, αλλά δεν «σαπίζουμε» και στον καναπέ. Το Gazzetta Weekend και δύο έμπειροι fitness coaches σου προτείνουν πέντε απλές και προσιτές αγορές, ώστε να συνεχίζεις να γυμνάζεσαι και στο σπίτι.

Η εύκολη δικαιολογία είναι το «Και τι να κάνω στο σπίτι, αφού δεν έχω τα όργανα του γυμναστηρίου;». Ισως παλαιότερα να ίσχυε. Πλέον όμως, στο εμπόριο, στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις εύκολα και πολύ οικονομικά τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να κάνεις πάρα πολύ ωραίες και αποτελεσματικές προπονήσεις. Αλλωστε οι μύες και ο εγκέφαλος δεν αντιλαμβάνονται διαφορά ανάμεσα στα παραδοσιακά βάρη ή στην άσκηση μέσω πιο απλών οργάνων. Το gazzetta.gr και οι fitness coaches Γιώργος ΜπαλωμένοςΣοφία Γκότζη, σας προτείνουν πέντε εναλλακτικές και πάνω απ’ όλα φθηνές και πρακτικές επιλογές απο όργανα γυμναστικής για να κάνουμε γυμναστική στο σπίτι

1.FIT BALL ή swiss ball (Ελβετική μπάλα). 
Οικονομικό & χρήσιμο. Πρόκειται για το απόλυτο εργαλείο ενεργοποίησης του πυρήνα και συγκεκριμένα του εγκάρσιου κοιλιακού. Η μπάλες γυμναστικής βελτιώνουν την ισορροπία και τον συντονισμό, χωρίς να επιβαρύνουν τις αρθρώσεις. Ενεργοποιούν όλο το σώμα κάτι που είναι τρομερά χρήσιμο στις μέρες εργασίας από το σπίτι και τη λάθος στάση σώματος με το λαπτοπ στον καναπέ ή το κρεβάτι. Εννοείται είναι ό,τι καλύτερο για τις εγγύους.

 
 
 
 

 

2. ΣΚΟΙΝΑΚΙ 
Δεν είναι μόνο διασκεδαστικό αλλά και ένα αξεσουάρ γυμναστικήςμε το οποίο μπορεί ο καθένας να προπονηθεί με ασφάλεια σπίτι του και να κάψει λίπος. Προθέρμανση ή βασική προπόνηση. Εσύ επιλέγεις που και πώς θα το χρησιμοποιήσεις το σχοινάκι γυμναστικής. Ποιοτική καρδιοαναπνευστική άσκηση που ανεβάζει τους παλμούς και τον αριθμό των θερμίδων που καις στα ύψη. Μπορείς να κάψεις μέχρι 760 θερμίδες/ώρα. Και με τόσο σπιτικό φαγητό, είναι δεδομένο ότι αυτές τις καύσεις τις χρειάζεσαι.

 
 
 

 

3. MINI BANDS 
Το πιο απλό και το πιο πολυχρηστικό εργαλείο. Προσφέρει πληθώρα ασκήσεων κυρίως για ενδυνάμωση γλουτών κ ποδιών, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα και για το πάνω μέρος του κορμιού. Τα λάστιχα ενδυνάμωσης ποδιών δεν υστερούν σε καμία περίπτωση σε σχέση με τα βάρη και τα βαράκια  γυμναστικής, καθώς μας δίνουν το πλεονέκτημα να δουλεύουμε από πολλές γωνίες σε κάθε άσκηση.

 
 
 

 

 

4. ΣΤΡΩΜΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΜΑΤ
Τα στρώματα γυμναστικής Mat αποτελεί την πλέον βέλτιστη λύση για την εκτέλεση προγραμμάτων Yoga & Pilates, κοιλιακών ή διατάσεων. Ξαπλώστε, συγκεντρωθείτε, μην αφήσετε τον εαυτό σας να χαλαρώσει και να τεμπελιάσει στη βολή του στρώματος. Κάντε τις προπονήσεις σας πιο άνετες, αλλά σε καμία περίπτωση λιγότερο έντονες!

 
 
 

 

5. THERABAND CLX
Είναι το απόλυτο πολυεργαλείο εκγύμνασης, που μπορεί να αντικαταστήσει επάξια πάρα πολλά όργανα γυμναστικής. Το theraband CLX έχει απεριόριστο ασκησιολόγιο για όλο το σώμα. Θεωρείται ό,τι πιο σύγχρονο στην προπόνηση για ενδυνάμωση, ενώ υπάρχει εξαιρετική εφαρμογή για κινητά.

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Γενικότερα, για όλα τα παραπάνω, θα μπορέσετε εύκολα να βρείτε απεριόριστες προτάσεις ασκήσεων στο youtube. Αυτή την εποχή άλλωστε όλοι οι γυμναστές έχουν φροντίσει να βομβαρδίσουν με βιντεάκια για κάθε μέρος του σώματος και για κάθε μία από τις πέντε προτάσεις μας. Πειραματιστείτε, ενεργοποιηθείτε και κάντε δημιουργικό τον ελεύθερο χρόνο που βρήκατε για τον εαυτό σας. Θυμηθείτε άλλωστε πόσες φορές είχατε ευχηθεί να τον είχατε…

 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOUTUBE ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ 

 


Ευχαριστούμε τον Γιώργο Μπαλωμένο από το ARENA OAKA STADIUM  

Τη Σοφία Γκότζη