Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε ποια είναι τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα της ισοαδρανιακής προπόνησης και ποιες οι διαφορές μεταξύ των ξεχωριστών πλατφόρμων exxentric ( Kbox active, lite, pro). Θα μιλήσουμε για την καινοτομία που προσφέρουν τα ειδικά όργανα γυμναστικής, τα οποία φέρουν ένα τροχό, οδηγώντας τον ασκούμενο ενάντια στην αδράνεια του τροχού και όχι στη βαρύτητα.

Τα οφέλη της έκκεντρης προπόνησης τα έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο άρθρο. (5 λόγοι για να βάλεις την έκκεντρη ενδυνάμωση στην προπόνησης σου )
Η ισοαδρανιακή προπόνηση που γίνεται με ειδικά όργανα γυμναστικής  τα οποία φέρουν ένα τροχό κατά την οποία ο ασκούμενος πάει ενάντια στην αδράνεια του τροχού και όχι στη βαρύτητα προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα.

Πολύ συνοπτικά :

Ουσιαστικά επιταχύνεις και επιβραδύνεις ένα τροχό και όσο πιο γρήγορα και με περισσότερη δύναμη «τραβάς» τόσο πιο πολύ κινητική ενέργεια παράγεται που μετατρέπεται με την αντίσταση του ασθενή / αθλητή σε δυναμική.

Τα πλεονεκτήματα λοιπόν είναι ότι με ένα μικρό μηχάνημα που δεν πιάνει χώρο μπορείς να γυμναστείς ακόμα καλύτερα από βάρη . Αυτό είναι ιδανικό για ένα φυσικοθεραπευτήριο και ένα fitness studio.

Η αντίσταση είναι μεταβαλλόμενη όπως είπαμε ανάλογα με την δύναμη που θέλει να δώσει ο ασκούμενος. Ένα επιπλέον καλό σε αυτό είναι ότι μπορείς να δουλέψεις σχεδόν άπειρες επαναλήψεις μέχρι το «σβήσιμο» ξεκινώντας πιο δυναμικά και μετά επιβραδύνοντας τον ρυθμό σου.

Επιπλέον μπορείς να πετύχεις γρήγορα και εύκολα έκκεντρη υπερφόρτωση των μυών με διάφορες τεχνικές (θα εξηγήσουμε σε επόμενο άρθρο).

Είναι πιο εύκολο στη χρήση και πιο ασφαλές σε σχέση με τα ελεύθερα βάρη αφού με την κατάλληλη επιλογή ζώνης δεν επιβαρύνεται η μέση και η στάση του σώματος του ασκούμενου.

Επιπλέον μπορείτε να πάρετε άμεσο feedback μέσω της χρήσης ειδικής εφαρμογής (η εταιρία Exxentric διαθέτει την εφαρμογή kmeter- η οποία είναι η πιο ακριβής στις μετρήσεις της αγοράς )όπως το εύρος κίνησης , την σύγκεντρη δύναμη του ασκούμενου , την έκκεντρη , τον μέσο όρο δύναμης κτλ.

Μπορείτε να εκτελέσετε πληθώρα ασκήσεων αλλάζοντας πολύ γρήγορα από άσκηση σε άσκηση.

Έχει αποδεδειγμένα καλύτερα αποτελέσματα στην ενδυνάμωση αλλά και την αποκατάσταση (ειδικά για το ACL- λειτουργεί και για την πρόληψη και την αποκατάσταση)

Ποια όμως έκδοση να διαλέξεις?

Να τονίσουμε ότι σε όλες τις εκδόσεις μπαίνουν σχεδόν όλα τα εξαρτήματα

Τώρα με το νέο μοντέλο kbox gen 5 active η πλατφόρμα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη οπότε αν δεν αναφέρεστε αποκλειστικά σε elite αθλητές τότε το active θα σας βολέψει τέλεια!! Μάλιστα πάνω απο το 95% των πωλήσεων στην Ελλάδα είναι η έκδοση KBOX ACTIVE !!