Την τελευταία διετία τα πιστόλια μασάζ (massage guns) έχουν γίνει ανάρπαστα. Σκοπός μας όμως δεν είναι να αναλύσουμε τα οφέλη μιας τέτοιας συσκευής, αλλά θα τονίσουμε τα θετικά και τα αρνητικά των συσκευών που γνωρίζουμε ότι κυκλοφορούνε στην Ελλάδα.Τη Ταχύτητα και τη Δύναμη.Την Ευελιξία και τη Φορητότητα. Τα παρελκόμενα αξεσουάρ που συνοδεύονται. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Όλο και περισσότεροι φυσικοθεραπευτές και επαγγελματίες αθλητές (πλέον και ερασιτέχνες) τα επιλέγουν ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της αποκατάστασης .
Εμείς όμως δεν θα αναλύσουμε τα οφέλη μιας τέτοιας συσκευής (δουλεύουν περίπου όπως ένα αθλητικό μασάζ ή της χρήσης foam roller) αλλά θα τονίσουμε τα θετικά και τα αρνητικά των συσκευών που γνωρίζουμε ότι κυκλοφορούνε στην Ελλάδα.

Τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να κοιτάξουμε είναι :

  • Η Ταχύτητα και η Δύναμη
  • Ευελιξία και Φορητότητα
  • Τα παρελκόμενα αξεσουάρ που συνοδεύονται
  • Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας (καλό είναι να ε΄ναι αποσπώμενη ωστε να την αλλάξετε όταν μειωθεί ο χρόνος ζωής)

  **Να κοιτάτε πάντα και το after-sale service του προμηθευτή σας

Ξεκινάμε λοιπόν με το καλύτερο σε πωλήσεις μέχρι στιγμής Hypervolt από την Αμερικάνικη Hyperice .

                                          

Ταχύτητα και ισχύ
Ένα από τα πράγματα που παρατηρείτε αμέσως σχετικά με τη συσκευή μασάζ Hypervolt είναι ότι είναι πολύ ισχυρό. Μπορείτε να αισθανθείτε την πίεση και τη δύναμη αμέσως. Με έως και 3.200 κρούσεις ανά λεπτό, αισθάνεσαι πραγματικά ότι οι μύες σας υποβάλλονται σε ένα ισχυρό μασάζ κοντά σε αυτό του επαγγελματικού. Η ένταση είναι ρυθμιζόμενη. Υπάρχουν τρία επίπεδα ταχύτητας, τα οποία σας επιτρέπουν να αλλάξετε την πίεση και την ταχύτητα που χρειάζεστε.

Ευελιξία και φορητότητα
Το Hypervolt ζυγίζει μόνο 1,13 κιλά, γι’ αυτό είναι πολύ ελαφρύ και εύκολο να το κρατάτε για πολλές ώρες. Η λαβή και ο σχεδιασμός σας δίνουν σταθερό έλεγχο όταν μετακινείτε πάνω από την κάτω πλάτη και τους βραχίονες. Μπορείτε να πιέσετε για μεγαλύτερη ένταση.

Εξαρτήματα
Το Hypervolt έρχεται με πέντε εξαρτήματα: κεφαλή μπάλας (το πιο μαλακό), επίπεδη κεφαλή, κεφαλή σε σχήμα σφαίρας για trigger point και κεφαλή που μοιάζει με πιρούνι (με 2 άκρες) ιδανική να δουλέψετε μεσοσπονδύλια. Εκτός από τα τέσσερα αυτά εξαρτήματα, τη μπαταρία και το φορτιστή, δεν θα έχετε επιπλέον εξαρτήματα από το HyperIce κάτι που σημαίνει ότι αν θέλετε να έχετε και άλλη μπαταρία να αλλάζεται ή τσαντάκι μεταφοράς θα πρέπει να το αγοράσετε ξεχωριστά.

Διάρκεια ζωής της μπαταρίας
Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι εξαιρετικά ισχυρή στο Hypervolt που είναι ένα άλλο τεράστιο πλεονέκτημα. Δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για την εκ νέου φόρτιση στη μέση της προπόνησης ή της συνεδρίας. Η μπαταρία διαρκεί έως και 3 ώρες με μία μόνο φόρτιση και είναι αποσπώμενη, ώστε να μπορείτε να ανταλλάξετε άλλη μπαταρία εάν χρειάζεται.

Συμπέρασμα

+Αθόρυβο
+Ισχυρό
+3 επίπεδα δόνησης
+Αξιόπιστο
+5 Κεφαλές
+Έως 3200 κρούσεις / λεπτό
+Ελαφρύ (1,13kg)

-Ακριβό για ερασιτέχνες
-Δεν περιλαμβάνει τσαντάκι και δεύτερη μπαταρία στην τιμή
-Πρέπει να είστε προσεκτικοί πως μπαινω-βγάζεται την μπαταρία γιατί το κλιπ είναι ευαίσθητο
*Εύρος τιμής περίπου 440 ευρώ

 Μπορείς να το βρεις εδώ 

 

 

 

TheraGun G3Pro

Το πρώτο πιστόλι μασάζ - massage gun στο είδος του , μετά ακολούθησαν , «αντέγραψαν» αλλά και βελτιστοποιήσαν οι υπόλοιπες εταιρίες. Είναι το δεύτερο σε πωλήσεις λόγω του θορύβου του προκατόχου του G2 και της μιας ταχύτητας που είχε. Και τα δυο όμως άλλαξαν με το G3Pro οπου και θα ανλύσουμε

Ταχύτητα και ισχύ
Το TheraGun είναι πολύ εύκολο στη χρήση και παράγει μεγάλη ισχύ και έχει 2 ρυθμιζόμενες ταχύτητες 1.750 κρούσεις ανά λεπτό και 2.400 κρούσεις ανά λεπτό. Επιπλέον, το πιστόλι μασάζ είναι αρκετά - πολύ πιο ήσυχο από τον προκάτοχό του το G2 Pro (ήταν πολύ θορυβώδες ) . Το TheraGun έκανε μια φανταστική δουλειά να περιορίζει τον ήχο χωρίς να θυσιάζει τη δύναμη. Παρόλο που δεν είναι το πιο ήσυχο πιστόλι μασάζ στην αγορά, είναι ωστόσο αρκετά ήσυχο για να το χρησιμοποιήσετε στο κοινό.

Ευελιξία και φορητότητα
Η λαβή σε αυτό το πιστόλι μασάζ είναι εξαιρετική και  το καθιστά ένα από τα ευκολότερα μηχανήματα μασάζ για να το χρησιμοποιήσετε. Με διαφορετικές γωνίες μασάζ λόγω της λαβής, 2 ταχύτητες λειτουργίας και 6 διαφορετικές κεφαλές σύνδεσης έχει ότι χρειάζεστε. Δεν είναι το πιο ελαφρύ αλλά είναι αρκετά φορητό ώστε να είναι εύκολο. Η μπαταρία είναι αφαιρούμενη.

Εξαρτήματα
Το TheraGun G3Pro έρχεται με μια ποικιλία εξαρτημάτων. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε έξι διαφορετικές αποσπώμενες κεφαλές μασάζ, όπως μεγάλη μπάλα, τυπική σφαίρα, «αντίχειρα», σφήνα και κώνο. Όσον αφορά τα αξεσουάρ, το G3Pro έρχεται με δύο μπαταρίες ιόντων λιθίου, βάση μπαταρίας και φορτιστή μπαταρίας. Έρχεται επίσης με μια θήκη με φερμουάρ για τα εξαρτήματα και μια θήκη μεταφοράς με φερμουάρ με λαβή για τα πάντα.

Διάρκεια ζωής της μπαταρίας
2 μπαταρίες που κρατάνε από  75 λεπτά η καθεμία. Οι δύο μπαταρίες ιόντων λιθίου φορτίζονται γρήγορα και σας επιτρέπουν πάντα να έχετε τη μια φορτισμένη.

Συμπέρασμα

+πολύ καλή εργονομική λαβή
+Δυνατό
+2 μπαταρίες και 6 κεφαλές
+Αξιόπιστο
+Πολύ γνωστό σε αθλητές

-1.3kg
-2 μόνο ταχύτητες
-Ακριβό για ερασιτέχνες
-Ακόμα κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο από ότι θα θέλαμε

*Περίπου 600 Ευρώ
*Υπάρχουν βέβαια και άλλα μοντέλα πιο οικονομικά όπως το Liv αλλά δεν θα τα συνιστούσαμε για επαγγελματική χρήση.

 

Flow  Pro
Λιγότερη γνωστή επιλογή που μοιάζει πολύ με το hypervolt (ωστόσο είναι πιο οικονομικό) και θα το βρείτε στην εταιρία μας εδώ. Είναι σχεδιασμένο στην Αγγλία και έχει πατέντα για το flow-wave το οποίο έγινε σε συνεργασία με φυσικοθεραπευτές.

Ταχύτητα και ισχύ
Με έως και 3.200 κρούσεις ανά λεπτό, αισθάνεσαι πραγματικά και εδώ ότι οι μύες σας υποβάλλονται σε ένα ισχυρό κοντά στο επαγγελματικό μασάζ. Η ένταση είναι ρυθμιζόμενη. Υπάρχουν τρία επίπεδα 1800rpm@30Hz, 2400rpm@40Hz, 3200rpm@53Hz ταχύτητας, τα οποία σας επιτρέπουν να αλλάξετε την πίεση και την ταχύτητα που χρειάζεστε.

Ευελιξία και φορητότητα
Το Flow One Pro είναι ελαφρύ 1.25kg  ενώ η λαβή του και ο σχεδιασμός του δίνουν σταθερό έλεγχο (καλύτερο κατά την γνώμη μας από το hypervolt όχι όμως από το theragun). Μπορείτε να πιέσετε για μεγαλύτερη ένταση

Εξαρτήματα
Το Flow Pro έρχεται με 7 εξαρτήματα: κεφαλή μπάλας (το πιο μαλακό), επίπεδη κεφαλή, κεφαλή σε σχήμα σφαίρας για trigger point και κεφαλή που μοιάζει με πιρούνι (με 2 άκρες) ιδανική να δουλέψετε μεσοσπονδύλια. Η μπαταρία είναι ενσωματωμένη (built-in) και έρχεται με ένα κομψό τσαντάκι μεταφοράς.

Διάρκεια ζωής της μπαταρίας
Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι εξαιρετικά ισχυρή  4-5 ώρες που είναι ένα άλλο τεράστιο πλεονέκτημα. Και εδώ δεν θα διακόψετε μια συνεδρία στη μέση. θα χρειαστεί να ανησυχείτε για την εκ νέου φόρτιση στη μέση της προπόνησης ή της συνεδρίας. Η φόρτιση κρατάει 4 ώρες.

Συμπέρασμα

+Αθόρυβο
+Ισχυρό
+4 επίπεδα δόνησης
+Αξιόπιστο
+7 Κεφαλές + τσαντάκι
+Έως 3200 κρούσεις / λεπτό
+Wave Flow Πατέντα
+Μπαταρία 4-5 ώρες
+Οικονομικό
+Αποσπώμενη Μπαταρία
+Στιβαρό και ανθεκτικό
+Ελαφρύ - μόλις 1 kg

-Λιγότερη γνωστή επιλογή


*Εύρος τιμής περίπου 390 ευρώ

AchedAway Massage Gun- Muscular Massager (Πιστόλι Μασάζ)

Ένα από τα πιο ισχυρά και αθόρυβα κρουστικά μηχανήματα μάλαξης της αγοράς έρχεται μαζί με θήκη μεταφοράς , φορτιστή και πέντε κεφαλές ούτως ώστε να το χρησιμοποιείται καθημερινά για την ανακούφιση από μυϊκούς πόνους.Το Achedaway είναι μια συσκευή μασάζ τελευταίας τεχνολογίας που χρησιμοποιεί κρουστικό κραδασμό για τη βελτίωση της συνολικής απόδοσης του σώματος. Το Achedaway είναι κατασκευασμένο χρησιμοποιώντας τα κορυφαία κατασκευαστικά στοιχεία που παρέχουν μια άψογη δόνηση.

Ταχύτητα και ισχύ
Απο 1500 με έως και 3.250 κρούσεις ανά λεπτό, Η ένταση είναι ρυθμιζόμενη. Υπάρχουν 5 επίπεδα 1500@25Hz,1900rpm@31Hz, 2400rpm@40Hz, 2850rpm@47Hz ,3200rpm@53Hz ταχύτητας, τα οποία σας επιτρέπουν να αλλάξετε την πίεση και την ταχύτητα που χρειάζεστε.

Ευελιξία και φορητότητα
Το AchedAway Massage Gun- είναι ελαφρύ 1.00kg  ενώ η λαβή του και ο σχεδιασμός του δίνουν σταθερό έλεγχο 

Εξαρτήματα
Το AchedAway Massage Gun έρχεται και αυτό με τέσσερα εξαρτήματα: κεφαλή μπάλας (το πιο μαλακό), επίπεδη κεφαλή, κεφαλή σε σχήμα σφαίρας για trigger point και κεφαλή που μοιάζει με πιρούνι (με 2 άκρες) ιδανική να δουλέψετε μεσοσπονδύλια. Η μπαταρία είναι ενσωματωμένη (built-in) και έρχεται με ένα κομψό τσαντάκι μεταφοράς.

Διάρκεια ζωής της μπαταρίας
Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι εως 5 ώρες που είναι ένα άλλο τεράστιο πλεονέκτημα. 

Συμπέρασμα

+Αθόρυβο
+Ισχυρό
+5 επίπεδα δόνησης
+Αξιόπιστο
+4 Κεφαλές 
+Έως 3200 κρούσεις / λεπτό
+Μπαταρία εως 5 ώρες
+Οικονομικό (330 ευρώ)
+Στιβαρό και ανθεκτικό
+Θήκη μεταφοράς
+2 χρόνια εγγύηση

-Λιγότερη γνωστή επιλογή
-Ενσωματωμένη Μπαταρία

Το Compex® Fixx™ 1.0 massager ( συσκευή για μασάζ ) 

Παρέχει το απόλυτα βαθύ και αποτελεσματικό μασάζ για τους ιστούς και για τους καταπονημένους μύες.

Ο συνδυασμός της ταχύτητας και της πίεσης των χεριών σας, εξατομικεύει το μασάζ για να καλύψει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της αποκατάσταση σας.

Το Compex® Fixx™ 1.0 massager συμβάλει στην μείωση του πόνου, χαλαρώνει τους σφιχτούς μύες και επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προθέρμανση πριν από οποιαδήποτε δραστηριότητα.

3 Ταχύτητες - 120min 25sps, 33sps and 46sps* ( *κρούση ανα δευτερόλεπτο) 

Ταχύτητα και ισχύ
3 επίπεδα δόνησης 1500 , 1980  και 2760 κρούσεις ανά λεπτό .

Ευελιξία και φορητότητα
Το Compex® Fixx™ 1.0 massager είναι πολύ ελαφρύ 990g  ενώ η λαβή του και ο σχεδιασμός του δίνουν σταθερό έλεγχο 

Διάρκεια ζωής της μπαταρίας
Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι εως 1,5 ώρες με φόρτιση 120 λεπτά. 

Συμπέρασμα

+Εγγύηση Compex
+Ισχυρό
+3 επίπεδα δόνησης
+Αξιόπιστο
+Οικονομικό (299 ευρώ)
+Στιβαρό και ανθεκτικό
+Αποσπώμενη Μπαταρία
+3 θέσεις κεφαλής

-Λίγο θορυβώδες
-1 Κεφαλή
-Max 2760 κρούσεις ανά λεπτό
-Μπαταρία εως 1,5 ώρες

 

 

 

 Άλλες επιλογές
Υπάρχουν αμέτρητες ακόμα no name επιλογές που θα τις βρείτε στο διαδίκτυο και σε ξένα site με αρχικές τιμές 100-150 ευρώ (χωρίς μεταφορικά για Ελλάδα). Αυτό που θα σας συμβουλεύαμε είναι να προσέξετε να διαθέτουν CE  , να έχουν καλές κριτικές ανθεκτικότητας και αξιοπιστίας (οι κεφαλές παρουσιάζουν συχνά προβλήματα-σπάνε και η μπαταρία). Θα πρέπει να σκεφτείτε και το θέμα service σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Μην ξεχνάτε βέβαια οτι αν θέλετε ένα πραγματικά  θεραπευτικό μασάζ τότε η λύση είναι ένα αθλητικό μασάζ απο κάποιον εξειδικευμένο φυσικοθεραπευτή!

Σχετικα Προϊοντα