Τί είναι η Επικονδυλίτιδα αγκώνα (Tennis elbow)

Γνωρίζατε ότι το 3% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 39,7% των αθλητών τένις πάσχουν κάθε χρόνο από επικονδυλίτιδα αγκώνα?

Τί είναι όμως το tennis elbow ή επικονδυλίτιδα αγκώνα? Ουσιαστικά πρόκειται για μια φλεγμονή των εκτινόντων τενόντων (καρπού-δακτύλων) στην παρακονδύλια απόφυση.  Η πάθηση είναι πολύ γνωστή σε ανθρώπους που παίζουν τένις (όπως προαναφέραμε) , καθώς επίσης και σε υπάλληλους γραφείου (λόγω χρήσης ποντικιού) αλλά και χειρώνακτες. Γενικά  σαν σύμπτωμα χαρακτηρίζεται με έντονο και οξύ  πόνο στον έξω επικόνδυλο του βραχιόνιου οστού.

Κύρια αιτία αποτελεί η υπερβολική χρήση του τένοντα , κάποιος ακαριαίος τραυματισμός λόγω πχ πτώσεως καθώς επίσης και ελλιπής προθέρμανση πριν την άσκηση.

Τα βασικότερα συμπτώματα είναι η δυσκολία στο σφίξιμο της γροθιάς, δυσκολία (κυρίως πρωί) στις κινήσεις του αγκώνα , και πόνος.

 

 

Η θεραπεία περιλαμβάνει φυσικοθεραπείες, πιθανή διακοπή έντονης χειρωνακτικής δραστηριότητας , αντιφλεγμονώδη φάρμακα, επίδεση κτλ.

Επιπλέον, σε σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στους New York Times, η ελαστική εύκαμπτη ράβδος Theraband Flexbar®, σύμφωνα με κλινικές έρευνες συμβάλλει αποδεδειγμένα στη μείωση του πόνου του αγκώνα κατά 81% και αύξηση της αντοχής των τενόντων κατά 72% στους ασθενείς με tennis elbow.

Επιπλέον, η κρυοθεραπεία (biofreeze gel, παγοκύστες)  καθώς και οι τεχνικές μασαζ /μάλαξης με foam roller θα μπορούσε να ανακουφίσει και να απαλύνει το σύμπτωμα του πόνου .

 

 

Δοκιμάστε το Λειτουργεί !!!

Σχετικα Προϊοντα

Σχετικα Αρθρα

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ? ΚΑΝΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΑΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ !
ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ? ΚΑΝΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΑΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ !

Η επίπονη περίοδος της αποκατάστασης από τον τραυματισμό σου, ξεκίνησε. Μάθε πώς θα το διαχειριστείς συναισθηματικά και ψυχικά, πώς θα οργανώσεις τις σκέψεις σου, ώστε να βρεις το σθένος και να επιστρέψεις ακόμα πιο γρήγορα και ακόμα πιο δυναμικά στις προπονήσεις σου. Πώς να να βγεις νικητής και πιο ισχυρός από τη δοκιμασία.

ΚΡΑΚ ΣΤΟΝ ΩΜΟ Ή ΑΛΛΙΩΣ SHOULDER CLICKING : ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΡΑΚ Ο ΩΜΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;
ΚΡΑΚ ΣΤΟΝ ΩΜΟ Ή ΑΛΛΙΩΣ SHOULDER CLICKING : ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΡΑΚ Ο ΩΜΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Τρίζει, κάνει κρακ ο ώμος σας; Γιατί συμβαίνει ο θόρυβος αυτός; Το φαινόμενο του  Shoulder Clicking (κρακ στον ώμο) απασχολεί το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά οι περισσότεροι επιλέγουν να το αγνοήσουν, αφήνοντας το πρόβλημα να διογκώνεται. Μάθετε τι ακριβώς είναι, τις αιτίες του ήχου-προβλήματος και τους τρόπους αντιμετώπισής του. Ξεκίνησε με ένα τηλεφώνημα στον φυσιοθεραπευτή σου, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να το αξιολογήσει και αν χρειάζεται να το θεραπεύσει.

Επιθεματα: Ζεστα ή κρυα; Τι επιλεγουμε και ποτε…
Επιθεματα: Ζεστα ή κρυα; Τι επιλεγουμε και ποτε…

Θερμοθεραπεία ή Κρυοθεραπεία; Πότε ένας τραυματισμός και οι μυοσκελετικές ενοχλήσεις χρειάζονται ζεστά και πότε κρύα επιθέματα; Πώς ανακουφίζουμε τον πόνο και πώς βοηθάμε στην αποθεραπεία του; Με ποιον τρόπο λειτουργούν οι παγοκύστες, οι θερμοφόρες και τα gel . Τι μας ταιριάζει, από που το προμηθευόμαστε και πώς το χρησιμοποιούμε…

Πιστόλι μασάζ (massage gun): Ποιος να διαλέξω και γιατί;
Πιστόλι μασάζ (massage gun): Ποιος να διαλέξω και γιατί;

Την τελευταία διετία τα πιστόλια μασάζ (massage guns) έχουν γίνει ανάρπαστα. Σκοπός μας όμως δεν είναι να αναλύσουμε τα οφέλη μιας τέτοιας συσκευής, αλλά θα τονίσουμε τα θετικά και τα αρνητικά των συσκευών που γνωρίζουμε ότι κυκλοφορούνε στην Ελλάδα.Τη Ταχύτητα και τη Δύναμη.Την Ευελιξία και τη Φορητότητα. Τα παρελκόμενα αξεσουάρ που συνοδεύονται. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.