Γνωρίζατε ότι το 3% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 39,7% των αθλητών τένις πάσχουν κάθε χρόνο από επικονδυλίτιδα αγκώνα?

Τί είναι όμως το tennis elbow ή επικονδυλίτιδα αγκώνα? Ουσιαστικά πρόκειται για μια φλεγμονή των εκτινόντων τενόντων (καρπού-δακτύλων) στην παρακονδύλια απόφυση.  Η πάθηση είναι πολύ γνωστή σε ανθρώπους που παίζουν τένις (όπως προαναφέραμε) , καθώς επίσης και σε υπάλληλους γραφείου (λόγω χρήσης ποντικιού) αλλά και χειρώνακτες. Γενικά  σαν σύμπτωμα χαρακτηρίζεται με έντονο και οξύ  πόνο στον έξω επικόνδυλο του βραχιόνιου οστού.

Κύρια αιτία αποτελεί η υπερβολική χρήση του τένοντα , κάποιος ακαριαίος τραυματισμός λόγω πχ πτώσεως καθώς επίσης και ελλιπής προθέρμανση πριν την άσκηση.

Τα βασικότερα συμπτώματα είναι η δυσκολία στο σφίξιμο της γροθιάς, δυσκολία (κυρίως πρωί) στις κινήσεις του αγκώνα , και πόνος.

 

 

Η θεραπεία περιλαμβάνει φυσικοθεραπείες, πιθανή διακοπή έντονης χειρωνακτικής δραστηριότητας , αντιφλεγμονώδη φάρμακα, επίδεση κτλ.

Επιπλέον, σε σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στους New York Times, η ελαστική εύκαμπτη ράβδος Theraband Flexbar®, σύμφωνα με κλινικές έρευνες συμβάλλει αποδεδειγμένα στη μείωση του πόνου του αγκώνα κατά 81% και αύξηση της αντοχής των τενόντων κατά 72% στους ασθενείς με tennis elbow.

Επιπλέον, η κρυοθεραπεία (biofreeze gel, παγοκύστες)  καθώς και οι τεχνικές μασαζ /μάλαξης με foam roller θα μπορούσε να ανακουφίσει και να απαλύνει το σύμπτωμα του πόνου .

 

 

Δοκιμάστε το Λειτουργεί !!!

Σχετικα Προϊοντα