Η Fascia είναι επίπεδα, συμπαγή στρώματα συνδετικού ιστού τα οποία περιβάλλουν, συνδέουν και συγκρατούν όλους τους μύες, τους τένοντές και τις αρθρώσεις . Έτσι τα μεμονωμένα μέρη του σώματος συγκρατούνται μαζί σε ένα σύνολο.

Εξαιτίας αυτής οι μύες διατηρούν  το σχήμα τους. Όμως η περιτονία δεν είναι απλά μια μεμβράνη που παθητικά συγκρατεί τις δομές του σώματος στη θέση τους. Αποτελεί κομμάτι της επικοινωνίας μεταξύ των διαφόρων δομών και  επιπλέον, λειτουργεί ως ελαστικός αποσβεστήρας κραδασμών στις κινήσεις, έχει αποφασιστική λειτουργία στην άμυνα κατά των παθογόνων οργανισμών και αποτελεί τη βάση της διαδικασίας επούλωσης του ιστού μετά από τραυματισμό. Κύριο συστατικό της είναι το κολλαγόνο.

 

Τρία εύκολα tricks για να διατηρήσουμε την περιτονία σε καλή κατάσταση είναι

Α) η ενυδάτωση

Β) Self-myofascial release μέσω κυλίνδρων μασάζ (Foam rollers) και άλλων προϊόντων διατάσεων- Stretching και θεραπείας μασάζ.

Γ) Το Pilates και η Γιόγκα

Μπάλες γυμναστικής , foam rollers και λάστιχα γυμναστικής είναι εργαλεία που θα σας βοηθήσουν!

Με την διαρκή έξαρση του κλάδου του fitness όλο και περισσότεροι ασχολούνται με το θέμα της περιτονίας είτε ως μέθοδο πρόληψης είτε ως μέθοδο αποθεραπείας μετά από ένα τραυματισμό.

Σχετικα Προϊοντα