οφελη ασκησησ

Όταν ο Σωκράτης χρειάστηκε να καταπιαστεί με τη σημασία της άσκησης για τον άνθρωπο, η πρώτη σκέψη του ήταν να τη συνδέσει με την υγεία. Αρχικά εξέφρασε την άποψη πως: «Όταν τα σώματα γίνονται μαλθακά και οι ψυχές χάνουν την δύναμή τους» και στη συνέχεια εξήγησε πιο αναλυτικά ότι: «Η γυμναστική είναι ανώτερη από την ιατρική, διότι είναι προτιμότερο να έχει κανείς υγεία ,παρά να προσπαθεί να την ανακτήσει. Παράλληλα επιφέρει την αρμονία του φυσικού κάλλους, που δεν προέρχεται από επίπλαστες μεθόδους».

Η αλήθεια είναι ότι στην εξέλιξή της η ανθρωπότητα και η επιστήμη συμφώνησαν μέσα από αλλεπάλληλες μελέτες ότι η άσκηση μπορεί να κάνει μόνο καλό και αυτό έχει να κάνει με κάθε κομμάτι της ζωής μας. Από την ενίσχυση της διάθεσής, έως τη βελτίωση της σεξουαλικότητας, η άσκηση μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα και να προφυλάξει το παρόν και το μέλλον μας...

Γενικότερα λοιπόν: Θέλετε να νιώσετε καλύτερα, να έχετε περισσότερη ενέργεια και ακόμη να προσθέσετε χρόνια στη ζωή σας; Τα οφέλη για την υγεία από την τακτική άσκηση και τη σωματική δραστηριότητα είναι δύσκολο να αγνοηθούν. Όλοι επωφελούνται από αυτήν άσκηση, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή τη σωματική ικανότητα. Ας δούμε επτά λόγους γιατί πρέπει όσοι ακόμα δεν τον έχουν κάνει, να την εντάξουν στο πρόγραμμά τους…

Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ


Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υπερβολικής αύξησης βάρους ή στη διατήρηση της απώλειάς του. Όταν ασχολείστε με σωματική δραστηριότητα, καίτε θερμίδες. Όσο πιο έντονη είναι η δραστηριότητα, τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε. Γενικότερα, οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι καλύτερη από καθόλου. Ένας απλός περίπατος είτε γυμναστική με απλά ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΥΜΝΑΣΙΚΗΣ και ένα ΣΤΡΩΜΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ είτε άσκηση με τα πιο ακριβά και σύνθετα ΟΡΓΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ , πχ ένα ΚΡΕΒΑΤΙ ΠΙΛΑΤΕΣ ή ένα πολυμηχάνημα θα σας ωφελήσει ποικιλοτρόπως!! Ή ακόμα, για να αποκομίσετε τα οφέλη της άσκησης, απλώς γίνετε πιο δραστήριοι όλη την ημέρα σας. Ανεβείτε τις σκάλες αντί να μπείτε στο ασανσέρ ή κάντε τις δουλειές του σπιτιού σας. Η συνέπεια είναι το κλειδί.

Η ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ


Ανησυχείτε για καρδιακές παθήσεις; Επιθυμείτε να ρίξετε την υψηλή αρτηριακή πίεση; Ανεξάρτητα από το τρέχον βάρος σας, το να είναι κανείς ενεργός, αυξάνει τη χοληστερόλη λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας (HDL), την «καλή» χοληστερόλη και μειώνει τα ανθυγιεινά τριγλυκερίδια. Αυτή είναι μία λειτουργία που μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Γενικότερα πάντως, η τακτική άσκηση βοηθά στην πρόληψη ή τη διαχείριση πολλών προβλημάτων και προβλημάτων υγείας, όπως:


Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας μέσω της ΝΕΥΡΟΠΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ !

Η ΑΣΚΗΣΗ ΜΑΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ


Χρειάζεστε μια συναισθηματική ανύψωση; Ή μήπως αισθάνεστε ότι έχετε ανάγκη να ξεφυσήσετε μετά από μια αγχωτική μέρα; Λίγη γυμναστική ή ένας γρήγορος περίπατος μπορεί να βοηθήσει. Η σωματική δραστηριότητα διεγείρει διάφορες χημικές ουσίες του εγκεφάλου, που είναι ικανές να σας κάνουν να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι, πιο χαλαροί και λιγότερο ανήσυχοι. Μπορεί επίσης να αισθάνεστε καλύτερα για την εμφάνισή σας και τον εαυτό σας όταν ασκείστε τακτικά, γεγονός που μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή και να βελτιώσει την αυτοεκτίμησή σας.

οφελη ασκησησ

Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να βελτιώσει τη μυϊκή δύναμη και να αυξήσει την αντοχή σας. Η άσκηση παρέχει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στους ιστούς και βοηθά το καρδιαγγειακό σύστημα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Και όταν η υγεία της καρδιάς και των πνευμόνων βελτιωθεί, έχετε περισσότερη ενέργεια για να αντιμετωπίσετε τις καθημερινές δουλειές. Από τις πιο καθημερινές ανάγκες, έως τις πιο σύνθετες και δύσκολες υποχρεώσεις. Και μάλιστα να το κάνετε ακόμα και χαρούμενο, χωρίς να αγκομαχάτε.

Η ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΝΟ

Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε γρηγορότερα, να κοιμηθείτε καλύτερα και να εμβαθύνετε τον ύπνο σας. Απλά μην ασκείστε πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου, διαφορετικά μπορεί να έχετε περίσσια ενέργεια και αυτό να έχει εκείνη τη στιγμή το αντίθετο αποτέλεσμα και να μην μπορέσετε άμεσα να κοιμηθείτε. Γενικότερα όμως θα σας αφήσει μία γλυκιά αίσθηση κούρασης και την επιθυμία να ξεκουραστείτε.

Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΕΡΩΤΙΚΗ ΖΩΗ

Νιώθετε πολύ κουρασμένοι ή εκτός φόρμας για να απολαύσετε τη φυσική οικειότητα; Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα ενέργειας και να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας για τη φυσική σας εμφάνιση, γεγονός που μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική σας ζωή. Βέβαια υπάρχουν ακόμη περισσότερα από αυτό. Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να ενισχύσει τη διέγερση για τις γυναίκες. Και οι άνδρες που ασκούνται τακτικά έχουν λιγότερες πιθανότητες να έχουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας από ό, τι οι άνδρες που δεν ασκούνται.

γυμναστικη και sex

Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ


Η άσκηση και η σωματική δραστηριότητα μπορεί να αποτελέσουν ευχάριστα διαλείμματα στην καθημερινότητα. Δίνουν την ευκαιρία να χαλαρώσετε, να απολαύσετε την ύπαιθρο ή απλά να ασχοληθείτε με δραστηριότητες που σας κάνουν ευτυχισμένους. Η σωματική δραστηριότητα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με την οικογένεια ή τους φίλους σας σε ένα διασκεδαστικό κοινωνικό περιβάλλον. Πάρτε λοιπόν ένα μάθημα χορού, πατήστε στα μονοπάτια πεζοπορίας ή ενταχθείτε σε μια ομάδα ποδοσφαίρου. Βρείτε κάποια σωματική δραστηριότητα που να σας αρέσει και απλώς ακολουθήστε την. Δοκιμάστε κάτι νέο ή κάντε κάτι με φίλους ή τη οικογένεια.

ΚΡΕΒΑΤΙΑ PILATES

Η ΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ

Για τους περισσότερους υγιείς ενήλικες, το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών συνιστά:

Τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα μέτριας αερόβιας δραστηριότητας ή 75 λεπτά την εβδομάδα έντονης αερόβιας δραστηριότητας ή συνδυασμός μέτριας και έντονης δραστηριότητας. Τρέξιμο, περπάτημα ή κολύμπι, ακόμα και μικρές ποσότητες σωματικής δραστηριότητας είναι χρήσιμες και η συσσωρευμένη δραστηριότητα όλη την ημέρα προσθέτει οφέλη για την υγεία.
Ασκήσεις ενδυνάμωσης για όλες τις κύριες ομάδες μυών τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Άρση ελεύθερων βαρών (πχ με ΜΠΑΡΕΣ ΓΙΑ ΒΑΡΗ) , χρήση μηχανημάτων γυμναστικής ή προπόνηση σωματικού βάρους .Μοιράστε τις δραστηριότητές σας όλη την εβδομάδα. Αν θέλετε να χάσετε βάρος, να πετύχετε συγκεκριμένους στόχους γυμναστικής ή να πάρετε ακόμη περισσότερα οφέλη, ίσως χρειαστεί να αυξήσετε τη μέτρια αερόβια δραστηριότητά σας στα 300 λεπτά ή περισσότερο την εβδομάδα.Θυμηθείτε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε ένα νέο πρόγραμμα άσκησης, ειδικά εάν έχετε ανησυχίες για την φυσική σας κατάσταση, δεν έχετε ασκηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχετε χρόνια προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη ή αρθρίτιδα…

Απο τη συντακτική ομάδα του Physiomart.gr

Σχετικα Προϊοντα