GUA SHA JADE ROLLER

GUA SHA – JADE ROLLERS - Ανακαλύψτε το αρχαίο "botox της Ανατολής" στη σύγχρονη εκδοχή του. Οι ημιπολύτιμοι λίθοι και το μασάζ προσώπου με την τεχνική “gua sha” και τα jade rollers, που υπόσχονται να να διώξουν την ένταση, τις ρυτίδες, το οίδημα και τον πόνο από το πρόσωπο, προσφέροντας χαλάρωση, αποκατάσταση και ευρεία ανανέωση της επιδερμίδας.

Ποια γυναίκα θα μπορούσε άραγε να πει «όχι» σε μια τεχνική, την οποία θα μπορούσε να εφαρμόσει μόνη της στο σπίτι, κάνοντας μία μικρή οικονομική επένδυση και που θα της χάριζε άμεσα ορατά αποτελέσματα και μάλιστα με τον απόλυτα φυσικό τρόπο; Μία τεχνική που θα τη βοηθούσε να αποβάλει την ένταση μίας δύσκολης ημέρας, που θα επέφερε χαλάρωση και ταυτόχρονα θα της χάριζε καθαρότερη επιδερμίδα, μείωση ρυτίδων και θα άφηνε την υπόσχεση για πιο νεανική εμφάνιση;

Τα τελευταία χρόνια αποκλείεται να μην έχετε ακούσει για το Gua Sha τα jade rollers,. Ειδικά μέσω του Instagram και του Tik Tok, το οποίο απογειώθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας του κορονοϊού. Κάπως έτσι λοιπόν αυτή η μέθοδος θεραπείας προσώπου ήρθε για να μείνει. Το Gua Sha που έχει χαρακτηριστεί και ως "botox της Ανατολής" ή "ανατολίτικο lifting, ξεκίνησε ως πλήρης θεραπεία σώματος, την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνώριζαν εκτενώς, καθώς οι τεχνικές αυτές για το πρόσωπο έχουν γίνει πρόσφατα δημοφιλείς.

ΑΡΧΑΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ GUA SHA

Η εν λόγω τεχνική έχει τις ρίζες της στην Αρχ. Ελλάδα και Ρώμη αλλά και την Κίνα, όπου με ορισμένες διαφορές στην θεωρία και την εφαρμογή, πήρε και την ονομασία με την οποία έφτασε στη σύγχρονη εποχή. Η λέξη «gua» σημαίνει «αποξέω» και η λέξη «sha» δηλώνει τη στάση του αίματος που σχετίζεται με πόνο, ασθένεια ή φλεγμονή. Επίσης, σημαίνει και εξανθήματα ή μικρές αιμορραγικές κηλίδες κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, που προκαλούνται προσωρινά κατά τη διαδικασία του Gua Sha.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ GUA SHA ΚΑΙ ΤΑ JADE ROLLERS

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το “τσι” είναι η ενέργεια που ρέει μέσα από το σώμα. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το τσι του ατόμου πρέπει να είναι ισορροπημένο και να ρέει ελεύθερα, ώστε να διασφαλίσει την υγεία και την ευημερία του. Με βάση αυτή τη θεωρία, το στάσιμο “τσι” είναι μια πιθανή ρίζα της φλεγμονής. Δηλαδή η υποκείμενη αιτία πολλών καταστάσεων που σχετίζονται με χρόνιο πόνο. Εδώ είναι που έρχεται το τρίψιμο της επιφάνειας του δέρματος με τα εργαλεία του gua sha, το οποίο θεωρείται ότι βοηθά στη διάσπαση αυτής της ενέργειας, στη μείωση της φλεγμονής και στην προώθηση της επούλωσης.

Το Gua sha αποτελεί στην ουσία μία φυσική, εναλλακτική θεραπεία που περιλαμβάνει το ξύσιμο του δέρματος με ένα εργαλείο μασάζ για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτή η αρχαία κινεζική θεραπευτική τεχνική μπορεί να προσφέρει μία μοναδική προσέγγιση για καλύτερη υγεία, αντιμετωπίζοντας θέματα όπως ο χρόνιος πόνος. Στο gua sha, ένας τεχνικός ξύνει το δέρμα  με σύντομες ή μακρές πινελιές, ώστε να διεγείρει τη μικροκυκλοφορία του μαλακού ιστού, η οποία αυξάνει τη ροή του αίματος. Ο τεχνικός εφαρμόζει ΛΑΔΙ ΜΑΣΑΖ Ή ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΑΖ στο δέρμα και στη συνέχεια χρησιμοποιεί το εργαλείο για να ξύσει επανειλημμένα το δέρμα με κίνηση προς τα κάτω. Το Gua sha μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στην πλάτη, τους γλουτούς, τον λαιμό, τα χέρια και τα πόδια.

Επειδή δεν μετακινούμε τους μύες του προσώπου τόσο πολύ, όσο τους μύες του σώματος, το Gua Sha καθίσταται ιδιαίτερα χρήσιμο για τη λεμφική αποστράγγιση στο πρόσωπο,. Οι κινήσεις, λοιπόν του Gua Sha βοηθούν στην επιπλέον κινητοποίηση της λέμφου και οδηγούν σε μία πιο φρέσκια και υγιή εμφάνιση. Και σε περίπτωση που αναρωτηθείτε, εάν αυτή η διαδικασία αφήνει μελανιές, η απάντηση είναι ότι: μπορεί να συμβεί και να δείτε στον καθρέφτη μερικά σημάδια. Όλο αυτό όμως, οφείλεται στην έντονη πίεση και την απόξεση του δέρματος με το ειδικό εργαλείο. Και εκτός αυτού, οι μελανιές είναι ένα καλό σημάδι ότι το Gua Sha δούλεψε σωστά...

Οι πέτρες gua sha είναι ουσιαστικά ημιπολύτιμοι λίθοι σε διάφορες παραλλαγές και χρώματα

* Ο ροζ χαλαζίας συνδέεται με το τσάκρα της καρδιάς!
* Ο νεφρίτης αποτοξινώνει!


ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΜΑΣΑΖ GUA SHA KAI TOY JADE ROLLER

  • Αποτοξινώνει το δέρμα του προσώπου και του λαιμού.
  • Τρέφει τα κύτταρα του δέρματος χάρη στην αυξημένη παραγωγή αίματος και οξυγόνου.
  • Τα κύτταρα ενεργοποιούνται και το δέρμα αποκτά ελαστικότητα καθώς το δέρμα παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη.
  • Με το μασάζ, χαλαρώνουν οι σφιγμένοι μύες που έχουν προκαλέσει τις ρυτίδες (το αποτέλεσμα γίνεται ολοένα και πιο ορατό με τις επαναληπτικές συνεδρίες).
  • Συσφίγγει τους ιστούς που έχουν χαλαρώσει και έτσι ανορθώνει το περίγραμμα του προσώπου.
  • Φουσκώνει το δέρμα έτσι που λειαίνονται οι ρυτίδες και δεν φαίνονται.
  • Κάνει λιγότερο έντονες τις καφέ κηλίδες της ηλικίας.
  • Απαλύνει τα συμπτώματα του στρες στο πρόσωπο (σημάδια καθημερινής κόπωσης, σφιγμένο σαγόνι, κουρασμένα μάτια)
  • Βελτιώνει τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω απ' τα μάτια που έχουν σχηματιστεί λόγω ηλικίας.
  • Βοηθά σε ακμή, ερυθήματα (κοκκινίλες), ουλές, ανοικτούς πόρους.
  • Ενυδατώνει φυσικά το δέρμα.
  • Η επιδερμίδα αποκτά ένα πιο υγιές χρώμα και λάμψη από την επόμενη κιόλας ημέρα.

JADE ROLLER GUA SHA

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΑΣΑΖ GUA SHA KAI TOY JADE ROLLER

Πέρα από τα επιβεβαιωμένα οφέλη του, το gua sha, δεν ενδείκνυται για όλες τις περιπτώσεις. Τα άτομα που αντιμετωπίζουν ιατρικές παθήσεις που επηρεάζουν το δέρμα ή τις φλέβες, τα άτομα που αιμορραγούν εύκολα, που λαμβάνουν φάρμακα για να αραιώσουν το αίμα τους, που έχουν βαθιά φλεβική θρόμβωση, που έχουν κάποια λοίμωξη, όγκο ή πληγή, που δεν έχει επουλωθεί πλήρως και όσοι έχουν κάποιο εμφύτευμα, όπως βηματοδότη ή εσωτερικό απινιδωτή, δεν θα πρέπει να ακολουθήσουν την εν λόγω θεραπεία.


Για τους υπόλοιπους που δεν έχουν κάποιον από τους παραπάνω περιορισμούς, το gua sha προσώπου είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δουν άμεσα αποτελέσματα: όπως... πιο λαμπερό δέρμα και ένα πιο περίγραμμα και καθορισμένο σχήμα προσώπου. Όσο πιο συχνά ασκούν την τεχνική, τόσο το καλύτερο, γιατί αυτά τα αποτελέσματα θα διαρκέσουν περισσότερο, θα έχουν μεγαλύτερη επιτυχία και θα είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσετε...

Extra Tip: Μπορείτε να βάλετε για λίγες ώρες τα εργαλεία στο ψυγείο να κρυώσουν ωστε να επωφελειθείτε και απο το κρύο που κάνει καλό στην επιδερμίδα!


Από τη συντακτική ομάδα του Physiomart.gr

Σχετικα Προϊοντα