Λάστιχα γυμναστικής
Η ενδυνάμωση και η θεραπευτική άσκηση είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στην αποκατάσταση του ασθενούς αλλά και την πρόληψη σε μελλοντικό τραυματισμό. (διάβασε σχετικό άρθρο ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ)?» Τα λάστιχα γυμναστικής είναι οικονομικά , ασφαλή και μπορείς να εκτελέσεις πληθώρα ασκήσεων. Είναι ένα απ τα Best seller όργανα γυμναστικής και αποκατάστασης που μπορείς να πάρεις και μαζί σου στις θεραπείες κατ ‘ οίκον, στο γήπεδο ή στο φυσικοθεραπευτήριο. Το theraband clx με τις ενσωματωμένες λαβές είναι ιδανικό για σένα που βρίσκεσαι on the go .

 

 

Foam Roller 
Η υπερβολική γυμναστική, οι φλεγμονές ή κάποια χειρουργική επέμβαση μπορούν να αλλάξουν την υφή της μυϊκής περιτονίας οδηγώντας σε ακινησία και πόνο. Με το foam roller μπορείτε να κάνετε μασάζ και να δουλέψετε ενεργά τους ιστούς των μυών σας, κάνοντας παράλληλα και διατάσεις με αποτέλεσμα την χαλάρωση και την αύξηση της ροή του λεμφικού υγρού και του αίματος. Έτσι ελαχιστοποιείται ο χρόνος αποθεραπείας στους ασθενείς. Μια νεότερη εκδοχή του foam roller είναι το πιστόλι μασάζ (massage gun)

 

 

Πλατφόρμες και δίσκος ισορροπίας
Ιδανικό όργανο γυμναστικής για εξάσκηση της ισορροπίας και της ιδιοδεκτηκότητας. Χρησιμοποιείται από φυσικοθεραπευτές, ασθενείς και αθλητές για  πρόληψη των πτώσεων , acl – ρήξη χιαστού , θλάση ποδοκνημικής κτλ.. 5 διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας για να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει στην περίπτωση του κάθε ασθενούς.

 

 

 

 

Κρεβάτι Μασάζ
Είτε φορητό σπαστό κρεβάτι μασάζ για όταν είσαι στον δρόμο είτε ένα σταθερό ηλεκτρικό κρεβάτι φυσικοθεραπείας για το φυσικοθεραπευτήριο , είναι ένας απαραίτητος εξοπλισμός για κάθε φυσικοθεραπευτή. Για φορητό κρεβάτι φυσικοθεραπείας δες το Nubis με βάρος μόλις 11 κιλά. Μερικές φορές και για θεραπευτική άσκηση καλό είναι και ένα στρώμα γυμναστικής.

 

 

 

 

Κρέμες μασάζ
Εδώ οι επιλογές είναι πάρα πολλές ανάλογα με το είδος (αθλητικό μασάζ , τεχνική iastm κτλ) . Μπορείς να χρησιμοποιήσεις παραφίνη , θερμαντική κρέμα , κρυοαναλγητική κρέμα -biofreeze , λάδι μασάζ κτλ. 

 

 

 

 

Ηλεκτροθεραπεία – Tens
Εδώ οι επιλογές είναι επίσης πάρα πολλές για το τί να επιλέξεις. Από απλές συσκευές ηλεκτροθεραπείας με λίγα προγράμματα μέχρι ombination συσκευές με προγράμματα προθέρμανσης πριν την άσκηση αλλά και παθητική γυμναστική. Μπορεί να είναι είτε φορητή συσκευή ηλεκτροθεραπείας είτε σταθερή – και πιο ισχυρή συνήθως για το φυσικοθεραπευτήριο .Αν θέλεις να δεις κάποιες συσκευές αλλά και αναλώσιμα ηλεκτρόδια φυσικοθεραπείας μπορείς πατώντας στο ηλεκτρονικό κατάστημα τηε physiomart

 

 

 

 

Ζεστά και κρύα επιθέματα
Το ζεστό και το κρύο είναι απαραίτητο σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας. Οι παγοκύστες και οι θερμοφόρες θα σου χρειαστούν λοιπόν πολύ για αυτό καλό είναι να είναι ανθεκτικές , να ψύχονται και να θερμαίνονται εύκολα και γρήγορα. Εμείς προτείνουμε τις  Therapearl Νο1 στην Αμερική με Velcro για εύκολη περίδεση. Τοποθετούντε απευθείας πάνω στο δέρμα

 

 

Αθλητικές ταινίες και κινεσιο tapes
Για να προστατεύσετε κάποιους μύες και αρθρώσεις μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας και στον χώρο σας κάποια kinesio tapes και αθλητικές ταινίες που βοηθούν στη συγκράτηση , τη μείωση του πόνου και του οιδήματος. Εμείς επιλέγουμε και εμπιστευόμαστε το No 1 ανελαστικό tape αθλητών της Cramer και το kinesiology tape τηςTheraband

 

 

 

*Προφανώς είναι και άλλα εργαλεία - όπλα στην φαρέτρα του επαγγελματία φυσικοθεραπευτή με πιο σημαντικό από όλα τις γνώσεις και την εμπειρία του.